Dil Ögrenmek İcin Telkin Metodu.
-
son acılan ingilizce ögrenme temalı konulardan birinde görmüstüm, bir mürid mossad ajanlarının dil ögrenmesi icin telkin metodunu kullandıgını yazmıstı, tabii biz bilemeyiz o kadarını da.
biraz arastırdıgımda bazı sitelerin cd seklinde materyal sattıgını gördüm. arkadasın yazdıgı da tam olarak suydu :
"yatıp uyudun, bir süre sonra uyudugunda gelip birisi kulagına kulaklıkları taktı. uyanana kadar o ingilizce konusma seslerini, sarkıları artık her neyse dinledin, uyandıgında artık bazı kelimeler bellegine yerlesmis oldu."
sizce bilimsel olarak böyle bir seyin gecerliligi var mıdır ? bana mantıksız gelmedi acıkcası.
aynı sekilde bu metod icin önerebileceginiz ses dosyaları mevcut mudur ?
ve son olarak, ögrenmeyi artırıcı böyle degisik yöntem tavsiyeleriniz varsa cok yardımcı olursunuz.
dizi ve filmi önermenize gerek yok, vakit buldukca izliyorum ve isime de yarıyor.
tesekkürler simdiden.
-
hatun öneriyorum.
-
kaanstain bunu yazdı
hatun öneriyorum.
kesınlıkle hatun ,yurt dısına gıdıp derdını anlatamadıgını gorunce dönuste hayvan gıbı dil ogrenmeye de baslayabılırsın buda bi telkin metodudur.
Bosluk tarafından 17/Ara/12 16:09 tarihinde düzenlenmiştir -
buna benzer bi konu açacaktım kaç gündür erteliyordum
bu linki görmüştüm epey önce doğruluğu nedir diye konu açacaktım kısmet senin konu imiş. buna da bakarsanız sevinirim mumkun mu acep böyle bişi
-
hacı ingilizce kelimeler aklına yerleşecekte Türkçesini nasıl bileceksin onun. Ben uyurken sürekli müzik dinlerim. Genelde Almanca parçalar(Empyrium) yaklaşık 2 senedir bu böyle. Henüz bir şey öğrenmiş değilim. Bahsettiğin şeyden tek farkı ben uyumadan önce takıyorum kulaklıkları. Sabaha uyanana kadar çalıyo öyle.
-
Biocyte bunu yazdı
hacı ingilizce kelimeler aklına yerleşecekte Türkçesini nasıl bileceksin onun. Ben uyurken sürekli müzik dinlerim. Genelde Almanca parçalar(Empyrium) yaklaşık 2 senedir bu böyle. Henüz bir şey öğrenmiş değilim. Bahsettiğin şeyden tek farkı ben uyumadan önce takıyorum kulaklıkları. Sabaha uyanana kadar çalıyo öyle.
bu süper :) okuduktan sonra bu da mı gol değil geldi :)
-
Ben ingilizce konuştuğum kelimelerin en az %30unun türkçe karşılığını bilmiyorum.
Dizilerden filmlerden yerleşti.
-
kaanstain bunu yazdı
Ben ingilizce konuştuğum kelimelerin en az %30unun türkçe karşılığını bilmiyorum.
Dizilerden filmlerden yerleşti.
bu son derece mümkün fakat uyurken bunun gerçekleşmesi normal şartlada mümkün gözükmüyor.
Eğer çeşitli elektronik aletlerle dinlenilen şeyin frekansı değiştirilir ve vücuda çeşitli ilaçlar verilirse belki mümkün olur. fakat muhakkak yanetkileri ve olumsuz tarafları olacaktır. uyku alamama, uyandıgında kafanın agrıması gibi. veya sürekli uyku halinde kalma gibi. (Sadece fringe izliyorum yabancı dizi olarak. walter gibi konuştum)
-
arkadaşlar ;
merhabalar ;
bunlara inanmayın bana da 300 tl verin bende öğreteyim size:)
kendiniz oturun çalışın olmadı mı yurtdışına çıkmaya çalışın o da mı olmadı chatlaşin ama bu yöntemi unutun
kolay gelsin
-
-live webcamlar oldukça faydalı
-games.yahoo.com a gir pool (bilardo) oyna ben 1 ayda sökmüştüm iyi muhabbet oluyo.
- hatun
- hatun
- hatun
- yurtdışı dil okulları (paran varsa)
vs vs daha bir çok öğrenme yöntemi sayılabilir, ama ne yaparsan yap öğrenmek istemiyorsan öğrenemezsin. yani içinden geldiği için öğrenmelisin mecbur kaldığın için değil.
-
Burdan bahsettiğin telkin yöntemi ile ilgili bilimsel bir açıklama okuyabilirsin:
http://www.hippipotam.com/uykuda-ogrenmek.html
Onun dışında oturup çalışmalı ve mümkün olduğunca oyunlar, filmler, kitaplar ve diyaloglarla tekrar etmelisin..
izzmarit tarafından 17/Ara/12 18:07 tarihinde düzenlenmiştir