Devlet Kurumları Numaralarımızı Özel Kurumlara Dağıtıyor Mu ?
-
Merhabalar.
Az önce ismini vermeyeceğim bir dersane tarafından aranıldım. Önce numaramı nereden buldunuz ben dersanenize numaramı hiç vermedim dedim, bu yıl bi açıköğretim bölümü tercihim olmuştu ama okula kayıt yaptırmadım sonradan vazgeçtim, açıköğretimden aldık dedi. Tercih yaptığım bölümün ismini de söyledi.
Benim merak ettiğim açıköğretim kurumu kafasına göre özel sektörlere numaramızı verebilir mi ? Veya sitesinde falan mı yayınlanıyor isim-numaralar ?
Basit bir durum gibi gözükebilir ama ben cinnet getiriyorum böyle durumlarda abi. Yeter reklam folloşu oldu numaram hiç ismini duymadığım markalardan reklam mesajları falan geliyor.
-
valla satıyormu veriyormu bilmem
kardeşim saü kazandığında günde 10 sms 10 mektup(hiç gelmedyse 20-25 mektup gelmiştir ) alıyoduk yurt olsun apart olsun lokanta olsun aklına gelen her yerrden :
-
Ben liseden mezun olduğumun ertesi günü okulu dereceyle bitirdiğim için evime, adım soyadım yazılı özel kargoyla üniversite tanıtım broşürleri telefonuma da pek çok mesaj geldi. Kimseye numaramı vermedim. Ya okul dağıttı ya da bu adamların bir yerde bağlantısı var doğrudan adresten tutun her bilgiyi elde etmişler. Bir yerlerde kaçak var. Ya el altından ya da doğrudan alıyorlar.
Austen tarafından 01/Eki/14 21:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Abi kıl oluyorum zaten o işe. Vereninde satanında sülalesine atlıyım.
-
Kurum değilde içeride köstebek vardır o sizdiriyordur.
-
Mustafa bunu yazdı
Kurum değilde içeride köstebek vardır o sizdiriyordur.
-
Bununla ilgili CIAmaat mensubu hocalarin(!) bu bilgileri kendi dersanelerine gönderdiğinde dair duyumlar almistim. Ama her kurum içinde illa bi lavuk cikiyor verileri veren/satan. Hısım kanka munasebeti ile de veriler ilgisiz alakasiz kurum/kuruluşlara kadar gidiyor. ;)
Not: Neticede bir kontrol mekanizması yok bildiğim kadarıyla.
tutkun tarafından 01/Eki/14 23:19 tarihinde düzenlenmiştir -
ben saüde sabis ekibinde çalışıyorum. saüde böyle bir dağıtım söz konusu değil.
-
Özellikle üniversitelerden bankalara,oraya buraya sızıyor, sadece numara değil diğer bilgilerin de aynı zamanda.
Tabi bunlar harici bir ton sebep de var numaraların,verilerin yayılmasında vs.
-
ösym'nin sitesinde verileriniz paylaşılsın mı diye bir seçenek vardı. o aktif ise ösym'den alıyorlar. ösym'de büyük olasılıkla parayla satıyordur diye tahmin ediyorum
-
Telefondaki kişiyi bayaa bi haşladım, numaramı normalde kurum size vermez dedim içeriden biri size vermiş dedim haklısın ama biz kötü birşey yapmıyoruz dedi :) Demek ki içeride adamları var. Numaramızı okuduğumuz bölümü, giydiğimiz donun rengine kadar öğreniyorlar.