folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Diyelimki Kendi Elektriğimizi Ürettik...

Diyelimki Kendi Elektriğimizi Ürettik...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Kafama takıldı da, Hani yok bişey becerebilmiş yapmış bitirmiş olduğum bir proje henüz yokta, Kafamı derin taktığım bir konu olduğu için, Sizlerede danışıyim dedim.

Şimdi Diyelimki Kendi Elektriğimizi Üretebildik, Yahu Yoktan ürettik yada, Mazot Benzinle Ürettik, Her neyse, Bu Tedaş Kurumu Gelip Yine Kendi Ürettiğin Elektriğe O Lanet Sayacı Takarlarmı. ? Evet Sorum Net Olarak Şu Kendi Elektriğimi Üretmeme Kıllanırlarmı, Gelip Şuydu Buydu Diyip Ceza Yazarlarmı yada, Kendi Elektriğime Sayaç Takarlarmı.?

Dipnot: Sormayın bu ay Fatura Azgın Geldi Kafam Bozuk. Çok Kızmışım Tedaşa yahu, Elektrik Günümüzün Azizidir. Hayat Verenidir Neden Bu kadar Pahalı yapıyorlarki. Delirdim Dersem yeridir. Buna Bir Çare Bulmayı Çok isterim. Direklerini Tellerini Toplayıp Defolup Gitsinler istiyorum.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

takamaz

sen kendi bahçende domates yetiştirsen manav gelip senden yediğin domates başına para alabilir mi? tedaş da bi hizmet sunar karşılığını alır. yani karşılığından fazlasını demek istedim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

takamaz

sen kendi bahçende domates yetiştirsen manav gelip senden yediğin domates başına para alabilir mi? tedaş da bi hizmet sunar karşılığını alır. yani karşılığından fazlasını demek istedim.

Hocam varya Allah inandırsın Öyle yapmışlarki o kadar Çığrından çıkarmışlarki olayı, Eve Jeneratör al varya, Jeneratörle Elektrik ihtiyacını karşıla, inanıyorumki Tedaşın fiyatlandırmasından daha ucuza elektrik tüketeceksin. Gerçekten Çığrından çıkarmışlar olayı. 

Bide Otomatik Zammıdır nedir, Onada Takıvermişlermi nedir, Bir ara Gündemde idi. Onunda etkisi büyük. Sanki bilmiyen diyecek Borsadır haa...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bildiğim kadarıyla tedaştan ununla ilgili geçenlerde bi açıklama yapıldı. evde kendi elektriğinizi üretebilirsiniz.

Zimbabwe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Illegal_Character
    Illegal_Character's avatar
    Erkek
    bildiğim kadarıyla Türkiye kendi elektriğinin %95mi %96sını mı ne üretebiliyo! yanlış bilmiyorum dur inş.!

Kibarlığım affedilmez bir küfürdür belki. Sen anla onu ! Kimse anlamadan ya sustum, ya suçtum. İki türlüde bana ziyandi. Ne insanlar anlayabildi derinliğimi, ne ben anlayabildim onlarin sığlığını. O yüzden hep sustum ve sustukça suç oldum. Ama hic işlenmedim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

emrah_melenkolia bunu yazdı:
    bildiğim kadarıyla Türkiye kendi elektriğinin %95mi %96sını mı ne üretebiliyo! yanlış bilmiyorum dur inş.!

Ortalama olarak bende öyle biliyorum, Elektrik Gibi Temel İhtiyaç Birimini Kendimiz Kendi İmkanlarımızla Üretebiliyorken Neden Bu Denli Pahalıdır diye düşünmeden edemiyo insan. Gerçekten Faturalandırmalar Astronomik Göstergelerin içinde Seyrediyor. Elektrik kullanmaya Korkar olduk yahu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek

hocam ne kadar kullanıyorsun,
    150 kw ın üstünde ise tasarrufa git
    tabi yalıda oturmuyorsan

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ShockMan bunu yazdı:

emrah_melenkolia bunu yazdı:

Ortalama olarak bende öyle biliyorum, Elektrik Gibi Temel İhtiyaç Birimini Kendimiz Kendi İmkanlarımızla Üretebiliyorken Neden Bu Denli Pahalıdır diye düşünmeden edemiyo insan. Gerçekten Faturalandırmalar Astronomik Göstergelerin içinde Seyrediyor. Elektrik kullanmaya Korkar olduk yahu.

neden rusyadan elektrik satın alıyoruz o zaman :-/

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    Türkiye'ye sanırım Gürcistan'dan elektrik ithal ediyordu bu oran ne kadar bilmiyorum senin konunla ilgili bi haber izlemiştim amcam dereye değirmen kurmuş ve kendi elektriğini üretiyo çok güzel bi olay nasıl oluyo vs diye soru yönelttiler yıllık belli bi miktar para veriyomuş tabi ki kullandığı elektriğin yanında hiç bişey düşük bi rakamdan bahsetmişti sayaç takmıyolar ama gene takıcaklarını takıyolar tabi büyük bi tasarruf edersin kendini kısa bi sürede amorte ediyomuş zaten
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Yeni yasaya göre evlerde güneş enerjisinden elektirik üretilebilecek, hatta devlet fazla enerjiyi bizden satın alabilecek.

Bunuda düşünebilirsin tabi kurması iyi para. 

He is finding himself.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

WebCrow bunu yazdı:

hocam ne kadar kullanıyorsun,
    150 kw ın üstünde ise tasarrufa git
    tabi yalıda oturmuyorsan

Bu ay iyiki biraz petek kullandım Elektrik peteği, Bide sular soğuktu diye Su Rezistanslı Su kazanı var, 240 Küsür Fatura geldi yahu :( Yalı felan değil.

Prometeus Hocam Evet Garip Bir Durum. İhtiyacımız Belkide Yokturda orada ne gibi oyunlar Pervaneler Dönüyo Kimbilir. 

HusnuWeb Hocam Yahu Güneş Enerjisi Üretimi için, Henüz Oldukça sistem kurulumu Maddi külfet olarak yüksek bir bütçe istiyor. Ancak Enerji Depolama Akümülatör sistemleri ile Son derece İhtiyaçları karşılar nitelikte enerji üretimini Güneşten üretmek mümkündür.

Geçen bir Belgeselde Seyretmiştim, Adamlar Aynalar la, Bir Merkezdeki Suyu Güneşle Kaynatıyolar, Ve oradaki Su Buhar Türbinlerine Buhar Yolluyor Jeneratörü çeviriyordu, Muazzam bir elektrik üretiliyordu, Kocaman Şehir Besliyordu o sistemden bir tane. Gerçekten Güzel Projedir Güneş Enerjisi.

Toplam Hit: 2717 Toplam Mesaj: 30