Diskte Yer Kalmayan Windows Açılmama Sorununun Çözümü
-
Merhabalar, iCloud yedeklemesi yüzünden PC de hiç yer kalmamıştı.
C: üzerinde 0 mb yer kaldı. ve bilgisayarda cleanmgr ile temizleme yapmaya çalıştık. Bilgisayar restart yapmaya çalıştığı vakitten sonra açılmamaya neden olmuştu.
şimdi bu sorunu sizce nasıl çözeriz ?
-
en eski usul; format c:/q :DDD
program ekle/kaldırdan kullanmadığn programları silebilirsin.
ve bide bi programda görmüştüm sürücülerin boyutlarını değiştirebiliyordun, atıyorum d: sürücüsünden 2gb alıp c: sürücüsüne katabiliyordu.
herşeyden bağımsız; böyle yedeklemeler için google, yandex, hotmail'in drive'lerini kullanın. hem böyle sorunlar olmaz hemde yanlışlıkla sildim gibi sorun olmaz hemde her an heryerden ulaşabilirsiniz (;
örneğin; benim durumu bilirsiniz nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kaza yap beyin kanaması geçir bir sürü olaylar falan bilgisayarımdan bütün söz/nişan fotoğrafları ve videoları silmiş bizimkiler, kendimi bilirim böyle önemli şeylerde yedeksiz çalışmam. ilk zamanlar değilde sonraları hatırladım benim yandex'teki diskime yedeklemiştim araştırdım ve söz/nişan herşeyi buldum (;
hocam sende böyle drive'lik şeyler kullan (;
-
ajan1111 bunu yazdı
ve bide bi programda görmüştüm sürücülerin boyutlarını değiştirebiliyordun, atıyorum d: sürücüsünden 2gb alıp c: sürücüsüne katabiliyordu.
herşeyden bağımsız; böyle yedeklemeler için google, yandex, hotmail'in drive'lerini kullanın. hem böyle sorunlar olmaz hemde yanlışlıkla sildim gibi sorun olmaz hemde her an heryerden ulaşabilirsiniz (;
örneğin; benim durumu bilirsiniz nişanlıyken düğünüme 3 hafta kala kaza yap beyin kanaması geçir bir sürü olaylar falan bilgisayarımdan bütün söz/nişan fotoğrafları ve videoları silmiş bizimkiler, kendimi bilirim böyle önemli şeylerde yedeksiz çalışmam. ilk zamanlar değilde sonraları hatırladım benim yandex'teki diskime yedeklemiştim araştırdım ve söz/nişan herşeyi buldum (;
hocam şu an pc hiç açılmıyor ki o kodu nasıl yazacağız
-
rapidhacker550 bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
hocam şu an pc hiç açılmıyor ki o kodu nasıl yazacağız
eski win98 cd'si bulabilisen cd'den boot edince direk ms-dos'ta açıyordu :D oraya yazarsın. pc hiç açılmıyorsa içine bişeyler sıkışmıştır teknik servise götür (;
yada hazır formatlican hiç böyle uğraşma direk win7,8,10 bişey bul bas formatı.
-
Açılışta f8, f8, f8 komut sistemiyle ac.
Fixbook, fixmbr, chkdsk
Sonra dir komutuyla altlara inip gereksiz bir şeyi bulup sil.
Restart dene bakalım
-
Kaan bunu yazdı
Açılışta f8, f8, f8 komut sistemiyle ac.
Fixbook, fixmbr, chkdsk
Sonra dir komutuyla altlara inip gereksiz bir şeyi bulup sil.
Restart dene bakalım
hocam o komutlar ile nasıl sileceğiz ki ?
-
İki yol önereyim.
1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.
2. Windows PE bunu indir usb boot et. Sistemde boş yer aç.
-
dostum hdd sök başka bir pcye tak lazm olmuyanı sil yada acronis kullan dosyalarını görürsün ordanda silebilirsin
-
ben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim.
şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.
-
x-files bunu yazdı
İki yol önereyim.
1. Hocam iso imaj varsa tak kurulum ekranında SHIFT+F10 bas komut satırına notepad yaz ordan sistem diskinden dosyaları başka yere aktar yer aç. windows dizini altında bulunan temp klasörü içindeki dosyaları sil.
bu nedir hocam pe olarak boot edersek c: yi görüp içini temzileyebilir miyiz
-
x-files bunu yazdı
İki yol önereyim.
can498 bunu yazdıben olsam, live disk tarzı birşey bulur, cd'den başlatırdım C içerisindeki dosyalardan indirilenleri vs D ye taşırdım, veya temp dosyası içerisindeki ön bellekteki dosyaları silerdim.
şu da olabilir, live disk ile uğraşmamak adına; disk söküp başka pc ye takıp orada da bu işlemler yapılabilir.
yukarıdaki 2 yöntem de çözüme ulaştırır.