folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Diskte Yer Kalmayan Windows Açılmama Sorununun Çözümü

Diskte Yer Kalmayan Windows Açılmama Sorununun Çözümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Merhabalar, iCloud yedeklemesi yüzünden PC de hiç yer kalmamıştı.

C: üzerinde 0 mb yer kaldı. ve bilgisayarda cleanmgr ile temizleme yapmaya çalıştık. Bilgisayar restart yapmaya çalıştığı vakitten sonra açılmamaya neden olmuştu. 

şimdi bu sorunu sizce nasıl çözeriz ? 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

en eski usul; format c:/q     :DDD

program ekle/kaldırdan kullanmadığn programları silebilirsin.

ve bide bi programda görmüştüm sürücülerin boyutlarını değiştirebiliyordun, atıyorum d: sürücüsünden 2gb alıp c: sürücüsüne katabiliyordu.

herşeyden bağımsız; böyle yedeklemeler için google, yandex, hotmail'in drive'lerini kullanın. hem böyle sorunlar olmaz hemde yanlışlıkla sildim gibi sorun olmaz hemde her an heryerden ulaşabilirsiniz (;

örneğin; benim durumu bilirsiniz nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kaza yap beyin kanaması geçir bir sürü olaylar falan bilgisayarımdan bütün söz/nişan fotoğrafları ve videoları silmiş bizimkiler, kendimi bilirim böyle önemli şeylerde yedeksiz çalışmam. ilk zamanlar değilde sonraları hatırladım benim yandex'teki diskime yedeklemiştim araştırdım ve söz/nişan herşeyi buldum (;

hocam sende böyle drive'lik şeyler kullan (;

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

ve bide bi programda görmüştüm sürücülerin boyutlarını değiştirebiliyordun, atıyorum d: sürücüsünden 2gb alıp c: sürücüsüne katabiliyordu.

herşeyden bağımsız; böyle yedeklemeler için google, yandex, hotmail'in drive'lerini kullanın. hem böyle sorunlar olmaz hemde yanlışlıkla sildim gibi sorun olmaz hemde her an heryerden ulaşabilirsiniz (;

örneğin; benim durumu bilirsiniz nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kaza yap beyin kanaması geçir bir sürü olaylar falan bilgisayarımdan bütün söz/nişan fotoğrafları ve videoları silmiş bizimkiler, kendimi bilirim böyle önemli şeylerde yedeksiz çalışmam. ilk zamanlar değilde sonraları hatırladım benim yandex'teki diskime yedeklemiştim araştırdım ve söz/nişan herşeyi buldum (;

hocam şu an pc hiç açılmıyor ki o kodu nasıl yazacağız

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

hocam şu an pc hiç açılmıyor ki o kodu nasıl yazacağız

eski win98 cd'si bulabilisen cd'den boot edince direk ms-dos'ta açıyordu :D oraya yazarsın. pc hiç açılmıyorsa içine bişeyler sıkışmıştır teknik servise götür (;

yada hazır formatlican hiç böyle uğraşma direk win7,8,10 bişey bul bas formatı.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Açılışta f8, f8, f8 komut sistemiyle ac. 

Fixbook, fixmbr, chkdsk

Sonra dir komutuyla altlara inip gereksiz bir şeyi bulup sil. 

Restart dene bakalım 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Açılışta f8, f8, f8 komut sistemiyle ac. 

Fixbook, fixmbr, chkdsk

Sonra dir komutuyla altlara inip gereksiz bir şeyi bulup sil. 

Restart dene bakalım 

hocam o komutlar ile nasıl sileceğiz ki ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

İki yol önereyim.

1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.

2. Windows PE bunu indir usb boot et. Sistemde boş yer aç.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adama
    adama's avatar
    Erkek

dostum hdd sök başka bir pcye tak lazm olmuyanı sil yada acronis kullan dosyalarını görürsün ordanda silebilirsin

Beleş wireless kahramanı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

ben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim. 

şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı

İki yol önereyim.

1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.

bu nedir hocam pe olarak boot edersek c: yi görüp içini temzileyebilir miyiz

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı

İki yol önereyim.

can498 bunu yazdı

ben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim. 

şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.

yukarıdaki 2 yöntem de çözüme ulaştırır.

Toplam Hit: 1561 Toplam Mesaj: 28
windows disk boyut sorunu