Din Ve Peygamberlik
-
Şöyle bir şey Hz. Muhammed'in doğru dürüst olması sonucu peygamber oldu cevabına karşı onu yaratan Allah değil miydi zaten sorusuna karşı şunu diyebiliriz. Sen nasıl biri olacağını kendin biliyorsun belki 10 sene sonra seri katil olcaksın ve Tanrı bunu biliyor seni Tanrı yarattı ama bunu bilmesi seni onun seri katil yaptığını göstermez. Örnek verirsek sen bir binanın tepesindesin iki tane araba hızla geliyor çarpışcaklar çok bariz sen bunu görüyorsun 10 saniye sonra kaza olcağını ama kazaya sen neden değilsin kazanın nedeni aşırı hız kişilerin seçimi. Bir teori gibi bir şey daha duymuştum bir kitapta (bkz. Tanrının Doğum günü - Burak Özdemir) şeytan felan bir rol içerisinde diye yani insanoğlunun ilerde bir sınav yerine gitmesi gerekiyordu burada ilk iki insanın o hatayı yapıp cezalandırılmaları ve Satan'ın da kötü rolü üstlenip Tanrı'ya karşı gelmesi gerekmekteydi hepsinin bir rolü vardı. Tarihte de belli roller bazı kişilere verilmiş olabilir tabi bu İslam dinine tam uymuyor peygamberliğe vurunca çünkü İslam'da peygamberlere de kul oldukları sürekli vurgulanıyor. Ama din demek İslam demek değil tabi o nedenle bu 2 neden cevap olabilir.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------
peki çıkarı noldu?
Taif te tüm vücudu kan olana kadar taşlanmakmı?
Yada savaşlarda yaralanmak-ölmek pahasına 300 kişilik ordusuyla 1000lerce kişiyle savaşıp savaşı yenmek?
Bir düşün tek başınasın ve karşında 5 kişi seni sıkıştırmış paranı istiyor verip gidermisin yoksa savaşırmısın?
Savaşsan yenme ihtimalin kaç?
Yenmene sebep olacak ne ?
İşte burası aklın bittiği noktadır!
Sen bunları cevapla yeni sorular getiririm ben sana :)
Olaya jackie chan gibi saçma boyutlar getirmezsenizde akıl yolunuzun sağlamlığını görmüş oluruz :)
Bu arada devam ediyim
Hz. Muhammedin evinde sadece bir hasır olduğunu biliyormuydun?
Yada savaşlarda açlıktan karnına taş bağladığı?
Çıkarının ne olacağını hala kestirebilmiş değilim.
-----------------------------Tarihte iz bırakmakta çıkar amaçlarından biri olabilir ki başarılıda olmuş.
Komutan olmakta çıkar amaçlarından biri olabilir ki başarılıda olmuş.
Yönetimde söz sahibi olmakta çıkar amaçlarından biri olabilir ki başarılıda olmuş.
Başarıyı sadece maddiyatta aramamak gerekir amma velakin ticaretle uğraşan birininde söylendiği kadar fakir olucağını hiç sanmıyorum.Ayrıca fakir olup maddi kâr amacı gütmemekte, ne bir kitabı kutsal,ne bir adamı peygamber nede bir allahı var yapar.
-
destanition bunu yazdı:
HolyOne ne diyorsun sen !
sözlerinde sanki hakaret sezinliyorum... yok torpilli yok bilmem ne İnsanların en üstününden bahsederken kullandığın kelimelere dikkat et !
ha şunu da söyleyeyim. şimdi muhtemelen bu yazdığımı siler ve beni banlarsın çünkü işine öyle gelir biliyorum
istediğin yaptırımı uygula ben peygamberime laf ettirmem arkadaş..
-----------------------------adamın yazdıklarını iyi oku varsayım yürütüyor ya da gerçektir kişisel sorun özgür düşünce diye bir şey var fakat ortada hakaret felan yok okadar mesaj arasında holy'nin mesajı mı battı sana bu daha cok site yöneticisi olduğu için olablir mi? "HolyOne ne diyorsun sen !" dikkat çekme modundaymışsın gibi görünüyor yanlış mıyım?
-
destanition bunu yazdı:
HolyOne ne diyorsun sen !
sözlerinde sanki hakaret sezinliyorum... yok torpilli yok bilmem ne İnsanların en üstününden bahsederken kullandığın kelimelere dikkat et !
ha şunu da söyleyeyim. şimdi muhtemelen bu yazdığımı siler ve beni banlarsın çünkü işine öyle gelir biliyorum
istediğin yaptırımı uygula ben peygamberime laf ettirmem arkadaş..
-----------------------------hoca burası özgür bir forum isteyen istediğini der eğer öyle olmasaydı emin ol sen olmazdın. bu siteye girerken kuralları kabul etmiş olursun ozaman uyucaksın. fikrini söyle sus. şimdi çoğunuz holy ye artizlendi diye böyle bi çıkışım olduğunu düşünebilir ama öyle değil işte bu cümleyi hangi üyeye söylemiş olsaydı yine yazardım. zamanında üye alımını tamamen durduralım dediğimizde bi çok kişi açalım nolucak demişti alın size işte ne olduğu ortada. ben de holynin şıklarla söylediğiğni açık açık söylüyorum muhammed milleti zikti bi kitap yazdı mal gibi gidiyonuz peşinden çoğunuz hiç sorgulamıyonuz amk bu adam yıllar önce yaşadı bununla ilgili hiç bi kesin bilgi yokken deli mi zikti bizi nediye inanıyoz diye. ayrıca yorumlara bakıyorumda sanki adamla aynı sofrada oturmuş gibi konuşanlar var nerde gittin de gördün. yok şöyle biriydi yok böyleydi. ordamıydın. taktir ettiğim bi hareketi var eğer yaptıysa onuda giderken ben sonuncuyum demesi. eğer dememiş olsa şimdiye kadar kaç kişi zikerdi bu kafayla dolananları.
-
allah yarattığı adamın ne yapcağını neler edeceğini bilmior mu bilior bizi defolu yaratan o sorada sorguya çeken o :/
diyebiliriz
-
nessaj bunu yazdı:
allah yarattığı adamın ne yapcağını neler edeceğini bilmior mu bilior bizi defolu yaratan o sorada sorguya çeken o :/
diyebiliriz
-----------------------------diyemezsin.. Seni defolu yaratan bi yaratıcı yok kendi seçimlerimi ben yapamıyorum dersen o senın sorunun ama insanlar ne yapıp yapamayacağını seçemese insanlık farklı bir yerde olurdu. Deliler defolu yaratılanlardır asıl ama onlar da yaptıklarından sorumlu değil kanunlar önünde bile
-
abicim tanrı yarattığı şeyin nasıl tepkiler vereceğini bilmioyrumu bizi kodlayan üreten o, yarattığı canlının nası tepkiler vereceğini bilebilir, dolayısıylada yapacaklarımızıda bilir niye bida ha test edior?
-
nessaj bunu yazdı:
abicim tanrı yarattığı şeyin nasıl tepkiler vereceğini bilmioyrumu bizi kodlayan üreten o, yarattığı canlının nası tepkiler vereceğini bilebilir, dolayısıylada yapacaklarımızıda bilir niye bida ha test edior?
-----------------------------sadist amk başka açıklaması yok olayın
-
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------insanlarla bilgisayar programlarının arasında fark var hocam lütfen. Her şeyin ucu açık insan psikolojisi diye bir şey var çevre etkisi eğitim aile vs. vs. Senin kaderini Tanrı belirlemiyor sen belirliyorsun senin seçimlerin var . (bkz. sayfanın üstündeki mesajım : Sen nasıl biri olacağını kendin biliyorsun belki 10 sene sonra seri katil olcaksın ve Tanrı bunu biliyor seni Tanrı yarattı ama bunu bilmesi seni onun seri katil yaptığını göstermez. Örnek verirsek sen bir binanın tepesindesin iki tane araba hızla geliyor çarpışcaklar çok bariz sen bunu görüyorsun 10 saniye sonra kaza olcağını ama kazaya sen neden değilsin kazanın nedeni aşırı hız kişilerin seçimi. )
Şu anda bıçağı kapıp yolda ilk gördüğüm kişiye saplamak senin seçimin. Sana tuğlalar veriliyor istersen duvar ör istersen bina yap
@anarsist_manyaq
terbiyeni takın hocam
-
CureShooT bunu yazdı:
nessaj bunu yazdı:
-----------------------------insanlarla bilgisayar programlarının arasında fark var hocam lütfen. Her şeyin ucu açık insan psikolojisi diye bir şey var çevre etkisi eğitim aile vs. vs. Senin kaderini Tanrı belirlemiyor sen belirliyorsun senin seçimlerin var . (bkz. sayfanın üstündeki mesajım : Sen nasıl biri olacağını kendin biliyorsun belki 10 sene sonra seri katil olcaksın ve Tanrı bunu biliyor seni Tanrı yarattı ama bunu bilmesi seni onun seri katil yaptığını göstermez. Örnek verirsek sen bir binanın tepesindesin iki tane araba hızla geliyor çarpışcaklar çok bariz sen bunu görüyorsun 10 saniye sonra kaza olcağını ama kazaya sen neden değilsin kazanın nedeni aşırı hız kişilerin seçimi. )
Şu anda bıçağı kapıp yolda ilk gördüğüm kişiye saplamak senin seçimin. Sana tuğlalar veriliyor istersen duvar ör istersen bina yap
@anarsist_manyaq
terbiyeni takın hocam
-----------------------------hocam benim terbiyem yerinde ne deseydim teribyeli bir şekilde sayın allah sen bir sadistsin oldumu şimdi. amacım tartışma ortamı yaratıp ortamı germek değil bunca zaman hep sorgulayıpta vardığım kanıyı yazdım ortaya öyle herşeye isyan biri değilim bir şeyin varlığının sorgularım ben varım biliyorum ama sorgularım ya yoksam şüpheci davranıcaksın biraz hayata ki durum hakkında bi düşüncen olsun ama bu düşünce senin olsun. yüzyıllarda ağızdan ağıza kimin yazdığı belli olmayan bir şey peşinde koşmayın