Devlette Check Up Yaptırmak
-
Check Up yaptırmak istiyorum.
Kan
İdfrar tahlili
Birde en önemlisi tüm vucut için MR çekilsin istiyorum.
Bunu hangi doktor yapabilir yani hangisi yapın diye MR a gönderir.
Size soruyorum çünkü devlet hastanelerine hakkımı savunacak bir kaç kesin bilgi almadan gittiğimde memur ve görevlilerin yanlış yönlendirmelerinden düzgün bir şey yapamıyorum.
-
Hastanede calisan birisi ile baglanti kurman lazim isler nasil ilerliyor. Yoksa benim gibi 10 dk da 6 doktora muayene olup heyet raporu alirsin geri gidersin.
-
mr istenmeden önce önemli bir bulgu olması gerekir ben özelde 300 tl ye yaptırıyorum tüberkloz zaten veremsavaş dispanserlerinde ücretsiz yapılıyor.
-
Dahiliye ve Genel Cerrahi.
Ancak yazıldığı gibi, "ben istiyorum" diyerek bunları yaptıramazsınız. Siz derdinizi anlatırsınız, ilgili branştaki doktor da gerekli gördüğü tahlilleri yaptırmak üzere sizi yönlendirir.
-
çoğu hastalık yada başlangıcı mr da görülüyor. ama nedense doktorlar a mr ı en son yapıyorlar. cerraha birşeyler uydurabiliriz o zaman. çünkü sülale de kanserden gitmeyen yok keteme gitsem daha iyi olacak.
-
devlette mr zor hocam tanıdık doktor bulman lazım onun dışında karnım ağrıyo de kan ve idrar tahlillerini yaparlar
-
devlet hastanesinde yaptıramazsın. şikayetin varsa söylersin sadece o şikayetinle ilgili olan tetkik ve tahlilleri ve de doktor uygun görürse yaptırabilirsin.
sanane tarafından 29/Ağu/12 10:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Özel hastaneye, aile geçmişimde var diye gidersen, emin olmak için MR çektirmek istiyorum dersen karşı koymazlar, yanlız 100 ila 450 arası bi para sıkışmıştır oraya onu çıkartırlar.
MR çektirirsen, illa vücudunda bir sıkıntı görünecektir, ondan dolayı tavsiyem yaptırmaman :)
Öle herkeze yapılmamasının sebebi ise, dünya kadar radyasyon alman, kanser olmasan bile yapma ihtimali var yani :P
Diğer idrar ve kan tahlili için ise, bu gün sağlık ocağına gidip karaciğerimde problemim var, bi kan tahlili yapabilir miyiz, aynı şekilde, daha önce doktora gittiğimde düzenli takip istemişlerdi birde idrar tahlili yapabilirmiyiz de ellerine yapışmaz yaparlar.
Şahsen en kötü 3 ayda bir kan tahlili yaptırıyorum, bilirübin problemimi vardı.
-
aile hekimine git şikayetlerini yaptırmak istediğin kontrollere göre belirle. onlar zaten direk seni o tahlillere yönlendiriyor.
-
Bariz herhangi bir şikayetim yok. Örneğin dedem akciğer kanseriydi sonra topallamaya başladı herkes onun kardan kayarak düştüğünü sanıyordu sonra bir gün hiç yürüyemedi. Doktora gidildi sayın hekim MR istedi ve kanserin omiriliğine sıçradığını gördü.
Yani bunu yaptırmak istiyorum sizde yaptırın. Özelde sağlık güvencesiyle yapılır mı bilmiyorum. Yada kaça patlar.
Ha Rene hocaya çok hak veriyorum tutsa saçının telinde 0,5 milim tümör var dese insan ne hale gelir bir yerden bir şey bulabilir ama genel bir kontrol istiyorum. Sigara alkol şu bu yok ama genetik bir şey bu hastalık.
Önce keteme derdimi anlatırım sonrada bir cerraha başvurmayı düşünüyorum.
-
beyin tomografisi için beyin tümörü belirtilerini internetten okudum halk diliyle doktora anlattım hemen tomografiye gönderdi :B aynı gün öğleden sonra dahiliye den randevu almıştım kan kanseri belirtilerini okudum onu da halk diliyle doktora anlattım hemen kan ve idrar tahlili bi de bilmemne tahlili yaptırmıştı |: yani azcık sallıcaksın yoksa önce bi ilaç yazıyorlar 2 hafta sonra gel diyorlar. yaptıraracağın işlem hangi hastalığın tanısında kullanılıyorsa o hastalığın belirtilerini çaktırmadan söyle. yoksa öteki türlü uğraşmıyorlar.