Diyarbakır Şivesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Sabah ekledim facebook'a gülmekten kırılmıştım :D Atılan bedduaların çocukken çoğunu annem tarafından yemişliğim vardır :D

Irak'taki türkmenlerin şimdi konuştuğu türkçeye çok benziyor.

Bir annenin kızını azarlamasını anlatıyor. Diyarbakır şivesiyle konuşan adam avukat kadri göral.

Üyeliğe gerek yok: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1323067563255&ref=mf

Anlamadığını kelimeleri tercüme edebilirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek

azericeye daha cok benziyor

uygur bir kizla konusmustum , ilk basta cok komik gelmisti . Bildigin ic anadolunun siivesiyle konusuyorlar :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Aslında kayboluyor bu şive.

Ben çocukken herkes bu şiveyi konuşurdu.

Şimdi bakıyorum artık istanbul türkçesi yaygınlaşıyor. Bu şiveyi konuşursak bazen kendi hemşerilerimiz bile dalga geçiyor :S

Kaybolması kötü mü iyi mi olur bilemem..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Aslında kayboluyor bu şive.

Ben çocukken herkes bu şiveyi konuşurdu.

Şimdi bakıyorum artık istanbul türkçesi yaygınlaşıyor. Bu şiveyi konuşursak bazen kendi hemşerilerimiz bile dalga geçiyor :S

Kaybolması kötü mü iyi mi olur bilemem..

hayvan kaybolma olayı değil asimilasyın tv dizileri ve gençlerin embesilliği brem (:

EDİT : videoyu yeni izledim kadri göral hoca kendilerine hayranımdır.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

:):):):) Bizim buranın şivesine de çok benziyor.Sadece şive ile sınırlı değil benzerlik,deyimler de bir o kadar aynı :)
    Edit : Sabah kilerde ekmek yaparken teyzemin,kızını oklavayla sayıp sayıp haşamat ettiği köydeki gün geldi aklıma :D Eyvallah HaYVaN

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

cyb3rt1m3 bunu yazdı:

:):):):) Bizim buranın şivesine de çok benziyor.Sadece şive ile sınırlı değil benzerlik,deyimler de bir o kadar aynı :)

sizin oralar neler oluyor kardeş?

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:

cyb3rt1m3 bunu yazdı:

sizin oralar neler oluyor kardeş?

Elbistan

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

Diyarbakırlı olmam tiyatroda beni geriye atıyor konuşma aksanım türkçeyi dogru telafuz etmemi engelliyor o yuzden istanbul yada tiyatro türkçesi konuşmak en güzeli:)

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

EntelKoylu bunu yazdı:

Diyarbakırlı olmam tiyatroda beni geriye atıyor konuşma aksanım türkçeyi dogru telafuz etmemi engelliyor o yuzden istanbul yada tiyatro türkçesi konuşmak en güzeli:)

dostum sen o içindeki diyarbakırlılığı sahneye çıkart gerisini ona bırak sonra bi bakmışsın ki geride kalan onlar olmuş geride kalan o günler olmuş.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Andy bu arada diyarbakır fan page'e 32 bin kişi topladım ha 3 ay falan oldu :D

http://www.facebook.com/diyarbakirfanpage

Güzel tarafı fotoğraf falan çekmeye başladım video. Dehşet hobi oldu :\

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:

Andy bu arada diyarbakır fan page'e 32 bin kişi topladım ha 3 ay falan oldu :D

http://www.facebook.com/diyarbakirfanpage

Güzel tarafı fotoğraf falan çekmeye başladım video. Dehşet hobi oldu :\

bu sayfa senin mi güzel yapmışsın bizimde genclik.21 var necati demir. birde şuan diyarbakırspor resmi sayfada yöneticiyim onunda sayısı 40 bin civarı hayvan kardeş iyi yoldasın memleketi böyle iyi temsil etmen beni mutlu etti.

Toplam Hit: 4104 Toplam Mesaj: 20