folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dil Neden Önemli ?

Dil Neden Önemli ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Gene kafam takılan bi soruyla size geldim TBT li abilerim :|

Şimdi bu dili koruma dili zenginleştirme gibi kavramlar neden var ne işe yarıyor ? 

Mesela işi başından alıyorum;

Dünya'da 2 insan vardı iletişim kurmak zorundaydılar varsayıyorum bu insanların nasıl anlaştıkları çok mu önemli ? Karnının açlığını ifade ettiği an bitmez mi olay,derdini ihtiyacını zihnini dökebildiğini an bitmez mi  herşey ? Yani bu bağlamda iletişim aracımız türkçe olmuş ingilizce olmuş kürtçe olmuş ne önemi var bunları merak ediyorum..

Yada en kestirmeden neden türkçeyi düzgün kullanmak zorundayım zaten derdimi hertürü anlatamıyomuyum ? 

not:Bu yazıda kendi düşüncemi dışa vurmadım sadece merakımı açıga vurdum 

Konumu silenlere inat kürdüm
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    işte dil bozulursa açığa vuramazsın sorun orada başlıyor:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    oktay sinanoğlu oku anlarsın.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek
    Dil bi toplumun var olduğunu gösteren en önemli unsurdur o yüzden önemlidir...

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

ne kadar tırt bi topic men..

gibi abuk bi cümle kurulmasını mı yeğlerdin?

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Dil bir milletin en önemli ve temel değerlerinden biridir.O yüzden düzgün kullanmak,yozlaştırmamak zorundasın.

" Ayh buqün marqete qittiq.0rd bi kashiyer jojuk vardı ayhhh ne kaddar datlıydı ölehh "

Falan gibi konusmalara göz yumarsan ve bugün iyi kelimesine  good diyen adamı uyarmazsan o adam yarın  anne kelimesini mother yapar.Ondan sonra ne oluyor Türkce katledildi.Erozyon geçirdi.

Senin konuyu daha iyi anlayabilmen için dil konusunu biraz daha araştırman gerek.Hafife alma dil konusunu..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

dil sadece anlaşmak veya iletişim kurmak için geçerli değildir. dil bir kültürdür, yaşama şeklidir, mirastır, vs gibi sıfatları varken bunu kötü kullanmak hakkımız yoktur. diline saygısı olmayanın geçmişinide bilemez ama şu gerçektir dil yaşadığından dolayı misal 18. yy yazılmış bir türkçe yazı okurken zorlana biliriz. bu gayet doğaldır çünkü dil yaşayan bir olgudur ve değişir. değişmekten kasıt türkçe karşılığı olan bir şeyi yabancı bir kelime ithal etmeye gerek yoktur ama dilinde olmayan bir kelimeyi direk kullanmak yerinede onu kendi dilinde oluşturup kullanmak daha güzeldir ve dili zenginleştirir.

senin verdiğin örneğin bir eksikliği var. bu iki kişi dertlerini anlatıyor ve kendi aralarında anlaşıyorlar peki bunların çocukları olduğu zaman ne olacak? birinin elma dediğine diğeri apple mi diyecek? birazda yayıldılar bu iki insanın torunlarının torunları oldu. bu insanlar nasıl anlaşacak? anne babalarının duyduklarıyla anlaşmaya çalışacaklar ve birinin annesi apple diye öğretecek diğeri elma diye. buda daha ilerde büyük problemlere karışacak ve o toplum ayrışmaya başlıyacak apple diyenler ve elma diyenler.

bu yüzden dil çok önemli bir kavramdır ve kültürün kendisidir.

boş
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

dilin dogru kullanımı sizin güvenilirliginiz samimiyetiniz ve sizi dinleyenin daha kolay anlaması açısından çok önemlidir.

dil çeşitliligi neden önemlidir dersen türkiyede türkçe kullanılıyor bunun yanısıra ingilizce temel eğitimi veriliyor fakat asya ülkeleri hala ingilizcenin ortak kullanım dili oldugunu kabullenmiş durumda degil.

bunun için ben kendi açımdan konuşmak istiyorum türkçe ingilizce ve rusça dillerini ögrenmekte fayda var.

dil olmadan da insanlar anlaşabilir ama saçma sapan şekillere girmenin anlamı yok yoksa hala hiyeroglif kullanırdık siteler asp php html yerine hiyeroglifle kodlanırdı :D

yunusozturk.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Esquire bunu yazdı:
    -----------------------------

dil sadece anlaşmak veya iletişim kurmak için geçerli değildir. dil bir kültürdür, yaşama şeklidir, mirastır, vs gibi sıfatları varken bunu kötü kullanmak hakkımız yoktur. diline saygısı olmayanın geçmişinide bilemez ama şu gerçektir dil yaşadığından dolayı misal 18. yy yazılmış bir türkçe yazı okurken zorlana biliriz. bu gayet doğaldır çünkü dil yaşayan bir olgudur ve değişir. değişmekten kasıt türkçe karşılığı olan bir şeyi yabancı bir kelime ithal etmeye gerek yoktur ama dilinde olmayan bir kelimeyi direk kullanmak yerinede onu kendi dilinde oluşturup kullanmak daha güzeldir ve dili zenginleştirir.

senin verdiğin örneğin bir eksikliği var. bu iki kişi dertlerini anlatıyor ve kendi aralarında anlaşıyorlar peki bunların çocukları olduğu zaman ne olacak? birinin elma dediğine diğeri apple mi diyecek? birazda yayıldılar bu iki insanın torunlarının torunları oldu. bu insanlar nasıl anlaşacak? anne babalarının duyduklarıyla anlaşmaya çalışacaklar ve birinin annesi apple diye öğretecek diğeri elma diye. buda daha ilerde büyük problemlere karışacak ve o toplum ayrışmaya başlıyacak apple diyenler ve elma diyenler.

bu yüzden dil çok önemli bir kavramdır ve kültürün kendisidir.

-----------------------------

senin elma diye öğretttiğine o neden durduk yere apple desin  :)

Ama dediğini anladım sağol yorum için. 

Konumu silenlere inat kürdüm
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

Hatunu fransız öpüceksen önemlidir.Dil olmadan olmaz bu olay.

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek

1. BİR KİTAPÇIYA GİT.

2.DİLBİLİM'E GİRİŞ YAHUT DİLBİLİM ADLI TÜRKÇE YA DA TÜRKÇEYE ÇEVRİLMİŞ KİTAPLARIN GİRİŞİNİ OKU

3. TATMİN OL.   

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
Toplam Hit: 6401 Toplam Mesaj: 20