Div CSS İle İlgili Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocalar html de bi tane div olusturdum. bu div absolute olarak sagdan ve soldan ortalanmasi gerekiyor. ben yuzde seklinde veriyorum fakat cozunurluk degisince kayiyor yine. bunun cozumu nedir ?

edit: google a baktim, tam istedigim sekilde sonuclar yok ve de aciliyeti var hocalar.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nitem
    nitem's avatar
    Erkek

left: deger;

top:deger;

bunları kullan birer değer ver hocam

tam olarak yapmak istediğini açıklarsan kodları paylaşarak daha fazla yardımcı olurum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocam bi tane divim var ve bu divim absolute. divi ben sagdan ve soldan sayfaya ortalamak istiyorum. dedigin gibi left degerleri felan verince, bende normal gozuken div, ekran cozunurlugu farkli olan birisinde yine kayiyor div. 

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

margin: 0 auto;

sayfaya tam ortalar...

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam absolute değer şöyle falan değilde tam ne yapmak istediğini yazarsan yada paintte falan çizersen daha rahat yardım ederiz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

SerYolcu bunu yazdı:
    -----------------------------

margin: 0 auto;

sayfaya tam ortalar...

hocam div absolute, olmuyor absolute de margin:0 auto.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

hocam absolute değer şöyle falan değilde tam ne yapmak istediğini yazarsan yada paintte falan çizersen daha rahat yardım ederiz

illa adamı uğraştıracksınız di mi :-D diyor ki divim tam ortada olsun sayı verdiğimde büyük çözünürlükte sola kayıyor :-D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

hocam cizilecek bir resim yok ki, elimde absolute seklinde olan bir divi sayfaya ortalamak istiyorum. olay bu :S kod felan yok.

div absolute olmak zorunda ama.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

margin-left:auto;

margin-right:auto;

bunlar ortalanmasını sağlar %'lik olarak değer verirsen ekranın çözünürlüğünün %'sini hesaplar kaymanın sebebi budur.

Hatasız Kod Olmaz... :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

ya hocalar div absolute diyorum :S absolute olan dive nasi auto deger verebiliyorsunuz anlamis degilim. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

absolute yapma sebebin nedir ? Relative yap!

Hatasız Kod Olmaz... :)
Toplam Hit: 2348 Toplam Mesaj: 18