Dinlerin Alkole Bakış Açısı
-
arkadaşlar dinlerin alkole bakış acısı nasıldır? ben bişey bulamadım?
-
Diğer dinleri bilmiyorum ama İslam sarhoş edicek, beyinin düşünce yetisini kaybettirecek herşeye haram der.
-
bunu biliyorum... bakara 229 da geçiyor... diğer dinler nasıl bakıyor? onu bilmiyorum..
-
la yaz google a bak yanlış bilmiyosam rahip papa fln yok aramızda :/
-
diğer dinlerde sınırlama yok diye biliyorum ne yapıyorsan yap git günah çıkar veya parayla arazi satın al. gene işle günah gene çıkar. Sonsuza dek öyle veya böyle cennete giriyorlar garanti yani. he İslamda İçki'nin her türlüsü haram lakin bazı istisnalar vardır. Mesela bir hastalığa uğrarsın doktor ise alkol içerikli birşey söyler. Şu kadar içiceksin diye. Zaten doktor sarhoş olmanı veya içki içmeni istemez zarar görmeni istemez ama şifan onun içindedir. Doktorun dediği miktar kadar içersin onun günah kısmı kalkar
-
bütün dinlerde kendine zarar veren şeyler haram
-
Tevratta bunları buldum
HAKİMLER : Hak.13: 4 "Bundan böyle şarap ya da içki içmemeye dikkat et, murdar*bir şey yeme.
HAKİMLER : Hak.13: 7 Ama, 'Gebe kalıp bir oğul doğuracaksın dedi, 'Bundan böyleşarap ve içki içme, murdar bir şey yeme. Çünkü çocuk ana rahminedüştüğü andan öleceği güne dek Tanrı'nın adanmışı olacak."
HAKİMLER : Hak.13: 14 "Asmanın ürününden üretilen hiçbir şey yemesin, şarap veiçki içmesin. Murdar bir şey yemesin. Buyurduklarımın hepsini yerine getirsin."
HABAKKUK : Hab.2: 15 Çıplak bedenlerini seyretmek için Komşularına içki içirip sarhoş eden, İçkiye zehir bile katan sizlerin vay haline!YASANIN TEKRARI : Yas.14: 26 Gümüşü dilediğiniz şekilde kullanın: Sığır, davar, şarap, içki ya da canınızın istediği başka bir şey alın. Siz ve aileniz orada, Tanrınız RAB'bin önünde yiyecek ve sevineceksiniz
-
bira yararlıdır :/
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
bira yararlıdır :/
-----------------------------bkz: böbrek taşları
-
HAKİMLER : Hak.13: 14 "Asmanın ürününden üretilen hiçbir şey yemesin, şarap veiçki içmesin. Murdar bir şey yemesin. Buyurduklarımın hepsini yerine getirsin."
bu bana cok sacma geldi. kuru uzum harammiiymis Tevrat'ta???
-
Hayrola buna gore dinmi sececeksin?