Devir Daimli Elektrik Üretimi. (12V =>220V)
-
Biraz elektirkten anlarsan, bunun imkansız olduğunu, var olan enerjinin yok olmayacağını enerjininde yoktan var olmayacağını,
hangi devreyi yaparsan yap sürtünme ve ısıdan dolayı aletin duracağını anlarsın hocam, her 2 ayda bir böle bir konu acılır, bende düşünüodum zamanında :)
-
hocam amaç yokdan elektirik yaratmak deil elde var olanı kullanıp arttırmak şuan belki imkansız ama bir yolu bulunmasi gerek bunun
-
calısmaz abicim
-
bkz termodinamiğin sıfırıncı 1. 2. yasası
bkz bilim tekniknik devri daim makinaları.
Her türk genci gibi bende böyle şeyler düşünmüştüm.:D
Termodinamik hocamla çok kavga etmemize rağmen ben hala olabileceğini iddaa ediyorum.Çünkü kafamda kurduğum sistemde yoktan enerjiyi var etmiyorum sadece yerçekimi kuvvetini iş yapacak şekilde kullanıp enerji üretimi(çevrimi) yapıyorum.
-
"Güzel fikir" ama enerji yasalarına bakarsanız mesela dinamik bunu daha iyi anlayacaksınızki bir sistem enerjiyi yoktan var
edemez sadece diğer türevlerine cevirebilir ayrıca sisteme enerji verdiğinde sistemden verdiğin enerjinin fazlasını alamazsın
hatta ısı ve diğer mevzular yüzünden enerjiyi kulanamayacağın ceşitlere cevirirsin...Senin düşündüğün yöntemi ben çk
düşünmüştüm bi ara ama insana ağır gelsede dünya boyutunda bunlar sadece yasaların elverdiği kadar doğru projeler...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Biraz elektirkten anlarsan, bunun imkansız olduğunu, var olan enerjinin yok olmayacağını enerjininde yoktan var olmayacağını,
hangi devreyi yaparsan yap sürtünme ve ısıdan dolayı aletin duracağını anlarsın hocam, her 2 ayda bir böle bir konu acılır, bende düşünüodum zamanında :)
-----------------------------
Evet arkadaşın dediği doğrudur aradaki ısı kaybı çok fazla olur ve belli süredenn sonra sistem durur.Yani bu şuna benzer iki kovayı yanyana koyarsın içine su doldurursun ve aralarına hortum bağlantısı yaparsın.ama burda ne akış olur ne kovalarda eksilme.Potansiyel fark olması gerekir.Ama senin devre direk ısı kaybıyla ilgili .Sürtünmesiz ortamlarda kullanılabilir ama öyle bi yer bulabilirsen:)Ama size başka bi bedava elektrik üretme yolu söyleyebilirim çok istiyosanız .Merak edenler pm atsınlar.Ben kullanıyorum mükemmel bi sistem ayrıca arabamdada kullanıyom yakıtı yüzde 85 kadarcık azaltmış bulunuyorum:)Merak edenler pm atsın .
-
ben sana durumu açıklayayım sanırım sen orada
motoru bağladın onuda dinamyoa motor dönecek dinamo şarj edece :S durum öle gözüküyor bak sürtünmeyi hiç hesaba katmadan şunu düşün
aküde bir güç kaybı olacak değilmi (motor dönerken); motor a kadar güç harcıyor diyelim yani bu nedemek saniyede a kadar enerji harcıyor (dönerken) burada dinamonun en fazla üreteceği güç a kadar dır o a aküye geri gelecek vsvsvs yani 0 a 0
(bu en iyi ihtimal) birde sürtünme olduğunu düşün ?
şimdi transformatör kısmına bakak o haklısın 12 V u 220V çıkartır ama nasıl çıkartır p1=p2 olmak koşulu ile yani voltaj yükselirse akımda bir okadar azalır aslında şehir elektriğinde 220 v var tamamda ama neredeyse sonsuz bir güç var(aslında sonsuz değilde Mw larla ölçülüyor işte bir ev için sonsuz sayılır)
mesela ben bir cihaz bağlıyorum prize a kadar güç çekiyor bir cihaz daha bağlıyorum b kadar güç çekiyorum toplan ne kadar güç çekmem lazım a+b eee benim 220 v değişmeyeceğine göre ne değişecek ?
işte burada akım değişecek tesisattan 2 amper akım çekiyor sam 5 olacak gibi
ben gene anlatamamış olabilirim ?
-
PanxeR bunu yazdı:
hocam amaç yokdan elektirik yaratmak deil elde var olanı kullanıp arttırmak şuan belki imkansız ama bir yolu bulunmasi gerek bunun
-----------------------------sanırım çizdiğim zımbırtıyı anlayan tek bu arkadaş var.
çalışmaz bu deyip kenara çekileceginize neden çalışmaz? çalışması için ne yapılabilir. bi şekilde çalıştıralım gibi bilgi ve fikir paylaşımlarında bulunulsaydı en azından hevesim kırılmayacaktı :) (acitasyon )
burada yoktan elektirik üretmiyoruz. var olan akü elektriginden 220 volt üretiyoruz. burada sorun yok. çünki bu sistem arabalarda kullanılıyor ve çalışıyor.
benim aklıma takılan akünün tekrar şarj edilerek ömrünün uzatılabilmesi. bi şekilde şarj edilmesi gerekiyor. tabii dinamonun 10-15bin devirde verimli elektrik ürettigini hesaba katmamız gerekiyor. şarj olayı rüzgar enerjisi kullanılarakta yapılabilir. ona uygun dinamo kullanmak gerekir. ama seyyar olmaz bu seferde.
tabii bu sistemde motorun harcadığı enerji. dinamonun ürettiği enerjiden küçük olması gerekiyor. yoksa hazıra dağ dayanmaz.
bunu kaba taslak sadece düşüncemi yansıtmak amacı ile çizdim. herhangi bi teknik veri olmadıgı aşikar. motora enerjisi 220 voltttanda verilebilir. 220 çıkışına 12v lik bir adaptör ile motor çalıştırılır. motor dinaomoyu çalıştırarak bu şekilde akü takviye edilir. ve ömrü uzatılır. üzrinde bir takım oynamalar yapılarak hayata geçirilebileceği kanısındayım
arkadaşlar bi düşünsenize dağ başındasınız ve hiç elektrik yok. bu sistem sayesinde laptopunzu takıp hatta bide uydu bağlantısı ile tahribatta giriyorsunuz:)
-
derbe bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------sanırım çizdiğim zımbırtıyı anlayan tek bu arkadaş var.
çalışmaz bu deyip kenara çekileceginize neden çalışmaz? çalışması için ne yapılabilir. bi şekilde çalıştıralım gibi bilgi ve fikir paylaşımlarında bulunulsaydı en azından hevesim kırılmayacaktı :) (acitasyon )
burada yoktan elektirik üretmiyoruz. var olan akü elektriginden 220 volt üretiyoruz. burada sorun yok. çünki bu sistem arabalarda kullanılıyor ve çalışıyor.
benim aklıma takılan akünün tekrar şarj edilerek ömrünün uzatılabilmesi. bi şekilde şarj edilmesi gerekiyor. tabii dinamonun 10-15bin devirde verimli elektrik ürettigini hesaba katmamız gerekiyor. şarj olayı rüzgar enerjisi kullanılarakta yapılabilir. ona uygun dinamo kullanmak gerekir. ama seyyar olmaz bu seferde.
tabii bu sistemde motorun harcadığı enerji. dinamonun ürettiği enerjiden küçük olması gerekiyor. yoksa hazıra dağ dayanmaz.
bunu kaba taslak sadece düşüncemi yansıtmak amacı ile çizdim. herhangi bi teknik veri olmadıgı aşikar. motora enerjisi 220 voltttanda verilebilir. 220 çıkışına 12v lik bir adaptör ile motor çalıştırılır. motor dinaomoyu çalıştırarak bu şekilde akü takviye edilir. ve ömrü uzatılır. üzrinde bir takım oynamalar yapılarak hayata geçirilebileceği kanısındayım
arkadaşlar bi düşünsenize dağ başındasınız ve hiç elektrik yok. bu sistem sayesinde laptopunzu takıp hatta bide uydu bağlantısı ile tahribatta giriyorsunuz:)
-----------------------------ben seni anladım yukarıda açıklamasınıda yaptım bilmem okudunmu :S
birde fizik konunlarını bildiğine eminmisin enerji vardan yok yoktan var edlilemez?(şimdilik)
-
Bize lisede hoca yapmıştı 6 voltluk bi düşürücüyle 220 voltluk ampül yakmıştı