Dil Bilgisi
-
Tahribat merhabalar. Bu sene ygs şansımı deneyecegim :D denedik olmadı tekrar deneriz hesabı :)
Türkçede 40 soru var bildiginiz gibi bunun , 28-30'u , cümlede anlam sözcükte anlam ve paragraf olmak üzere ayrılıyor.
1-2 ses bilgisi1 yazım kuralları
1 noktalama işaretleri
geri kalan 6-7 soru ise dilbilgisi olarak , çıkıyor ( sıfat,zarf,edat,fiil,fiilimsi,ekler )
30 soru çözüyorsam geri kalan 10 soru kesinlikle boş bırakıyorum :) çözdügüm 30 sorudan ise , 25,28 arası yapıyorum. bazen çok kolay oluyor 32 çözüyorum 30 oluyor 32 oluyor 29 oluyor.
Benim sorunum DİL BİLGİSİ :)
Dil bilgisini şu 3 aylık süreçte kavrayabilecegim , türkçeden hiç olmassa 35-36 net çıkarmayı hedef koymus bulunmaktayım.
DİL BİLGİSİ KAYNAK TAVSİYESİ BEKLİYORUM ( SADECE DİL BİLGİSİ ÜZERİNEDE OLABİLİR ) BENİM HOSUMA GİDEN DEDİGİNZ VAR İSE TAVSİYE BEKLİYORUM.
ÇALIŞMA ( ONLİNE ) PROGRAM , VİDEO , ADRES VARSA ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
saygılar sevgiler. -
Ben fenden 30 türkçede 15 yapıyorum :) böyle De bir manyağım işte
Celal aydının gibi fasikül ler vardı dur ismini öğrenirsem yazarım
Atakan tarafından 23/Ara/14 20:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Atakan bunu yazdı
Sayısal yetenegin var demek ki hocam :) ben sayısal çözmüyorum
-
Maddox bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Sayısal kolay aslında o paragraflar okurken aklıma hep başka şeyler geriyor odaklanma bozukluğu işte. Bende baya pdf var akşam ss atarım sana istediğin olursa Upload ederim bise testkitabı tk yaz google çıkar orda baya pdf var
-
Atakan bunu yazdıMaddox bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Sayısal kolay aslında o paragraflar okurken aklıma hep başka şeyler geriyor odaklanma bozukluğu işte. Bende baya pdf var akşam ss atarım sana istediğin olursa Upload ederim bise testkitabı tk yaz google çıkar orda baya pdf var
Tesekkür ederim kardesim.
Türkçe uzmanlarını bekliyoruz :) -
valla hocam ben hayatımda bir kere oturup dil bilgisi calısmadım ama türkçeden hep full çekerdim ygsde de 38 net yaptım. bunu ayda 3-4 kitap okumaya borçluyum, tabi zaman baskısı varken ne yapman gerekir bilemem ama kitap okumanın bana çok faydası oldu.
Fdumanli tarafından 23/Ara/14 20:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Fdumanli bunu yazdı
valla hocam ben hayatımda bir kere oturup dil bilgisi calısmadım ama türkçeden hep full çekerdim ygsde de 38 net yaptım. bunu ayda 3-4 kitap okumaya borçluyum, tabi zaman baskısı varken ne yapman gerekir bilemem ama kitap okumanın bana çok faydası oldu.
hocam kıtap okuyorum dedıgım gıbı turkce dıl bılgısı sıkıntı yasıyorum :) -
Sanırsın ki bilimsel makale yazdıracak pezevenkler. Türkçe dersini severdim iyi hoştu da şu dil bilgisine pek ısınamadım. Yine de çok büyük bir zorluğu yok hocam dil bilgisinin. Edatlar haricinde (belki bir tek bana zor geliyordur) gerisini 1-2 saatte öğrenip 3-5 günde pekiştirebilirsin herhangi bir kaynakla.
-
Konuları anlayacak şekilde okuduktan sonra bol bol kitap oku. Kitaba bakma, kitabı oku. Şurada bu vardır şeklinde ezberlersen konuları öğrenemezsin. Kullanım görmen lazım. Hem kitap okuduğun vakit sınav sorularında da hatırı sayılır vakit kazanacaksın.
Çok okumakla idrak doğru orantılı olarak artacaktır
Austen tarafından 23/Ara/14 23:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Haymatlos bunu yazdı
Sanırsın ki bilimsel makale yazdıracak pezevenkler. Türkçe dersini severdim iyi hoştu da şu dil bilgisine pek ısınamadım. Yine de çok büyük bir zorluğu yok hocam dil bilgisinin. Edatlar haricinde (belki bir tek bana zor geliyordur) gerisini 1-2 saatte öğrenip 3-5 günde pekiştirebilirsin herhangi bir kaynakla.
simdi birkaç kaynakla başladım , ısımden gırdım ınsallah bakalım.
@slothere : hocam deli gibi okurum zaten :) ama kıtap 28 soruda okey geri kalan 10-12 soru bilgi -
Herhangi bir üniversiteye gidip Türkçe Öğretmenliği okuyan birinden ucuz yollu temin edebilirsin kitapları. Çok takıldığın yerde pm ile sorabilirsin.
Efendi tarafından 24/Ara/14 02:11 tarihinde düzenlenmiştir