Devletin Memuruna Karşı Boynu Kıldan İnce Gibi Davranması
-
kazasker1 bunu yazdı
renegadealien kefili olacağı insanları daha dikkatli seçmeli.
Baban yaşındayım ve seni kendinle başbaşa bırakıyorum.
Kendi öğretmenine böyle saygısızlık yapan bir toplumun, bugün bulunduğu halde olmasını da anormal karşılamıyorum.
bunu yazman benim için gereksiz geldi hocam öncelikle kendin alınganlik yapma durumun bu yaştaki biri için fazla kötümser ve hemen tepki olarak yazdığın şey yaşından beklemezdim senin öğretmen olman benim dediğim öğretmenler saydığım grupta değilsın anlamadın yada öğretmen kelimesi geçince hemen alınganlık yaptın yaşın benim için önemi var burada yok hocam yazılanlar beni bağlar bende senden beklemezdim yapıcı olarak yaklaşsaydın böyle olmazdı ama sen saldırı yaparak yaklaştın yazdıklarımı tekrardan bak istersen saygısızlık yok benim ne yaşadığımı sen bilemesin o öğretmenlerle ondan dolayı bence saygı tek taraflı olmaz helede böyle bir ülkede
-
Valla kimse kusura bakmasın. Herkes yaptığı veya yapmadığı şeyler sonucu bir yerlere geliyor. Sendikalaşma işçi tarafında tam anlamıyla "0". Bu değişmeden asgari ücrette birşey değişmez.
-
qoqo bunu yazdı
G.Doğuda bir komando birliğinde bölük komutanıyım. Haftada 16*7=112 saat çalışıyorum, sorumlusu olduğum da 140 adam var. Aldığım maaş 5750 tl. Sence çalıştığım işe ve yoğunluğa göre az mı çok mu?
Ben askerleri ve doktorları bu gruba dahil etmiyorum.
-
zeybekustasi bunu yazdıqoqo bunu yazdı
G.Doğuda bir komando birliğinde bölük komutanıyım. Haftada 16*7=112 saat çalışıyorum, sorumlusu olduğum da 140 adam var. Aldığım maaş 5750 tl. Sence çalıştığım işe ve yoğunluğa göre az mı çok mu?
Ben askerleri ve doktorları bu gruba dahil etmiyorum.
16*7 nedir gözünü seveyim... Aile var mı ?
Konu içinde, konu sahibi "benim oyum kıymetsiz mi, bende vereyim " demiş. Git bir akp teşkilatına işin düzelir. Çünkü akpli arkadaşlar hiç sorun yokmuş gibi konuşuyor, belki hiç sorunla karşılaşmıyorlardır.
Belki gözleri de kapalı olabilir ( örn: ser yolcu - ne kadar maaş alırsan emekli maaşın o kadar yüksek olur , devlet süper
Türkiye gerçeği - özel sektörde maaşın elden verilip primin asgari ücretten ödenmesi, sik gibi bir emekli maaşı )
Ülke bürokrasisi yarrağı yemiş zaten, düzelmez de yarın. Bürokratik bir abi bul kendine oyun satılıksa.
-
qoqo bunu yazdı
Komutanim bu emegin ile cennetlik adamsin..
-
Dünyada sendikalizm örnek alinacaksa bu ülke Almanya olmali. Inanilmaz işleyen, calisanin hakki gözetilen bi düzen var.
-
kazasker1 bunu yazdı
24. yılını çalışan öğretmenim, bu ay aldığım maaş 2.598 TL
Öncelikli olarak kimse bol keseden atmasın. Maaş bordromu gönderirim inanmayana...
*
Konuya gelinecek olursa, evet yazılanlar genel hatlarıyla doğrudur. Ancak bakış açınızı biraz değiştirerek şöyle düşünün bir de,
Adam devlet memuru. Mesela, 2.300 lira para alıyor. kıçındaki kıllar ağarmış halen çalışıyor. "Emekli olsana" diyorsun, "ananı......." der gibi bakıyor yüzüne. Ve ekliyor; "nasıl emekli olayım? Emekli olsam maaşım 1300 liraya düşecek. Gel hadi emekli ol..."
Bir yandan devlet dairelerinde yaş haddini (65 yaş) bekleyen memurlar, ki artık kimse bu adamlardan iş falan beklemiyor. Bir yandan çakallar, yani uyanıklar, işi bilip de iş yapmamayı marifet sayanlar. Bir yanda işini adam gibi yapmaya çalışanlar, başka bir bakış açısıyla enayiler...
Her türlü adam var içerde. Ancak, hani şu, "aman görünmeyeyim şahit mahit yazarlar" muhabbeti vardır ya. Hah işte o hesap, devlet memurluğunda kimse kimsenin işine karışmaz. Çok çalışana ödül verilmediği gibi, az çalışana da cexa verilmez.
İşler böyle yürür gider...
24 senelik emege bu maas rezillik.
-
Memur sendikası memurunu,
Kadrolu işçi sendikası kadrolu işçisini,
Mühendis odası kendi branşındaki mühendislerinin hakkını savunur.
2000-3000 tl iyi zaten boş işler yapıyorlar demek yerine bana çalıştığım halde niye daha düşük ücretler biçiliyor diye derinden sorgulamak lazım topyekün.
İş yapmama ya da işe yaramazlık konusu işçilerde de oldukça yüksek orandadır sadece vatandaş olarak onlarla muhattap olmadığınız ve sayıları memur kadar fazla olmadığı için dikkatinizi çekmiyor herhalde.
Ha bir de hiç iş-hizmet yapmayıp bir ton para kaldıran müteahhit grubu var o da sayısı az götürüsü fazla olduğu için dikkat çekmiyor herhalde...
Sorun devlet yönetiminin ve sistemin yetersizliği basiretsizliği, çoğunluk olan insanların da birlik olup bu düzeni değiştirmeliyiz demek yerine sisteme adapte olmaya çalışmalarıdır.
-
TOMBLACK bunu yazdıkazasker1 bunu yazdı
renegadealien kefili olacağı insanları daha dikkatli seçmeli.
Baban yaşındayım ve seni kendinle başbaşa bırakıyorum.
Kendi öğretmenine böyle saygısızlık yapan bir toplumun, bugün bulunduğu halde olmasını da anormal karşılamıyorum.
bunu yazman benim için gereksiz geldi hocam öncelikle kendin alınganlik yapma durumun bu yaştaki biri için fazla kötümser ve hemen tepki olarak yazdığın şey yaşından beklemezdim senin öğretmen olman benim dediğim öğretmenler saydığım grupta değilsın anlamadın yada öğretmen kelimesi geçince hemen alınganlık yaptın yaşın benim için önemi var burada yok hocam yazılanlar beni bağlar bende senden beklemezdim yapıcı olarak yaklaşsaydın böyle olmazdı ama sen saldırı yaparak yaklaştın yazdıklarımı tekrardan bak istersen saygısızlık yok benim ne yaşadığımı sen bilemesin o öğretmenlerle ondan dolayı bence saygı tek taraflı olmaz helede böyle bir ülkede
Tarafsız olarak bakınca senin yorumlarının azıcık isyankar,kafa tutan yapısı var. O yüzden yaşça senden çok büyük öğretmen bir abine uslubunu daha yumuşak kullanabilirdin. O da sana yazarken daha kibar olabilirdi. Ama sonuç olarak senin zamanında çok çekip "uyuz" diye nitelendirmen de birilerini sana uyuz edebilir yani.
--------------
Sana göre gereksiz, fakat gerçekte öyle mi düşünmek lazım. Devlet bir hizmet bir misyon beklemiş ki o dersleri koymuş. Aslında spor ve müzik de bir yaşam tarzı olabilir ama işini savsaklayıp al sana top 2 saat koş oyna diyen beden öğretmeni ve notalar bunlar flüt bu (müzik flütten ibaret değil ama okullarımızdaki tek hakim enstrüman ) siz deneyin ben geliyorum diyen müzik öğretmeni size bu dersleri gereksiz olarak algılatıyor.
-
Tekrar yazmadan edemedim memura laf ediyorsunuz (ki aldıkları para da çok değil) siz hiç kamu işçisi gördünüz mü :)