Dil Bilgisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Tahribat merhabalar. Bu sene ygs şansımı deneyecegim :D denedik olmadı tekrar deneriz hesabı :)

Türkçede 40 soru var bildiginiz gibi bunun , 28-30'u , cümlede anlam sözcükte anlam ve paragraf olmak üzere ayrılıyor.

1-2 ses bilgisi

1 yazım kuralları

1 noktalama işaretleri

geri kalan 6-7 soru ise dilbilgisi olarak , çıkıyor ( sıfat,zarf,edat,fiil,fiilimsi,ekler )

30 soru çözüyorsam geri kalan 10 soru kesinlikle boş bırakıyorum :) çözdügüm 30 sorudan ise , 25,28 arası yapıyorum. bazen çok kolay oluyor 32 çözüyorum 30 oluyor 32 oluyor 29 oluyor.

Benim sorunum DİL BİLGİSİ :)

Dil bilgisini şu 3 aylık süreçte kavrayabilecegim , türkçeden hiç olmassa 35-36 net çıkarmayı hedef koymus bulunmaktayım.

DİL BİLGİSİ KAYNAK TAVSİYESİ BEKLİYORUM ( SADECE DİL BİLGİSİ ÜZERİNEDE OLABİLİR ) BENİM HOSUMA GİDEN DEDİGİNZ VAR İSE TAVSİYE BEKLİYORUM.

ÇALIŞMA ( ONLİNE ) PROGRAM , VİDEO , ADRES VARSA ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

saygılar sevgiler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Ben fenden 30 türkçede 15 yapıyorum :)  böyle De bir manyağım işte

Celal aydının gibi fasikül ler vardı dur ismini öğrenirsem yazarım 

Atakan tarafından 23/Ara/14 20:18 tarihinde düzenlenmiştir

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

Sayısal yetenegin var demek ki hocam :) ben sayısal çözmüyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

Sayısal kolay aslında o paragraflar okurken aklıma hep başka şeyler geriyor odaklanma bozukluğu işte.  Bende baya pdf var akşam ss atarım sana istediğin olursa Upload ederim bise testkitabı tk yaz google çıkar orda baya pdf var

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı
    Maddox bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

Sayısal kolay aslında o paragraflar okurken aklıma hep başka şeyler geriyor odaklanma bozukluğu işte.  Bende baya pdf var akşam ss atarım sana istediğin olursa Upload ederim bise testkitabı tk yaz google çıkar orda baya pdf var

Tesekkür ederim kardesim.

Türkçe uzmanlarını bekliyoruz :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fdumanli
    Fdumanli's avatar
    Erkek

valla hocam ben hayatımda bir kere oturup dil bilgisi calısmadım ama türkçeden hep full çekerdim ygsde de 38 net yaptım. bunu ayda 3-4 kitap okumaya borçluyum, tabi zaman baskısı varken ne yapman gerekir bilemem ama kitap okumanın bana çok faydası oldu.

Fdumanli tarafından 23/Ara/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Fdumanli bunu yazdı

valla hocam ben hayatımda bir kere oturup dil bilgisi calısmadım ama türkçeden hep full çekerdim ygsde de 38 net yaptım. bunu ayda 3-4 kitap okumaya borçluyum, tabi zaman baskısı varken ne yapman gerekir bilemem ama kitap okumanın bana çok faydası oldu.

hocam kıtap okuyorum dedıgım gıbı turkce dıl bılgısı sıkıntı yasıyorum :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Sanırsın ki bilimsel makale yazdıracak pezevenkler. Türkçe dersini severdim iyi hoştu da şu dil bilgisine pek ısınamadım. Yine de çok büyük bir zorluğu yok hocam dil bilgisinin. Edatlar haricinde (belki bir tek bana zor geliyordur) gerisini 1-2 saatte öğrenip 3-5 günde pekiştirebilirsin herhangi bir kaynakla.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Konuları anlayacak şekilde okuduktan sonra bol bol kitap oku. Kitaba bakma, kitabı oku. Şurada bu vardır şeklinde ezberlersen konuları öğrenemezsin. Kullanım görmen lazım. Hem kitap okuduğun vakit sınav sorularında da hatırı sayılır vakit kazanacaksın.

Çok okumakla idrak doğru orantılı olarak artacaktır

Austen tarafından 23/Ara/14 23:25 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

Sanırsın ki bilimsel makale yazdıracak pezevenkler. Türkçe dersini severdim iyi hoştu da şu dil bilgisine pek ısınamadım. Yine de çok büyük bir zorluğu yok hocam dil bilgisinin. Edatlar haricinde (belki bir tek bana zor geliyordur) gerisini 1-2 saatte öğrenip 3-5 günde pekiştirebilirsin herhangi bir kaynakla.

simdi birkaç kaynakla başladım , ısımden gırdım ınsallah bakalım.

@slothere : hocam deli gibi okurum zaten :) ama kıtap 28 soruda okey geri kalan 10-12 soru bilgi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Herhangi bir üniversiteye gidip Türkçe Öğretmenliği okuyan birinden ucuz yollu temin edebilirsin kitapları. Çok takıldığın yerde pm ile sorabilirsin.

Efendi tarafından 24/Ara/14 02:11 tarihinde düzenlenmiştir

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
Toplam Hit: 1670 Toplam Mesaj: 13