Diyarbakır Şivesi
-
Sabah ekledim facebook'a gülmekten kırılmıştım :D Atılan bedduaların çocukken çoğunu annem tarafından yemişliğim vardır :D
Irak'taki türkmenlerin şimdi konuştuğu türkçeye çok benziyor.
Bir annenin kızını azarlamasını anlatıyor. Diyarbakır şivesiyle konuşan adam avukat kadri göral.
Üyeliğe gerek yok: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1323067563255&ref=mf
Anlamadığını kelimeleri tercüme edebilirim.
-
azericeye daha cok benziyor
uygur bir kizla konusmustum , ilk basta cok komik gelmisti . Bildigin ic anadolunun siivesiyle konusuyorlar :)
-
Aslında kayboluyor bu şive.
Ben çocukken herkes bu şiveyi konuşurdu.
Şimdi bakıyorum artık istanbul türkçesi yaygınlaşıyor. Bu şiveyi konuşursak bazen kendi hemşerilerimiz bile dalga geçiyor :S
Kaybolması kötü mü iyi mi olur bilemem..
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------
Aslında kayboluyor bu şive.
Ben çocukken herkes bu şiveyi konuşurdu.
Şimdi bakıyorum artık istanbul türkçesi yaygınlaşıyor. Bu şiveyi konuşursak bazen kendi hemşerilerimiz bile dalga geçiyor :S
Kaybolması kötü mü iyi mi olur bilemem..
-----------------------------hayvan kaybolma olayı değil asimilasyın tv dizileri ve gençlerin embesilliği brem (:
EDİT : videoyu yeni izledim kadri göral hoca kendilerine hayranımdır.
-
:):):):) Bizim buranın şivesine de çok benziyor.Sadece şive ile sınırlı değil benzerlik,deyimler de bir o kadar aynı :)
Edit : Sabah kilerde ekmek yaparken teyzemin,kızını oklavayla sayıp sayıp haşamat ettiği köydeki gün geldi aklıma :D Eyvallah HaYVaN -
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
:):):):) Bizim buranın şivesine de çok benziyor.Sadece şive ile sınırlı değil benzerlik,deyimler de bir o kadar aynı :)
-----------------------------sizin oralar neler oluyor kardeş?
-
Asosyal bunu yazdı:
cyb3rt1m3 bunu yazdı:
-----------------------------sizin oralar neler oluyor kardeş?
Elbistan -
Diyarbakırlı olmam tiyatroda beni geriye atıyor konuşma aksanım türkçeyi dogru telafuz etmemi engelliyor o yuzden istanbul yada tiyatro türkçesi konuşmak en güzeli:)
-
EntelKoylu bunu yazdı:
Diyarbakırlı olmam tiyatroda beni geriye atıyor konuşma aksanım türkçeyi dogru telafuz etmemi engelliyor o yuzden istanbul yada tiyatro türkçesi konuşmak en güzeli:)
-----------------------------dostum sen o içindeki diyarbakırlılığı sahneye çıkart gerisini ona bırak sonra bi bakmışsın ki geride kalan onlar olmuş geride kalan o günler olmuş.
-
Andy bu arada diyarbakır fan page'e 32 bin kişi topladım ha 3 ay falan oldu :D
http://www.facebook.com/diyarbakirfanpage
Güzel tarafı fotoğraf falan çekmeye başladım video. Dehşet hobi oldu :\
-
HaYVaN bunu yazdı:
Andy bu arada diyarbakır fan page'e 32 bin kişi topladım ha 3 ay falan oldu :D
http://www.facebook.com/diyarbakirfanpage
Güzel tarafı fotoğraf falan çekmeye başladım video. Dehşet hobi oldu :\
-----------------------------bu sayfa senin mi güzel yapmışsın bizimde genclik.21 var necati demir. birde şuan diyarbakırspor resmi sayfada yöneticiyim onunda sayısı 40 bin civarı hayvan kardeş iyi yoldasın memleketi böyle iyi temsil etmen beni mutlu etti.