Dilencinin 13 Bin TL’Si Gasp Edildi
-
Dilencilerin birde yol parası isteyen versiyonu var. Bunlar iyi giyimli oluyor. Abi cüzdanı çaldırdımda bi 5 lira yol parası verir misin diyorlar.
-
Mustafa bunu yazdı
Dilencilerin birde yol parası isteyen versiyonu var. Bunlar iyi giyimli oluyor. Abi cüzdanı çaldırdımda bi 5 lira yol parası verir misin diyorlar.
bir de şu elinde kartpostalla gelenler varya, hasta arkadaşımıza yardım topluyoruz ayağına para toplayan modern dilenciler. Genelde üniv. öğrencisi görünümünde olurlar, bilemem ne kadar doğru ama elinde ne bir belge ne başka bir kanıt var ama arkadaşı hasta bunlara da inanmıyorum. İstanbul'un kalabalık caddelerinde özellikle istiklal de dolaşıyorlar..
-
Mustafa bunu yazdı
aynen bunların ışıklarda arabalardan isteyen modelleri de var geçin köşeye izleyin birinden para alırlarsa hemen ara bir yola girerler 5 dk sonra tekrar ışıklara dönerler.
Vermeyin beyler eğer vicdanınızı rahatlatmak istiyorsanız lösev gibi kurumlara gidin gözünüzden yaş gelsin..
-
devlet sırf dilencilerden vergi alsa köşeyi döner lan
-
13bin hepsi bozuklukmuymuş
-
13 bin cepte taşıyan adamın banka hesabındaki parayı düşünmek istemiyorum.çünkü bu tarz olayları görüp duyuyoruz,mal mülk sahibi olduğu halde dilenciliği meslek haline getirenleri.Gerçekten ihtiyacı olanlarda bu şerefsizler yüzünden gözardı edilebiliyor.Hali vakti az çok yerinde olan arkadaşlardan ricam insaniyet namına yardım etmek istiyorlarsa gerçek ihtiyaç sahipleri kişileri bulsunlar,çoğunun önemsiz gözle gördüğü 20-30 liralık bir bakkal alışverişi bile faydalı ve mutluluk verici olur.
-
Sokakta, evin kapısı önünde yani bir kurumun çatısı altında olmayan yerlerde yardım etmekten kaçınmak lazım
-
elcondor bunu yazdıMustafa bunu yazdı
bir de şu elinde kartpostalla gelenler varya, hasta arkadaşımıza yardım topluyoruz ayağına para toplayan modern dilenciler. Genelde üniv. öğrencisi görünümünde olurlar, bilemem ne kadar doğru ama elinde ne bir belge ne başka bir kanıt var ama arkadaşı hasta bunlara da inanmıyorum. İstanbul'un kalabalık caddelerinde özellikle istiklal de dolaşıyorlar..
yol parası veya faturamı yatıramadım filan diyenleri de var.
evet elinde atatürk fotoğrafı filan olup arkadaşımız hasta destek olur musunuz? diyenleri görmüştüm de dilenci olabileceklerini hiç düşünmedim valla
-
Mustafa bunu yazdı
İzmir kordonda bunlardan çok var. Bunların bir farklı modeli de kentkart\otobus parası isteyen kızı\oğlu hastanede olan gitmek için parası olmayanlar. Bu tiplerle 2 defa karşılaştım.
-
boşuna dememiş atalarımız " damlaya damlaya 13 bin olur"
birde değişik verisiyonu var bunların.
bir gün işyerindeyim işede yeni girmişim. her gün sabah yaşlı bir adam geliyor köy yumurtası istermsiniz?
1 saat sonra bir yetze geliyor köy peyniri falan hep böyle. her seferindede yanımdaki kız acayip azarlıyor gönderiyor.
içimden " ne kötü davranıyor acımazsız" diyede kızdım üstelik. neyse
dayanamadım en sonunda hafta sonu
son çıkmadan yine bir adam geldi öyle duruyor içiniz parçalanır. bayağıda yaşlı 70-80 var.
dedim neticede dilenci değiller adamlar malını satıyor yardım olsun dedim.
dedi ki köy yurmurtası bu kaldı alırmısın dedi elindeki kovayı gösterdi olsa olsa içinde 15 var yok.
kaça dedim 10 tl dedi tamam alayım dedim 10 tl verdim.
yanımdaki kız başını acı acı salladı. sonra adam masaya 5 yumurta koydu gitti.
ben kovadakilerin hepsini verecek sanıyordum bir an şaşkınlığıma geldi çekti gitti adam. bende hiç birşey demedim.
kızı sonradan anladım :))
evdekiler yemeye kıyamadı yumurtaları. 1 hafta babam " saf kızım" diye sevdi. 80 yaşındaki adam seni demek kandırdı diyerek gezdiler.
dilenir gibi satış yapıyorlar :)))