Diş Dolgusundaki Çürük
-
beyler diş doktorundan kaynaklanan korkumdan dolayı size danışıyım dedim.
bunda 5-6 sene önce zorla dişçiye gitmek zorunda kaldım. eleman dolgu yaptı.
ama ne iştirki 1-2 yıl önce çürümenin içten devam ettiğini anladım.
ama ağrı sızı yok. 0 ağrı. dedim hazır ağrımıyo doktor a da gitmeyim. zaten niyetimde yoktu.
bide 1-2 yıldır ayda 1-2 kaşınırdı diş :S ayda 1-2 olduğundan pekde ziklemezdim açıkcası. zaten dişçiden de tırsıyorum :|
1 ocak gecesinden beri dişime bi hal oldu. dolgu duruyor halen ama içerden heralde epey bi gitti.
disin 2 tarafından da hava girip çıkabiliyo :D yani dişin üstü dolgulu kenarlarında açılık var. orayı emip tükürdüğüm zaman iltihap gibi
sarı bişeyler tükürüyorum. kötü bi tadı var :S ama ağrı yok. diş etindede sorun yok. dişin içinden çıkıyor bu şey.
böle bi durum sizce neden olur ?
not yemek yerken bazen ağrı yapyo max 10-15 sn sürüyo ama tavana yapiştiriyor ağrı :|
ama geçince devam hiç bi sorun olmuyo
not 2 dolgu beyazdı şimdi sarardı, bi kısmıda karardı :S
-
hoca dediğin ağrıyı biliyorum..diş sinirlere kadar delinmiştir..zıplatır adamı..ama sana tavsiye git hemen doktora bi kanal tedavisi yapar dolguyu yeniler bişeyin kalmaz..eğer geciktirirsen gece öyle bi vurur ki ağrı gözünden yaşlar gelir yemin ediyorum..bi dk bile bekleme git doktora
-
yarın ilk iş doktora gidiyorsun.. çürük devam etmiş iltihaplanmaya kadar gitmiş ihmal etme
-
hacım muhtemelen orası açıldığın için sen yemek yedikçe diş etinden iltihap kapmış olabilir. Ama tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle doktora gidip yeni bir dolgu yaptırman. Muhtemelen kanal yapacaklar maksimum 1 haftada sapasağlam olur dişin. Eğer ki yaptırmazsan deli dana gibi dolaşırsın ortalıkta yatırmaz uyutmaz bişey yedirmez içirmez hatta nefes alırken bile ağrır ve şişer. Kendi ağzının kokusuna dayanamaz hale gelirsin.. Bende çok korkardım birgün gittim uyuşturdular bi oturuşta 4 dolgu yaptırdım hiçbişey hissetmeden.. Birde miğden bulanıyorsa tükürük çekme makinasını sürekli ağzında tutsunlar hiçbişey anlamazsın yani. Geçmiş olsun. İhmal etme mümkünse..
-
Benzer bi durum banada oldu diş çürüktü ama hiç ağrı sızısı vesaire yoktu sonra bir gün bi yardırdı gece uyutmadı şerefsiz sabah nasıl doktora gittiğimi bile hatırlamıyorum cinnet geçirdim ağrıdan ihmal etme hocam.
-
Daha fazla oyalanmadan en iyisi doktora çık hocam o çürük kısım diğer dişlerine yayılmadan bir doktora görün. Dolguyu mu yeniler kanal tedavisi mi yapar onu bilemeyiz onu en iyi diş hekimi karar verir. Bendede aynısı olmuştu bir dişimde kanal tedavisi gördüm bir kaç yıl sonra aynı yer tekrar ağrı yapınca doktora çıktım dişimi çektirdim oraya kron köprü yaptırıp seramik ile kapattırdım şuan çok rahatım. Diş çektirirken uyuştururlar hiç hissetmezsin gerçi dişin kökleri derin ise çekilmesi çok zor olur üst üste dişini uyuşturmak zorunda kalacaktır. Benim bir dişim diş kökleri derin olduğu için 2,5 saat sürdü çekilmesi baya bir acı çektik. Zamanında önlemini almazsan çürükler diğer dişlerine yayılabilir daha çok acı çekersin.
-
eninde sonunda o koltuğa oturacaksın :)
-
bu dişlerden nefret ediyorum a.k. 3,4 yıl önce o... bir bayan diş doktoruna gittim. kaltak arka taraftan bir dişimi çekti, gerçi çekilecek bir durumuda yok içi temizlenip dolgu felan yapılır bir şeydi karambole geldi işte kabul ettik şimdi asıl olaya geliyoruz kadın dişi çekti ve çektiği dişi bana gösterdi dişte bir tuhaflık fark ettim fakat acı çektiğim için pek oralı olmadım neyse 2,3 gün boyunca acı çektim, 1 hafta o çekilen taraf iltihaplandı. sonra düzeldi fakat bir diş çıkıyor. sevindim fakat ilginç nasıl olur? dedim her neyse 2,3 gün sonra o diş elime düştü.. salak kadın çekilen dişin bir kısmını içinde kırmış..
-
olivetti bunu yazdı:
-----------------------------
bu dişlerden nefret ediyorum a.k. 3,4 yıl önce o... bir bayan diş doktoruna gittim. kaltak arka taraftan bir dişimi çekti, gerçi çekilecek bir durumuda yok içi temizlenip dolgu felan yapılır bir şeydi karambole geldi işte kabul ettik şimdi asıl olaya geliyoruz kadın dişi çekti ve çektiği dişi bana gösterdi dişte bir tuhaflık fark ettim fakat acı çektiğim için pek oralı olmadım neyse 2,3 gün boyunca acı çektim, 1 hafta o çekilen taraf iltihaplandı. sonra düzeldi fakat bir diş çıkıyor. sevindim fakat ilginç nasıl olur? dedim her neyse 2,3 gün sonra o diş elime düştü.. salak kadın çekilen dişin bir kısmını içinde kırmış..
-----------------------------benim annemin de yanlış dişini çekti şerefsiz karının biri.illa gidecem şikayet edecem başhekime diyo,sakın dedim yapma bütün röntgen ıvır zıvır kayıtları silerler ileride mahkemelik bi durum olursa ispatlanması zor olur diye durdurdum.Dava açalım desek Malum,Türkiyede yaşıyoruz,sonuçlanana kadar kadıncağız yaşlanır ölür.O karının yüzünden kaç milyarlık masrafa girdik,mecburen implant yapılıyor.
Hocam bu arada dişçinin neyinden korkuyosun,ben küçükken öcüden bile korkmazdım.Gözünü kapatacaksın bi iğne yapacak,o da zaten pek acıtmıyo.Diş deyip geçme,bak biz bi yanlıç çekilen diş yüzünden dünya kadar para harcadık(en az 2-3 bin).Sen de şimdiden git hem sağlığından hem parandan olma...
-
la benim dişinde sağı solu hiçbrşeyi yok sanırım kök kaldı sadcee orda siyahlıgı görüyom bir kaç milim diş kaldı orda.. onu nasıl alırlar ? suan dişinol sürmeyi düşünüyom oraya..sızlıyor sadece... ayrıca dolgusu kırık 2 tane dişim var onlarda sorun olur dimi... la korkuyorum oraya oturmaya...o dolguu dişlerden birinin içine sinir öldürücü koymuşlardı...
-
Büyük ihtimal dolgunu yaparken sinirlerinin etkisini azaltmak için hormon tedavisinde kullanılan yönteme benzeyen bir yöntemle uyguladıkları bir ilaç var, ondan koymuştur doktor bu da sinirlerinin etkisini çok büyük miktarda düşürmüştür. Çekilecek duruma bile gelmiş olsa, dişin çekilirken uyuşturucuda vuracağından neredeyse hiç birşey hissetmeyeceksin. Hani küçükken süt dişlerini kendi elimizle çekerdik ya aynen onun gibi olacaktır.