folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Devlet ,Yerli Arama Motoru İçin Çalışmalara Başlıyor.



Devlet ,Yerli Arama Motoru İçin Çalışmalara Başlıyor.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    Öncelikle isim vermeden Google’a kesilen 71 milyonluk vergi cezasının haklı olduğunun altını çizen Yıldırım şu açıklamaları yaptı:

    Binali_Yildirim“Ne kadar büyük şirket olursan ol bizi bağlamaz. Bu ülkenin kanunları var, kuralları var. Bu ülkede haksız hukuksuz kazanç elde edemezsin. Sitelerini kapattık diye yaygara kopartıyorlar. Çeşitli mecralarda hükümetin bu işlere kafası ermiyor diye reklam yapıyorlar. Alakası yok. Dünya’da boyunduruk altına girmemiş iki tane millet var. Bir tanesi Türkler. O yüzden buraya geldin mi buranın kanunlarına uyacaksın. Farklı bir şey istemiyoruz ki, İsrail’de ne yapıyorsan onu istiyoruz. Bu konuda çok dertliyim, o yüzden bu konuyu açtım.” şeklinde konuştu.

    Ayrıca törende konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, yerli arama motoru konusunda çalışmalara başladıklarını söyledi ama konu ile ilgili detay vermedi.

    Bakan Binali Yıldırım ise “Akıl teri ile katkı üretmek isteyen her türlü faaliyetin yanındayız. Bu konuda tüm gençlere kapımız açık, paramız da var, kanunumuz da. İhtiyacımız olan herşeye sahibiz. Yakında ilan edeceğiz” dedi.

    -----

    kesinlikle destekliyorum.Bu tür uygulamaları Çin ve Rusya yapıyor.
    rusların sitesi : http://www.yandex.ru/
    çinlilerin sitesi : http://www.baidu.com/

    bunlar devlet tarafından desteklenmiş siteler ve bu ülkelerde en çok kullanılan arama motorudur.


    Bu Yüce Türk Milleti ne ihanetler gördü hepsinin üstesinden gelmeyi başararak tarihe nice zaferler yazdırdı. Bu Millet Kuva-yı milliye hareketini yeniden başlatır. Sivas Kongresini yeniden toplar, Ya İstiklal, Ya Ölüm diye haykırır ve gereğini yapar. Türk Milleti ihaneti ve hainleri hiç affetmez. Dileğimiz odur ki bu iş sandıkta bitsin, aksi halde "sürüye dalmayı göze alan Kurt, çobanın da, köpeğinde hesabını yapmaz."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2006
    Erkek
    türkiye de arama motoru yapılsın arama yapınca çıkan sonuçları çok merak ediyorum.

    Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Temmuz/2009
    Erkek

    google forever


    aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    Tübitak ın yaptığı pecya yerli deiğil mi?


    "We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    şu bizim milletteki google sevgisinide anlamıyorum.

    hele r10 mudur nedir geçende girdim siteye, bildiğin google yavşağı anasını satim.

    tamam adam gibi düzgün sonuç veren tek arama motoru google olabilir; ancak devletin bu çalışmasınıda desteklemek gerekir.


    He is finding himself.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    projeyi ilk sunduklarında umarım webMasterTools da olur :F

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeroiquE
    HeroiquE's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Nisan/2009
    Erkek

    bu tür projeler hep pompalanir ,yine pompalaniyo ve ballloooooon..


    Hak,tepene inen bir kılıç da olsa,boynunu ona uzatmaktan çekinme. // Donamım soru-destek için pm ON.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek

    husnuweb bunu yazdı:
    -----------------------------

    şu bizim milletteki google sevgisinide anlamıyorum.

    hele r10 mudur nedir geçende girdim siteye, bildiğin google yavşağı anasını satim.

    tamam adam gibi düzgün sonuç veren tek arama motoru google olabilir; ancak devletin bu çalışmasınıda desteklemek gerekir.


    -----------------------------

    google'ın hiç düzgün sonuç verdiğini düşünmüyorum. sezgisel yaklaşım sıfır. benzer anahtar kelimeyi yazan insanların çoğu nereye gittiyse onu gösteriyor. aradığım şeyleri çok zor buluyorum. şu pecya iyiymiş bi inceleyeceğim güzelse onu kullanırım. tabii ki herşey için kullanılmaz dizini çok azdır ama bazı konularda daha iyi olabilir.


    g2k[et]tahribat[dat]com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    yav destekleyelim desteklemesine de harbiden ne bulacak ayrıca google vergi borcunu vermiyor diye arama motoru yapınca google eyvah türkler arıyor ne yapacaz mı diyecek :| saçma bi atılım.. yapılmamışı yapmak lazım zaten bi dünya arama motoru var ms de girdi bu olaya.. google aramıyoruz türk sitelerini dese ne yapacaklar merak ediyorum.. artık tek tek link gireriz yaptıkları a. mot. a..

    reklam gelirleri için falan ne düşünüyolar.. ayrıca yine saçma olan birşey var sadece türkiyede aramak :| türk telekoma bilmem ne olsun diye aramak için yapacaklarsa o ayrı tabi.. şart o yoksa nasıl kapatacaklar siteleri demi :|

    ayrıca bir sitemimde sayın bakanın şu sözüne “Akıl teri ile katkı üretmek isteyen her türlü faaliyetin yanındayız. Bu konuda tüm gençlere kapımız açık, paramız da var, kanunumuz da. İhtiyacımız olan herşeye sahibiz. Yakında ilan edeceğiz”

    tamam siz yanındasınız gençlerin ünideki hocalarda yanında iyide biz takımhanelerden ve atölyelerden neden hala faydalanamıyoruz.. bilgisayar odalarından da faydalanamıyoduk sırf bu yüzden 3 ay çalıştık bilgisayar aldık bu ne kadar çelişen bi mevzu hocalar ya.. bizim paramızı kimler yiyiyoda öğrenciler olarak taşın üstüne bi taş koymamıza kimse müsade etmiyo :|

    ulaştırma bakanından tek bir ricam var.. Lütfen okullara belediye otobüslerinin seferleri arttırılsın yarım saat otobüs bekliyoruz (ki özellikle otobüs de değil minibüs gelse onada binecez de fakat oda gelmiyor) sabahları okula gidelim derken hep 1.5 saat önce çıkıyoruz.. Atatürk orman çiftliğinde hergün tren yolundan geçmek için en 20 dakika kaybediyoruz özellikle sabahları(vakit kaybı bir gidiş için toplam 50 dakika).. Ayrıca belediye otobüs şöförleri keyfi davranıyor..

    Sayın bakanımız Ankara da olmadığı için göremiyo sanırım ama biz yollarda acayip vakit kaybediyoruz.. Bence herkes işinin önce görünen sorunlarını çözsün.. Biz öğrencilerin ve insanların yollarda kayıp ettiği vakitlere bi çözüm getirsin ben o hergün kaybettiğim fazladan 1 saat 40 dakikayla devlet için bedava iş yapmaya hazırım.. biz bu vakit kaybı yerine çalışsak neler ortaya çıkar neler.. arama motoru ne ki bunların yanında..


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    google a vergi cezası kemessin, zaten youtube u kapatmalarının tek sebebi temsilciliği olmadığı için sahte vergi cezası kesemedikleri gibi 

    bişi yapamamaları 

     

    hiç bir siteyi kapatamassın çünki hepsi yasal yasal olmasa bile anca erişimi engellersin oda senin dns lerini takanda işe yarar..

     

    desteklemiyorum google dışında yüzlerce arama motoru var hiç biri bir işe yaramıyor sadece biraz bing yaklaşabildi google a ama google ın olmasının tek felsefesi var insanlığa hizmet başka birşey deil yahoo para basarken adamlar zar zor server yapıp siteyi büyütmeye çalışıyordu şimdi onlar her sene büyüyor diğerleri küçülüyor diye böle olaylar oluyor

    hiç gerek yok iyisi varsa onu kullanırsın hadi donanım olur yerli malı hizmet iyidir alırsın kullanırsın ama böyle dijital şeylerde ne iyiyse onu kullanırım. 

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2007
    Erkek

    esaret yaşamamış ülkeler bize nal toplatıyor, saçmama sapan kanunlar yüzünden yutup kalapı sen kaldıkı arama motoru yapıcan arama moturunu nedir idrak edebiliyormuki, yine bu ülkede bir arama motorunun şifreleri çalındı diye mahkeme yapıldı hakim bey sanığa motoru çalmışşsın nereye koyduysan söyle diye sorular soruyor hakiminde bir suçu yok internet kültürünün eğitimi verilmemiş, alibaba.com u dava edenler kapatılmasını istememişler bile hakimbeyin işi direk kapatmış böyle bir ortamda arama moturu yapılır abi(!)


    şizofren olabilirsiniz yardım alın!
Toplam Hit: 2852 Toplam Mesaj: 17