Dişlerimde Bir Problem Var
-
Benim normalde ön alt dişler birleşiktir.Yani diğer dişlerde oldugu gibi bitişiktir ara yoktur.Ama benim işte bu ön alt dişlerimden birinin arası acılmaya basladı.Ufak bir siyahlık vardı basta ondan sonra umursamadım o siyahlık yavas yavas büyüdü ve iki disin arası acıldı,simdi belli oluyor bayağı.Ben bunu nasıl önlerim.Gidicem yumusak dis fırcası alıcam simdi asitli yemeyide kesicem.Böle bir sebepden doktora falan gitmeyi istemiyorum.
Not: Biz ne bilelim falan demeyin tbtde her telden adam var.Belki dişcide staj yapmıs olan falan vardır :)
-
dolgu yaptır arasına.. Yada söktür ikisinide implant taktır :D daha şık görüntüsü olur :D
Şaka bi yana farklı methot gelişmişmidir bilmiorum ama benim dişlerin arasıda bahsettiğin gibi siyahlaşmıştı sonrasına arası açıldı.. Dolgu yapıldı 3,5 senedir duruor doldu sapasağlam
-
O siyah nokta önden bakınca ufak gözüküyor olabilir. Ayna ile dişin arkasına bak bakalım büyükçe bir siyahlık görecekmisin?
Aynı durum benim üst iki diş aramda olmuştu. Önden ufaktı büyümesini durduramadım. Dişçiye gittim, şu ufak ayna tipi şeyle dişin arkasını gösterdi bana. Hobaa dedim.!!! Arkası felaket olmuştu. Direk dolgu yaptı. Hemde narkozsuz :)
-
coLin bunu yazdı:
-----------------------------
O siyah nokta önden bakınca ufak gözüküyor olabilir. Ayna ile dişin arkasına bak bakalım büyükçe bir siyahlık görecekmisin?
Aynı durum benim üst iki diş aramda olmuştu. Önden ufaktı büyümesini durduramadım. Dişçiye gittim, şu ufak ayna tipi şeyle dişin arkasını gösterdi bana. Hobaa dedim.!!! Arkası felaket olmuştu. Direk dolgu yaptı. Hemde narkozsuz :)
dolgu için narkozmu? a aa -
yaşlanıyosun hocam :)
-
bayzin ne demek doktora gitmek istemiyorum. ne yapmayı düşünüyosun peki?
doktor niye var? tedavi etmek için
hem burda doktor olsa bile gormeden nasıl anlarki
en iyisi git doktora görün.
diş önemlidir.
-
@Valentino
Ya hocam ben normalde doğal olmayan hicbişeyi sevmem mesela tam hasta olmadan ilac bile icmeyi istemem bi tane dolgum var hep dilim oraya gidiyor sanki o ordan cıkacakmıs daha da kötü olacakmıs dısardan bişey monte etmisler gibi geliyor :D
Hemde ön diş ya elit durmaz.
-
cosmic bunu yazdı:
dolgu için narkozmu? a aa
-----------------------------Eğer oyulacak bölge derin değil ise (ön dişler için geçerli) narkozsuz olarakta oyum yapılabiliyor. Sinir bölgesine inmeyecekse iğne anlamsız zaten. Ben yaptırdım. 2 ön dişime iğne vurmadan oydurdum üstünede dolgu yapıldı.
-
coLin bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------Eğer oyulacak bölge derin değil ise (ön dişler için geçerli) narkozsuz olarakta oyum yapılabiliyor. Sinir bölgesine inmeyecekse iğne anlamsız zaten. Ben yaptırdım. 2 ön dişime iğne vurmadan oydurdum üstünede dolgu yapıldı.
-----------------------------Hacı o dolgu olan yer belli olmuyor dimi bide oyuyorsa o düşerse falan daha kötü olur :|
-
bayzin bunu yazdı:
coLin bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
-----------------------------Hacı o dolgu olan yer belli olmuyor dimi bide oyuyorsa o düşerse falan daha kötü olur :|
yok hocam ön dişler için beyaz dolgu kullanılır her diş rengi için ayrı ayrı vardır dişinde çürük oluşmuş sorunun bu... ha diş kurtarılamayacak haldeyse bu durumda iki seceneğin var implant ya da porselen... porselende tek diş için 3 diş gider implantta ise cene kemiğine civi cakılır bildiğin ameliyat yani... fiyatı da 1500 dolar civarında olması lazım... adana civarındaysan yardımcı olabilirim... -
crafty bunu yazdı:
bayzin bunu yazdı:
coLin bunu yazdı:
cosmic bunu yazdı:
yok hocam ön dişler için beyaz dolgu kullanılır her diş rengi için ayrı ayrı vardır dişinde çürük oluşmuş sorunun bu... ha diş kurtarılamayacak haldeyse bu durumda iki seceneğin var implant ya da porselen... porselende tek diş için 3 diş gider implantta ise cene kemiğine civi cakılır bildiğin ameliyat yani... fiyatı da 1500 dolar civarında olması lazım... adana civarındaysan yardımcı olabilirim...
-----------------------------Yok hocam istanbulda da son care olarak doktoru düşünüyorum.Daha da büyümezse idare ederim.