Devlet Dairesindeki Memurlardan Gına Geldi!!!
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------Neyini kınıyorsun hocam adamlar sonuna kadar haklı.
Tapudan tutun bi çok kuruma kadar hangisi rüşvetsiz iş yapıyor.
Rüşveti geçtim sanki adamları zorla çalıştırıyolar orda üzerlerine kaya düşmüş hareket edemiyorlar sanki.
Hepsine aldıkları para zehir zıkkım olsun.
-----------------------------güzel kardeşim bak yine genelleme yapıyosun.
ben alnımın teriyle akşama kadar koşturuyorum. senin gibi kendini bilmez birisi benim alın teriyle kazandığım parayı bana haram zıkkım ediyo. ? sen eğer öyle dersen banada "sen kimsin lan benim alınterimi bana haram ediyorsun. densiz herif" deme hakkı doğar.
anlatabiliyorum değilmi ?
tamam o zaman. çok büyük kısmı senin dediğin gibi olabilr. onu zaten bende tasdik ettim. bırak memurları müdürler bile fırçalıyo vatandaşı dedim. ama genelleme yapmak apayrı birşey.
herkes cümlesinin nereye gittiğine dikkat etin.
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------enes bunu yazdı:
-----------------------------
Kurumların özelleşmesine karşı çıkanlar düşünsün
-----------------------------turktelekom özelleştide noldu ?
yine 7*24 ana avrat giriyoz adamlara.
kurumlar değil kişiler tartışılıyor burada.
-----------------------------özelleşmeden önce 512 internetle giriyodun şimdi 8mb internet le giriyosun kablolar döşensin ondan sonra gör interneti herşeyi anında bekleme
-----------------------------Özelleştirmeden önce telefona sabit ücret ödemiyorduk şimdi ödüyoruz,
Özelliştirmeden önce telekom 1 milyar ytl ciro yapıyordu şimdi 3 milyar ytl yıllık ciro yapıyor.
Özelleştime ve sonuç = Vatandaşın götüne giren kazığın çapının büyümesi.
-
enes bunu yazdı:
Kurumların özelleşmesine karşı çıkanlar düşünsün
Kurumların özelleştirilmesine değil Yabancılara Teslimiyete karsıyız örnekte oldu üzere telekom'a yargın bile ceza kesemiyor buda rte taktiği özelleştirme geldi memleketi sattı ........Türk firmalarıda bu kamburu devletin sırtından alır verimli hale getirirdi güya bes kurus fazlaya özelleştirdi tüm artısı buydu ya peki şimdi olumsuzlukları kim çekiyor Türk halkı sen yabancılara peşkef cektiğin için denetleme işini de yapamaz hale geldin oysaki özelleştirmeden kasıt neydi devletin sırtındaki yönetimi insan gücünü iş yükünü azaltıp bu firmaları denetlemek kalacaktı ama nerde özelleştirmedeki sözleşmeleri bile göremedik ~ -
HaYVaN bunu yazdı:
Özelleştirmeyi destekliyorum.
-----------------------------özelleştirmeyi destekliyorumda özelleştikden sonra gelen paranında kaybolmasını istemiyorum
devlet daha iyi eleman alsın
sen vergi dairesine eleman alırken türkçe matematik sorarsan olacağı o :)
-
HaYVaN bunu yazdı:
Özelleştirmeyi destekliyorum.
-----------------------------geleceğimi satmak istiyorum demiş.cebimdeki paraya göz dikenlere seve seve veririm demiş.
özelleştirmeyi özal çıkardı. kendi hazinene gidecek parayı yabancılara peşkeş çekmek akıl dışıdır.
konuya gelirsek: onlarda suç yok. özalın bir sözü : benim memurum işini bilir diye çıkılan yolun sonu budur.
-
Genellikle sıkıntılı anlar yaşanıyor bir yoğunluk var ;bitmek tükenmek bilmeyen bir yoğunluk .Bazen pamukşeker kadar iyi davranırsanız anlayışlı olanlar var o da bir garip ama burda bireysel değil kurumsal bir sorun var,yetersizlik var;
He heryerde yetersiz de değil mesela bizim okul da adamlar 10 00 12 00/ 14 00 16 00 arasında çalışıyordu sadece ve hafta sonu tatil onlara sorsanız dünyayı kurtarıyorlar daha da birtek işin hızlıca işlediğine şahit olmadım genelde kendileri yaptıkları karışıklıkları çözmeleri abartmıyorum 1 yılı geçkin zaman alıyor ama sorun onlarda değil bence bu kişileri barındıran denetim de memnuniyete dair hiçbirşey yok ..Hiç kimse de ciddi anlamda şikayet etmiyor
İşi düştüğü sırada adamın boğazını sıkıp bildiği tüm küfürleri ediyor ama nasıl olsa ilgilenmezler düşüncesiyle 2 satır yazıp şikayette bulunmuyor evet 1 tanesi alınmaz ama yüzlercesi dikkate alınacaktır.
İşte maaş az işleri yoğun demesinler eminim o işi daha iyi yapacak insanlar vardır belki amcasının oğlu dayısının kızı olmaz ama o kadar paraya şevkle çalışacak insanlar vardır en azından eğer işlerini iyi yapmazlarsa bir yaptırım uygulanacağından korksalar böyle olmaz.
Saygılarımla.
-
devlet dairelerinde çalışanlar bi şekilde özel sektöre geçseler hepsine bir ay içinde tekmeyi basarlar, bu tip insanların kanına işlemiş işlevsizlik çogunda onur ve haysiyet olguları sıfır adam gibi çalışma hevesleri yok tabiki atılma işten çıkartılma dertleri yok
buda kurumlar içinde yozlaşmayı getiriyor polisleri,tapu daireleri trafik tescil büroları kritik kuruluşlar vs rüşvetten hiç bahsetmedim bile, ama malesef böyle, sıkıntıları dile getiren konuşan dozu aşmadan eleştiren toplum olmalıyız o zaman raydan çıkmışlık düzensizlik hissedilir derecede azalıcaktır, insan faktörü ektili oldugu için hiç bir zaman düzen gelmeyecegini biliyorum ama bi yerde bi sıkıntı yanlışlık gördügünüzde mutlaka gücünüzce müdahale edin, bu etkileşimler oldukca insanlar birbirlerini güzel şeyler yapmaya tetiklemeye başlıyacaktır eminim...
-
illa özeleşmesi midir çözüm özelleşmeden çekidüzen veremiyormusun kurumlarına adam gibi denetle cezalar getir kurumlarını geliştir. satmak kolay tabi sattın kurtuldun yakında devleti idare edemedin onuda mı satacaksın
Turktelekom özelleşti net hızı 8 mbite çıkmışmış bunu biz yapamıyor muyduk gücümüz vardı yapardıkta yapmak istemedik akepe hükmeti sırf satmak için ilgilenmiyor hiçbir kurumla biraz sıkıntı yarattığında sat ido yu bile özelleştireckler ya darpane gibi para basan yeri sen özelleştir bak tcdd ile de pek ilgilenmiyorlar şehir içi hatlar ın durumu içler acısı masus düzeltmiyorlar tcdd yi yakında satılığa çıkarmak içindir.her kurumdakokuşmuşluk her kurumda pislik yıllardır devam ediyor bir babayiğit çıkıpta şurayı düzelteim şurayı denetleyelim geliştirelim diyor devletin gücü herşeyeyeter ama yapmıyor işte zottirikten işlere yatırım yapıyorlar satılan yerlerinparası buhar oluyor gidiyor hala vatandaşa tasarruf önerisi
-
Hoca askeriye ayrı bi dert.
Mülakatlara gittim ön sağlık muayenesine gircez adamlar donla bıraktı bizi koridorun önünde en az 5 saat oturmuşuzdur. Neymiş efendim? Ast. Doktor Bey karısını yemeğe çıkarmış. Senin karına yedi defa sokayım ben o.ç. herif.
İpne bi albay gelir yemek vercez der vermez. Soruncada Siktir Git!! diye baırır çapulcu pezevenk...
-
Memur değilim ama devlet hastanesinde çalışıyorum. Sadece memurları suçlamak doğru değil bence. Bazı vatandaşlar geliyor emir verirmiş gibi konuşunca insanın tepesi atıyor işte o zaman. "Bizim paramızla burda duruyosunuz" en çok kullanılan ve en nefret ettiğim laftır. Sanki ordakiler vergi vermiyolar.Aslında yazacak çok şey varda neyse.