Diş Beyazlatmak
-
ben yapyorum sürekli..
ve oldukça memnunum doktora falan gerek duymuyorum
ama hala biri denemedi zannederim..
-
cola-sigara kullanma, 2 kere fırçala günde, dişdeki sarılık iç dişe işlememişse beyazlar, iç dişe işlediyse doktorda temizleticeksin başka çaresi yok.
-
en iyisi git doktora iki dkda beyazlatır
-
1. dişlerini illa bembeyaz olacak diye tamah edip diş minesine zarar verecek davranışlarda (diş tozu kullanmak yahut doktora gidip dişleri zımparalatmak gibi) bulunma. küçükken fazla antibiyotik kullanmışındır dişlerin sarıdır önemli değil yeter ki sağlıklı olsun.
2. diş fırçalamanın mantığı arasında kalan bakterilerin çıkartılması olduğu kadar diş macunundaki malzeme ile de dişlerin korunmasıdır. onun için diş macunları hikaye değildir. yani şu yumurtanın fırçalanmayan tarafı ve fırçalanan tarafı deneyi geyik değil bilimsel bir gerçektir. diş macunu kullanmakta fayda var ;)
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşım öyle hemen diş beyazlatma biraz zor olur..benim dişlerim-diş etlerimde-bi hassaslık mı ne varmış soğuk-sıcak ağzıma aldığımda bi acayip oluyodum..diş doktorum "sensodyne" diye bi diş macunu önerdi..kahretsin bende adlım ve uyguladım..xD
yaklaşık 2 haftada orjinal rengine döndü dişlerim ama benim amacım farklıydı..eczanelerde ve seçkin marketlerde bulabilirsin biraz pahali bi diş macunu ama işe yarıyor..
senin alacağın kutu şöyle bişey..ama düzenli(günde 2 kez)kullanırsan faydasını kesin göreceksin 2 haftaya kalmadan ;)
edit:sigara kullanıyosan hiç bu tür şeylerle uğraşma..ama bu gerçekten güzel bi macun..
-----------------------------gerçekten güzel birşey bende bunu kullanıyorum bunun birde diş eti için olanı vardı sanırım önce onu bitirecem sonra buna geçecem :D
-
ARkadaşım öncelikle şunu söliyeyim arkadaşlarn dediği gibi bir anda dişlerin beyazlamaz ama en azından bi düzene girer.. Haa bi anda beyazlıkmı istiosun 2 3 saat idare edick bi yöntem söliym.. Zararıda yok herkes deniyebilir... Diş macunun üstüne bolca nişasta dök dişlerini fırçala ağzındaki kalan şeyleri tükür ama dişlerinin arasına fazla su götürme baya bi idare eder (bembeyaz yapmasada beyazlatır)
düzenli sağlıklı beyazlık istosanda arkadaşların dediği sensodyneyi kullanmaya başla dirk parasına aldırş etmedn (doktorlar hep bunu öneriyor) sonra diş tozu ve diş beyazlatıcı al... günde iki kere dişlerini fırçala ama kesinlikle yemektn hemen sonra... Arada da diş tozu ve beyazlatıcıyı 1er gün aralıklarla değişimli kullan bi gün birini bi gün dierini... en önemliside diş ipi kullan ama iki günde bir kere (hergün kullanma) çünkü dişlerin arasındaki şeylere bi tek onla ulaşaiblirsin macun filan hikaye çürümeye kokmayada onlar nedn olur zaten... bildğin ip ama sen ipli olanından alma böle bi plastik zımbırtıda satılıo çok kolay kullanımı ondan al... ilk günler dişlerinin arasına zor girer :)) bunların dışında da bol bol tatsız sakız çiğne yada misvak kullan...
Kola,kahve,baklava,fındıklı çikolata vs. bunlardan kesinlikle uzak dur :)) elma vs. şeyleri bıcakla keserek deil ısırark ye ;) Bunlardan öte formül yok zaten... 6ayda bide dişlerini yıkattırmaya doktora gidebilirisn ama beyazlatıcı bişiler yaptırma sakın ;)
sonra istediğin diş macunu reklamlarnda boy gösterebilirsin :)) gönül rahatlığıyla peynir portakal limonata muz hatun vs. filan diyebilirsin tebessüm edebilirin :)
-
şu sigara külünü deneyen varmı :)
-
sertan_06 bunu yazdı:
-----------------------------
şu sigara külünü deneyen varmı :)
-----------------------------yahu bende bunun cevabını bekliyorum (: evde sigara kullanan yokki hem ne demişler önce onlar kullansınlar bişi olmazsa sen de kullanırsın :D
-
konu uzadı edit..
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------sigara külünü kullanın sonra bi hoca bulun okutturun üflesin belki işe yarar ikiside eşdeğer.. :D
-----------------------------sacmalama bilmeden yorum yapma..
olmayan bişeyi uydurmuyoz burda..
ayrıca sigara külü degil sadece.
sigara külü ve limon bikaç damla...
haybeden yazmadan önce bi arastır limonun içeriğini özelliklerini ve sigara külüyle eskiden neleri parlattıklarını..
kompetan kesildiniz bilip bilmeden..