folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Devir Daimli Elektrik Üretimi. (12V =>220V)

Devir Daimli Elektrik Üretimi. (12V =>220V)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Biraz elektirkten anlarsan, bunun imkansız olduğunu, var olan enerjinin yok olmayacağını enerjininde yoktan var olmayacağını,

hangi devreyi yaparsan yap sürtünme ve ısıdan dolayı aletin duracağını anlarsın hocam, her 2 ayda bir böle bir konu acılır, bende düşünüodum zamanında :) 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    hocam amaç yokdan elektirik yaratmak deil elde var olanı kullanıp arttırmak şuan belki imkansız ama bir yolu bulunmasi gerek bunun
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    calısmaz abicim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

bkz termodinamiğin sıfırıncı 1. 2. yasası

bkz bilim tekniknik devri daim makinaları.

Her türk genci gibi bende böyle şeyler düşünmüştüm.:D

Termodinamik hocamla çok kavga etmemize rağmen ben hala olabileceğini iddaa ediyorum.Çünkü kafamda kurduğum sistemde yoktan enerjiyi var etmiyorum sadece yerçekimi kuvvetini iş yapacak şekilde kullanıp enerji üretimi(çevrimi) yapıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazrail
    kazrail's avatar
    Erkek

"Güzel fikir" ama enerji yasalarına bakarsanız mesela dinamik bunu daha iyi anlayacaksınızki bir sistem enerjiyi yoktan var

edemez sadece diğer türevlerine cevirebilir ayrıca sisteme enerji verdiğinde sistemden verdiğin enerjinin fazlasını alamazsın

hatta ısı ve diğer mevzular yüzünden enerjiyi kulanamayacağın ceşitlere cevirirsin...Senin düşündüğün yöntemi ben çk

düşünmüştüm bi ara ama insana ağır gelsede dünya boyutunda bunlar sadece yasaların elverdiği kadar doğru projeler...

Ey üç yüz seneden sonraki yüksek asrın arkasında gizlenmiş ve sâkitâne Nurun sözünü dinleyen ve bir nazar-ı hafî-i gaybî ile bizi temâşâ eden Said’ler, Hamza’lar, Ömer’ler, Osman’lar, Tâhir’ler, Yûsuf’lar, Ahmed’ler ve sâireler! Sizlere hitap ediyorum. Başlarınızı kaldırınız, ‘Sadakte’ deyiniz. Ve böyle demek sizlere borç olsun! (...)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karat
    karat's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Biraz elektirkten anlarsan, bunun imkansız olduğunu, var olan enerjinin yok olmayacağını enerjininde yoktan var olmayacağını,

hangi devreyi yaparsan yap sürtünme ve ısıdan dolayı aletin duracağını anlarsın hocam, her 2 ayda bir böle bir konu acılır, bende düşünüodum zamanında :) 

Evet arkadaşın dediği doğrudur aradaki ısı kaybı çok fazla olur ve belli süredenn sonra sistem durur.Yani bu şuna benzer iki kovayı yanyana koyarsın içine su doldurursun ve aralarına hortum bağlantısı yaparsın.ama burda ne akış olur ne kovalarda eksilme.Potansiyel fark olması gerekir.Ama senin devre direk ısı kaybıyla ilgili .Sürtünmesiz ortamlarda kullanılabilir ama öyle bi yer bulabilirsen:)

Ama size başka bi bedava elektrik üretme yolu söyleyebilirim çok istiyosanız .Merak edenler pm atsınlar.Ben kullanıyorum mükemmel bi sistem ayrıca arabamdada kullanıyom yakıtı yüzde 85 kadarcık azaltmış bulunuyorum:)Merak edenler pm atsın .

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

ben sana durumu açıklayayım sanırım sen orada

motoru bağladın onuda dinamyoa motor dönecek dinamo şarj edece :S durum öle gözüküyor bak sürtünmeyi hiç hesaba katmadan şunu düşün

aküde bir güç kaybı olacak değilmi (motor dönerken); motor a kadar güç harcıyor diyelim yani bu nedemek saniyede a kadar enerji harcıyor (dönerken) burada dinamonun en fazla üreteceği güç a kadar dır o a aküye geri gelecek vsvsvs yani 0 a 0

(bu en iyi ihtimal) birde sürtünme olduğunu düşün ?

şimdi transformatör kısmına bakak o haklısın 12 V u 220V çıkartır ama nasıl çıkartır p1=p2 olmak koşulu ile  yani voltaj yükselirse akımda bir okadar azalır aslında şehir elektriğinde 220 v var tamamda ama neredeyse sonsuz bir güç var(aslında sonsuz değilde Mw larla ölçülüyor işte bir ev için sonsuz sayılır)

mesela ben bir cihaz bağlıyorum prize a kadar güç çekiyor bir cihaz daha bağlıyorum b kadar güç çekiyorum toplan ne kadar güç çekmem lazım a+b eee benim 220 v değişmeyeceğine göre ne değişecek ?

işte burada akım değişecek tesisattan 2 amper akım çekiyor sam 5 olacak gibi

ben gene anlatamamış olabilirim ?  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    derbe
    derbe's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    hocam amaç yokdan elektirik yaratmak deil elde var olanı kullanıp arttırmak şuan belki imkansız ama bir yolu bulunmasi gerek bunun

sanırım  çizdiğim zımbırtıyı  anlayan  tek bu arkadaş var.

çalışmaz bu deyip kenara  çekileceginize  neden çalışmaz?  çalışması  için ne yapılabilir.  bi şekilde  çalıştıralım  gibi bilgi ve fikir paylaşımlarında  bulunulsaydı en azından hevesim kırılmayacaktı :) (acitasyon )

burada yoktan elektirik üretmiyoruz.  var olan akü elektriginden 220 volt üretiyoruz. burada sorun yok. çünki  bu sistem  arabalarda  kullanılıyor ve  çalışıyor.

benim  aklıma takılan  akünün tekrar şarj edilerek  ömrünün  uzatılabilmesi. bi şekilde şarj edilmesi  gerekiyor. tabii dinamonun 10-15bin devirde verimli elektrik ürettigini hesaba katmamız gerekiyor. şarj olayı  rüzgar enerjisi  kullanılarakta yapılabilir.   ona uygun  dinamo kullanmak gerekir. ama  seyyar olmaz bu seferde.

tabii bu sistemde  motorun harcadığı enerji.  dinamonun ürettiği enerjiden küçük olması gerekiyor. yoksa hazıra dağ dayanmaz. 

bunu kaba taslak  sadece  düşüncemi  yansıtmak amacı ile çizdim. herhangi  bi teknik veri  olmadıgı  aşikar. motora enerjisi 220 voltttanda verilebilir. 220 çıkışına 12v lik bir adaptör ile motor çalıştırılır. motor  dinaomoyu çalıştırarak bu şekilde akü  takviye edilir. ve ömrü uzatılır. üzrinde  bir takım oynamalar yapılarak  hayata  geçirilebileceği kanısındayım

arkadaşlar  bi  düşünsenize  dağ başındasınız ve hiç elektrik yok. bu sistem sayesinde laptopunzu takıp  hatta   bide   uydu bağlantısı  ile  tahribatta giriyorsunuz:)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    derbe bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

sanırım  çizdiğim zımbırtıyı  anlayan  tek bu arkadaş var.

çalışmaz bu deyip kenara  çekileceginize  neden çalışmaz?  çalışması  için ne yapılabilir.  bi şekilde  çalıştıralım  gibi bilgi ve fikir paylaşımlarında  bulunulsaydı en azından hevesim kırılmayacaktı :) (acitasyon )

burada yoktan elektirik üretmiyoruz.  var olan akü elektriginden 220 volt üretiyoruz. burada sorun yok. çünki  bu sistem  arabalarda  kullanılıyor ve  çalışıyor.

benim  aklıma takılan  akünün tekrar şarj edilerek  ömrünün  uzatılabilmesi. bi şekilde şarj edilmesi  gerekiyor. tabii dinamonun 10-15bin devirde verimli elektrik ürettigini hesaba katmamız gerekiyor. şarj olayı  rüzgar enerjisi  kullanılarakta yapılabilir.   ona uygun  dinamo kullanmak gerekir. ama  seyyar olmaz bu seferde.

tabii bu sistemde  motorun harcadığı enerji.  dinamonun ürettiği enerjiden küçük olması gerekiyor. yoksa hazıra dağ dayanmaz. 

bunu kaba taslak  sadece  düşüncemi  yansıtmak amacı ile çizdim. herhangi  bi teknik veri  olmadıgı  aşikar. motora enerjisi 220 voltttanda verilebilir. 220 çıkışına 12v lik bir adaptör ile motor çalıştırılır. motor  dinaomoyu çalıştırarak bu şekilde akü  takviye edilir. ve ömrü uzatılır. üzrinde  bir takım oynamalar yapılarak  hayata  geçirilebileceği kanısındayım

arkadaşlar  bi  düşünsenize  dağ başındasınız ve hiç elektrik yok. bu sistem sayesinde laptopunzu takıp  hatta   bide   uydu bağlantısı  ile  tahribatta giriyorsunuz:)

ben seni anladım yukarıda açıklamasınıda yaptım bilmem okudunmu :S

birde fizik konunlarını bildiğine eminmisin enerji vardan yok yoktan var edlilemez?(şimdilik) 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Bize lisede hoca yapmıştı 6 voltluk bi düşürücüyle 220 voltluk ampül yakmıştı

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 16216 Toplam Mesaj: 43