Din
-
Müridler Bir Düşünceye Kapıldım Şimdi Yüce Allah Bize İyiyi Ve Kötüyü Seçme Hakkı Tanımış Çok Şükür,İyi Yola Ve Kötü Yola Gidebilirsiniz Ancak Ahiret Gününde Bunların Hepsinin Hesabı Sorulcak tamam Eyw. Peki Kötü Bir İş Yaptığımızda Neden Allah Cezamızı Verir ? Ahiret Gününde Verilmesi Gerekmezmi Neden Kötü Veya İyi Bir İş Yaptığımızda Hesabını Ahiret Gününden Önce Çekeriz,Bu Yazdıklarımıda Öncelikle allahın Sonra Sizin Affınıza Sığınıyorum...
-
O seni affeder de, seni onu affedecek misin?
-
uyarı>;{ahiretten önceki son yol};>kötülük/ceza=doğruyu bulma////
-
Arkadaşım bildiğim kadarıyla cevap vereyim;bazı günahların kefaleti bu dünyada ödenir ki öbür tarafa kalmasın eğer öbür tarafa kalırsa senin cehenneme girebilme yüzden artacak.Birde eğer her günahın cezası öbür tarafa kalsaydı bu dünyada ceza verilmeseydi Allah inancı zayıflardı.Bu dünyada ceza verilmesi aynı zamanda insanlara ibret olsun eğer böyle böyle yaparsanız sonunuz böyle olur denilir.Allah a inanmayanların sayısı artar ve dünya da adam akıllı düzen kalmaz.Ben veya benim gibiler nasıl %100 Allah'ın varlığına inanıyorsak aynı o derece inanmayanlarda var tek taraflı düşünmemek lazım.Ayrıca etrafımızda ibretlik bir olay yaşayıp Allah'a olan inancı artan veya Ona inanan insan görmüş olabilirsiniz.Bütün bunlar insanları uyarmak ve doğru yolu görebilmesi için.
Daha detaylı bilgi için;
Alo Fetva:0212 512 23 20
http://sorusor.diyanet.gov.tr/ burdan özel soruda sora bilirsin.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------inançlı insanlar için diyorum;ben diye bileceğimiz bir varlık ortada yokken Allah'ın bizlere ben deme hakkını vermesi için ne kadar şükretsek azdır.
Arkadaşım inanmaya bilirsin sana saygım var ama benim penceremden bakınca zaten ortada ben diye bir şey yok.Olmayan ben kimi affede bilir ki?
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------Saçmalamada sınır yok.
Sonuç = anlatım bozukluğu (:
-
hocam farklı bir yorum getireyim sana. büyük ihtimalle din konusuyla ilgili bir kitap okumuşsundur. ve kafan karışmıştır. sana konuyla ilgili hayyamın bir şiirini yazayım
var mı günah işlemeyen söyle
yaşanır mı günah işlemeden söyle
bana kötü diyipte kötülük edecekse
yüce tanrı benden ne farkın kalır söyle
şeklinde bir yazısı var. aslında olay bambaşkadır bence. allah cezalandıran acı çektiren ve bundan hoşnut olan değildir. aksine esirgeyen ve bağışlayandır. işin ceza kısmına gelince. o vermez cezayı sen hakkedersin. umarım anlatabilmişimdir kafamdakileri. -
IronEagle bunu yazdı:
Müridler Bir Düşünceye Kapıldım Şimdi Yüce Allah Bize İyiyi Ve Kötüyü Seçme Hakkı Tanımış Çok Şükür,İyi Yola Ve Kötü Yola Gidebilirsiniz Ancak Ahiret Gününde Bunların Hepsinin Hesabı Sorulcak tamam Eyw. Peki Kötü Bir İş Yaptığımızda Neden Allah Cezamızı Verir ? Ahiret Gününde Verilmesi Gerekmezmi Neden Kötü Veya İyi Bir İş Yaptığımızda Hesabını Ahiret Gününden Önce Çekeriz,Bu Yazdıklarımıda Öncelikle allahın Sonra Sizin Affınıza Sığınıyorum...
-----------------------------Günahlarının bedelini bu dünyada çektiğini nereden biliyorsunki.ya kaderinde varsa ki müslümanlar olarak dünya hayatının cenneti kazanmak için bir sınav olduğunu inanıyoruz.fetva verecek kadar bilgili değilim ama ben böyle düşünüyorum.
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------Kâfir :|
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------hoca sen inançsız geçniyorsun ama müslümanlardan daha koyu bir allah ya da tanrı inancın var , sen varlığını kabul ediyorsun ve sevmiyorsun ancak sevenlerin düşüncelerini eleştiriyorsun. satanist fln olduğundan şüpheleniyorum açıkçası ?
deneylerle kanıtlanmıştırki : hiç bir tanrı tanrıça ya da iblis, doğaüstü hede biz sefil ölümlülere bir yarar sağlamaz muhtemelen inananlarının hayal gücünden öte varlıklarda değildir zaten bundan dolayı hayali kuranların ahmaklığını geçip de hayal gücünün ürününe düşman olmak mantıklı değil, allah vardır ve ondan nefret ediyorum demek ile mitradan nefret etmek ya da sevmek arasında bir fark yoktur , tamamen duygu israfı, zaman kaybı. var ile yok arasında bir değer yoktur, değer ne kadar ufak olsa da yok değildir. Örneğin aklın varlığı ve yokluğu gibi, aklın olduğu yerde sevdiğin korktuğun ya da nefret beslediğin hortlaklar, tanrılar, cinler periler yoktur. akıl bunların ilüzyon , aldatmaca olduğunu kendi gücü ile idrak edebilir .
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------O seni affeder de, seni onu affedecek misin?
-----------------------------tüm tahribat öğrendi artık senin ateist biri olduğunu onun için bence artık böyle konulara giripte milleti birbirine düşürme!
Arkadaşın dediğide şu ;
Allah bazı yaptığımız kötülüklerin cezasını bu dünyada insana bir şekilde ödetir. Aslında bu onun ne kadar merhametli olduğunun göstergesidir. BU dünyada günahlara kefalet olarak verilen musibetler ahirette bu günahlarından dolayı sorgulanmıyacağını ve deyim yerindeyse paçayı yırttığını gösterir. Çünkü gerek Kuranı Kerimden gerekse hadis ve diğer bize ulaşan kaynaklardan Cenhennemin korkutuculuğunu ve dehşetini duyduk okuduk ve her seferinde bize bunları aslında tam manasında idrak edemediğimizi bunların şu anki insan beyninin idrak etmesini imkansız olduğunu söylendi. Cennet içinde aynı şey geçerli. Sözün kısası eğer bi insan yaptığı kötülüğün cezasını dünyada çektiyse bence en şanslı insandır. Bir düşünsenize ne olduğunu hayal bile edemediğimiz bir yerde ceza çekelim :| Allah her zaman kullarına merhamet gösterendir.