Diş Temizliği(Diş İpi Alternatifi Arıyorum)
-
merhaba arkadaşlar elimden geldiğince diş temizliğine önem veren bir insanım. diş fırçalamanın tek başına yeterli olmadığını, diş ipinin ekstradan bir temizlik değil, diş fırçalamakla aynı kategoride yani diş temizliğinde olması gereken bir temizlik olduğunu biliyorum.
lakin diş ipi gerçekten zahmetli. değilse bile zahmetinden ziyade, sanırım ben bu işi beceremiyorum ve dişlerim diş ipine uygun değil. diş ipi aralardan çok zor geçiyor çoğu zaman dişimi kanatıyorum ve ekstra bir temizlik hissi hissetmiyorum.
bundan dolayı bu işe alternatif bir şeyler araştırmak istedim. küçük araştırmamın sonucunda birkaç şey buldum. bu yöntemleri kullanan vardır onlar yardımcı olabilir belki ya da benzer sorular kafasında olan kişiler vardır başlık yardımcı olabilir belki diye sizlerle paylaşmak istedim.
1. WaterPik Oral Irrigator (sanırım diş banyosu deniyor buna)
2. Oral-B Hummingbird Electric Flosser: bu yine diş ipi ama titreşimlisiymiş sanırım
3. Toothpick, stimudents, soft picks: toothpick bildiğimiz kürdan, stimudent değişik bir marka kürdan, soft pick de yumuşak bir maddeden yapılmış fırçalı kürdan gibi bir şey
4. Sonicare AirFloss: bu da banyonun havalı olanı diyebiliriz. havalı derken, hava üflüyor yani :) hava ile beraber mikro düzeyde su püskürterek bir temizlik sağlıyor.
benim en çok hoşuma 4 numara gitti pahalı biraz ama siz ne dersiniz var mı bu ya da burada belirtmediğim yöntemleri kullanan? (fiyat 355 lira gördüm bir yerde)
-
fırçalı kürdan dediğin arayüz fırçasını tavsiye ederim. diş eti yıllardır ağrı yapıyordur ara sıra duruyordu. diş eti hastalıkları uzmanı ara yüz fırçası tavsiye etti. önce diş taşlarını özenle temizledi daha sonra düzenli olarak ara yüz fırçası kullandım. 1 ay içinde muhteşem bir düzelme oldu. artık yemek yerken ağrım olmuyor. eskiden yemek yerken özürlü gibi yiyordum ağrımasın diye.
-
kuytul bunu yazdı
fırçalı kürdan dediğin arayüz fırçasını tavsiye ederim. diş eti yıllardır ağrı yapıyordur ara sıra duruyordu. diş eti hastalıkları uzmanı ara yüz fırçası tavsiye etti. önce diş taşlarını özenle temizledi daha sonra düzenli olarak ara yüz fırçası kullandım. 1 ay içinde muhteşem bir düzelme oldu. artık yemek yerken ağrım olmuyor. eskiden yemek yerken özürlü gibi yiyordum ağrımasın diye.
tam koyduğum resim gibi bir ürün mü? ben bir tane aldım çok kalındı girmedi hiçbir şekilde diş aralarına.
ben heralde yanlış aldım gerçi ya. evet onu bir denemeliyim öncelikle...
kofcu tarafından 13/Ağu/15 19:52 tarihinde düzenlenmiştir -
en ince şunu buldum 0.4 mm
sizin kullandığınızın boyutunu biliyor musunuz hocam? benim aldığım sanırım protez içinmiş alırken tahmin etmiştim aslında ama pahalı bir ürün değildi paraya kıydım. güzel market stratejisi ;)
-
Hocam ben düzenli dişimi fırçalayan biriyim buna rağmen kontrole gittim 8 dişime dolgu yapıldı.Diş ipi kullanmazsanız başınız arayüz çürükleriyle belaya girer , hekim arkadaşımın tavsiyesi ile florürlü diş ipi kullanıyorum günde 2 defa , evet ilk başlarda kanatır ama daha sonra diş etiniz alışır bu duruma. Günde en az 3 kez fırçalıyorum 2 kez diş ipi kullanıyorum ve yatmadan önceki fırçalama ve diş ipi kullanımından sonra listerine kullanıyorum dikkat etmek lazım çürükler çok sinsi.
özet:florürlü diş ipi kullanın , evet zahmetli ama diş/ağız sağlığımız için gerekli.
-
Hocam şu ürün indirimde al kaçırma. Bende dişe çok önem veriyorm. Haftada bir dış fırçasına 20lira veren biri olarak şimdi o kadar rahatım ki.makine kendi çalşıyor 2 dk sora uyarı veriyor. Muazzam temizlik yapıyor. 2 günde dişlerimi temizledi.
şu diş fırçasını al yanında da indirimde olan başlıklardan al. Diş etlerin hassassa sensitivy vb. Yorumlara bakarak karar vereblirsin.
Dediğim ürünleri al bana dua et. Tartar çay kahve lekesi vs hiç bişe kalmaz. Dişler sağlıklı olur
http://www.hepsiburada.com/oral-b-vitality-3d-white-d12-sarjli-dis-fircasi-p-SGBRAUND12W
http://www.hepsiburada.com/oral-b-dis-fircasi-yedek-basligi-3d-white-2-adet-p-SGBRAUNEB182
Diş macununun hiç önemi yok. Mümkünse sls florür gibi zararlı kimyasalları içermesin.
ipana- colgate fazlasıyla iş görür
tosun tarafından 14/Ağu/15 00:20 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam ben fırçalamadan sonra colgate in gargarasını kullanıyorum biraz yakıyor ama bana temiz hissettiriyor hem bütün ağzın içini aynı anda temizliyor
-
d3lete bunu yazdı
Hocam ben düzenli dişimi fırçalayan biriyim buna rağmen kontrole gittim 8 dişime dolgu yapıldı.Diş ipi kullanmazsanız başınız arayüz çürükleriyle belaya girer , hekim arkadaşımın tavsiyesi ile florürlü diş ipi kullanıyorum günde 2 defa , evet ilk başlarda kanatır ama daha sonra diş etiniz alışır bu duruma. Günde en az 3 kez fırçalıyorum 2 kez diş ipi kullanıyorum ve yatmadan önceki fırçalama ve diş ipi kullanımından sonra listerine kullanıyorum dikkat etmek lazım çürükler çok sinsi.
özet:florürlü diş ipi kullanın , evet zahmetli ama diş/ağız sağlığımız için gerekli.
Günde 3 defa fırçalamayla 8 dolgu yapılıyorsa fırçalama tekniğinde yanlış vardır diye düşünüyorum.
Fırçalama ile iki fış fış yapıp tükürmeyi kastetmiyoruz değil mi? En az 3 dakika, oval hareketlerle fırçalamak lazım. Diş etlerine doğru açıyla fırçalama yapmak lazım. Dümdüz sağa sola fırçayı ilerletmemek lazım.
Bildiğim kadarıyla Florür çürümeye karşı kullanılmalı. Fakat çok miktarda da kullanmamak lazım. Çeşitli şehir efsaneleri olsa da macunların kendi üzerinde dahi yüksek miktarda kullanımdan kaçınmak için florür alıyorsanız doktora danışın deniliyor. İpi, macunu, gargarayı florürlü tutmamakta fayda var. Paradontax macun, düzgün bir ağız gargarası (Listerine öneririm) ve kaliteli bir ip ile dişlere bakmak lazım.
Fakat bildiğim kadarıyla ipte öyle günde 2-3 defa kullanılmamalı. Diş etlerine çok baskı yapmamalı. Her şeyi tekniğine uygun uyguladıkça sağlıklı kalınıyor. Fırçalamakta, gargara da hepsi öyle.
-
konu takip.
Bende günde 1 kez fırçalarım sigara içmem ama çay ve kahveler 7-8 ayda bir diş taşı temizlemeye itiyor beni. Diş ipini banada tavsiye etti doktor ilk gün gidip aldım ama çok kullanışsız ve ilkel geldiğinden paketini bile açmadım :)
-
benimki de en incesi. 0.4lük sanırım. diğerleri çok büyük boşluklar içindir. bulmak da kolay değil zaten.
-
cemnet bunu yazdı
konu takip.
Bende günde 1 kez fırçalarım sigara içmem ama çay ve kahveler 7-8 ayda bir diş taşı temizlemeye itiyor beni. Diş ipini banada tavsiye etti doktor ilk gün gidip aldım ama çok kullanışsız ve ilkel geldiğinden paketini bile açmadım :)
şunu kullan macun olarak hocam. bende günde 1 kez fırçalarım sigara çay filan epey tüketirim epey beyaz tutuyor dişleri.