folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dişlerimde Bir Problem Var

Dişlerimde Bir Problem Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Benim normalde ön alt dişler birleşiktir.Yani diğer dişlerde oldugu gibi bitişiktir ara yoktur.Ama benim işte bu ön alt dişlerimden birinin arası acılmaya basladı.Ufak bir siyahlık vardı basta ondan sonra umursamadım o siyahlık yavas yavas büyüdü ve iki disin arası acıldı,simdi belli oluyor bayağı.Ben bunu nasıl önlerim.Gidicem yumusak dis fırcası alıcam simdi asitli yemeyide kesicem.Böle bir sebepden doktora falan gitmeyi istemiyorum.

Not: Biz ne bilelim falan demeyin tbtde her telden adam var.Belki dişcide staj yapmıs olan falan vardır :) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heima
    Heima's avatar
    Erkek

dolgu yaptır arasına.. Yada söktür ikisinide implant taktır :D daha şık görüntüsü olur :D

Şaka bi yana farklı methot gelişmişmidir bilmiorum ama benim dişlerin arasıda bahsettiğin gibi siyahlaşmıştı sonrasına arası açıldı.. Dolgu yapıldı 3,5 senedir duruor doldu sapasağlam

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

O siyah nokta önden bakınca ufak gözüküyor olabilir. Ayna ile dişin arkasına bak bakalım büyükçe bir siyahlık görecekmisin?

Aynı durum benim üst iki diş aramda olmuştu. Önden ufaktı büyümesini durduramadım. Dişçiye gittim, şu ufak ayna tipi şeyle dişin arkasını gösterdi bana. Hobaa dedim.!!! Arkası felaket olmuştu. Direk dolgu yaptı. Hemde narkozsuz :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

coLin bunu yazdı:
    -----------------------------

O siyah nokta önden bakınca ufak gözüküyor olabilir. Ayna ile dişin arkasına bak bakalım büyükçe bir siyahlık görecekmisin?

Aynı durum benim üst iki diş aramda olmuştu. Önden ufaktı büyümesini durduramadım. Dişçiye gittim, şu ufak ayna tipi şeyle dişin arkasını gösterdi bana. Hobaa dedim.!!! Arkası felaket olmuştu. Direk dolgu yaptı. Hemde narkozsuz :)

dolgu için narkozmu? a aa

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

yaşlanıyosun hocam :)

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

bayzin ne demek doktora gitmek istemiyorum. ne yapmayı düşünüyosun peki?

doktor niye var? tedavi etmek için

hem burda doktor olsa bile gormeden nasıl anlarki

en iyisi git doktora görün.

diş önemlidir.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

@Valentino

Ya hocam ben normalde doğal olmayan hicbişeyi sevmem mesela tam hasta olmadan ilac bile icmeyi istemem bi tane dolgum var hep dilim oraya gidiyor sanki o ordan cıkacakmıs daha da kötü olacakmıs dısardan bişey monte etmisler gibi geliyor :D

Hemde ön diş ya elit durmaz. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

cosmic bunu yazdı:

Eğer oyulacak bölge derin değil ise (ön dişler için geçerli) narkozsuz olarakta oyum yapılabiliyor. Sinir bölgesine inmeyecekse iğne anlamsız zaten. Ben yaptırdım. 2 ön dişime iğne vurmadan oydurdum üstünede dolgu yapıldı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

coLin bunu yazdı:

cosmic bunu yazdı:

Eğer oyulacak bölge derin değil ise (ön dişler için geçerli) narkozsuz olarakta oyum yapılabiliyor. Sinir bölgesine inmeyecekse iğne anlamsız zaten. Ben yaptırdım. 2 ön dişime iğne vurmadan oydurdum üstünede dolgu yapıldı.

Hacı o dolgu olan yer belli olmuyor dimi bide oyuyorsa o düşerse falan daha kötü olur :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:

coLin bunu yazdı:

cosmic bunu yazdı:

Hacı o dolgu olan yer belli olmuyor dimi bide oyuyorsa o düşerse falan daha kötü olur :|

yok hocam ön dişler için beyaz dolgu kullanılır her diş rengi için ayrı ayrı vardır dişinde çürük oluşmuş sorunun bu... ha diş kurtarılamayacak haldeyse bu durumda iki seceneğin var implant ya da porselen... porselende tek diş için 3 diş gider implantta ise cene kemiğine civi cakılır bildiğin ameliyat yani... fiyatı da 1500 dolar civarında olması lazım... adana civarındaysan yardımcı olabilirim...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

bayzin bunu yazdı:

coLin bunu yazdı:

cosmic bunu yazdı:

yok hocam ön dişler için beyaz dolgu kullanılır her diş rengi için ayrı ayrı vardır dişinde çürük oluşmuş sorunun bu... ha diş kurtarılamayacak haldeyse bu durumda iki seceneğin var implant ya da porselen... porselende tek diş için 3 diş gider implantta ise cene kemiğine civi cakılır bildiğin ameliyat yani... fiyatı da 1500 dolar civarında olması lazım... adana civarındaysan yardımcı olabilirim...

Yok hocam istanbulda da son care olarak doktoru düşünüyorum.Daha da büyümezse idare ederim.

Toplam Hit: 1491 Toplam Mesaj: 12