Diziler Hakkında Bilgi & Tavsiye & Yorum
-
The-ExTaCy bana mesaj atarak dizi tavsiyesi istemiş biraz önce.benim için uğraşıp dizi upload etmiş bir arkadaştır onun için ben de birşeyler yapmak istedim o gazla biraz fazla yazmışım =)
sonradan aklıma geldi, bunu konu yapayım herkes önerilerini paylaşsın. hem yeni dizilere yelken açsın =)
format benim aşağıdaki formatım olursa harika olur arkadaşlar.
yani " lan lost iyidir izle haa" diye mesajlar hoş durmuyor bence.
dizinin adı ve açıklaması (spoiler değil) yorumları güzel olur.
dexter -
hasyranı olduğum bir dizidir. dünyayı bir seri katilin gözünden anlatır. bu adam seri katil ama bazı kuralları var, sadece masumları öldüren katilleri öldürüyor. kan takıntılı. gündüzleri poliste kan analizcisi olarak çalışıyor. duyguları yok, yani sevmek acımak üzülmek nedir hiç hissetmiyor ve anlamıyor. sadece rol yapıyor duyguları varmış gibi.
fringe -
bilimkurgu dizisi. zamanında gizli deneyler yapıp sonra akıl hastanesine kapatılmış bir adam, onun oğlu ve fbi ajanı bi hatundan oluşan ekip, gizemli olayları çözüyor. hat safhada bilim var.
ama bu dizi problemli çünkü çok sekteye uğradı. birinci sezonu sonraki bölüm için bazen 1 ay bekledi. 2. sezon da çıkar mı bilmiyorum.
kyle xy -
bu da bilimkurgu. spoiler vermeden anlatmaya çalışayım. genç bi çocuk ormanda uyanıyor. hiçbirşey bilmiyor hatırlamıyor. hatta konuşmayı bile bilmiyor. ama çok hızlı öğreniyor, dünyaya hiç gelmemiş bir dehası var.
birkaç günde anlamaya konuşmaya başlıyor, elektronik aletleri kısa zamanda onarıyor hiç görmese bile...
bu da problemli çünkü 3. sezon yarıda kaldı. devam edip etmeyeceği belli değil. kanalla anlaşmaları bitmiş. ama sırf ilk sezonu izlesen çok güzel.
The Mentalist - Monk
ikisi de polisiye diziler. Mentalisti çok daha severim. üstün iletişim yetenekleri olan bi adam var. eskiden medyum diye yediriyomuş milllete. sonra bi serikatil ailesini katlediyo. ondan sonra bu işi bırakıp polisle çalışmaya başlıyo. suçluların yakalanmasında. yalan söyleyeni hemen anlıyor, küçük ipuçlarını değerlendiriyor... çok zevkli izlemesi. "oha lan" dedirtiyo.
Monk da aynı şekilde. bunda da eski bir polis var, karısı öldürülmüş ama davayı çözememiş. sonra kafayı sıyırıyo. takıntılı bi adam oluyo. ama ayrıntıları super yakalıyo. kimsenin göremediklerini görüyor. hikaye çok çok yavaş ilerlediği için bir sonraki bölüme merak edilecek pek birşey çıkmıyor. ama her bölüm kendi içinde olay çözülene kadar merak yaratıyor. izlemesi eğlenceli. tercihen mentalist daha güzel.mentalist ilk sezonu yni tamamlamışken monk 6. sezonu geride bıraktı.
ben devam edeceğim.
bahsettiğim formatta yorumlarla ve tavsiyelerle devam edelim lütfen.
-
My Name is Earl -
komedi tarzı. kesinlikle harika bir komedi.
eskiden serseri bir hayat yaşamış olan Earl, karma felsefesine sarar ve geçmişteki kötülüklerinin listesini yapıp onları düzeltmeye çalışır.
çok eğlenceli çok komik bir dizi.
Nip Tuck-
birkaç bölüm izledim sadece.
cinsellik ve şiddet öğeleriyle adult bir dizi olduğunu söyleyebilirim.
2 estetik cerrahınımız var. bunlar kendi açtıkları güzellik merkezinde zaman geçirmekteler.
işte bu ikilinin hayatları anlatılıyor. dediğim gibi çok bilgim yok sadece birkaç bölüm izledim.
ben o kadar sevmedim. belki adult bir tarzınız vardır, izlemek isteyebilirsiniz.
bilgisi olan arkadaşlar dizi hakkında yorum yapsın lütfen.
-
Smallville -
supermanın gençliğini anlatır bu dizi. şu an sanırım 8. sezonda ve kahramanımız artık daily planette çalışıyor.
3. sezondan sonra koptum. gittikçe bozduğu kanaatindeyim zaten. veya ben sıkıldım bilemiyorum.
superman hayranı olarak diziyi kötülemek istemem.
ama zaten superman hayranı olanlar dışında da kimseye tavsiye etmiyorum.
Terminator TSCC (Sarah Connor Cronicles) -
terminatör 2 ve 3 arasındaki seneleri anlatan bir dizi. ilk sezon çok iyi başladı. gittikçe performans düştü ama yine de güzeldi.
aksiyon var, bilim-kurgu var. izlenir mi izlenir. yapımcılar da öyle düşünmüş olacak ki 2. sezon çıksın mı diye çok tereddüt edildi ancak çıktı.
-
chuck var ama ajan olan chuck :D oda güzel,kyle xy da güzel
-
Nip tuck rulz:)
-
Nip/tuck'i silip supurmus birisi olarak, psikolojik dram izlemek isteyenlere herkese oneririm.
Son bolumde Christian'in hali superdi ya:D:D:D:D
edit: Smallville'de kesinlikle katiliyorum bende 4ten sonra koptum. cok gereksiz uzattilar bence.
-
tntde hotel babylon başladı güzel dizi londradaki bi otelde geçen günübirlik olaylar tavsiye ederim haftasonları 23:00 civarı başlıyodu sanırım...
-
Çok saol hocam=)
Bende izlediğim dizileri anlatayım.
HeroesDünya üzerinde çeşitli süper güçlere sahip insanlar vardır. Bir şirket deney olarak insanlara süper güç vermiştir zamanında.
Şans eseri bi tane katil doğmuştur. Diğer süper güçlü insanları öldürüp güçlerini alır. Bu herife karşı mücadele ederler.
İlerki bölümlerde devlet bu insanlara karşı tim kurar bunları kaçırır. Bu insanların birbirleriyle bağlantısı oluşmaya başlar.
Gerçekten süper bi dizi. Zaten dizileri esvmem ama bunu sewdim:)
Supernatural
İzlediğim 2. dizi. Ve bununda hayranıyım. Dünyadaki hayalet ruh şeytan vs. leri avlayan avcılar var.
Bunlardan birisi John. Johnun 2 tane oğlu olur sonra karısını bi şeytan öldürür. Bu şeytanın peşinden giderken kaybolur.
Ve oğulları bunu aramaya başlar. Yol esnasındada garip olayları çözerler. Hayalet fln öldürerek...
Acayip sürükleyici. İlerledikçe dahada değişik oluyo.Bu iki diziden başka izlemedim. Yenilere başlıyım bari=)
Şiddetle tavsiye ediyorum. -
DEXTER
3 sezonuda izledim. Her sezonun son bölümü çok iyi bitiyor ve yeni sezon gerçekten yeni bir sezon oluyor. Sürekli birilerini öldürmüyor, yani her bölüm birilerini öldürmüyor onu söyleyim sonra hayal kırıklığı olmasın.
Smallville
8 sezonun hepsinide izledim ama tamamen zaman kaybından ibaret. Süpermenin gençliğiyle başlıyor(lise yıllarından) öyle devam ediyor işte.
True Blood
1 Sezonunu izledim henüz ama güzel gibi gözüküyor hoşuma gitti. Spoiler vermek istemiyorum ama vampirler ve bi ksabada gelişen olayları anlatıyor...
Heroes
Spoiler olmadan anlatmak zor ama işte adamlar Hero(kahraman) sürekli dünyayı kurtarma çabası içerisindeler .Böyle sezonlar geçiyor. Güzel akıcı bi dizi.
Chuck
1 sezonun izledim güzel bi dizi tavsiye ederim. [Chuck adında bi alışveriş mağazısında çalışan adamın başına gelenler...]
LOST
izledikçe kafamın karıştığı ama yinede insanın merak ettiği ve izlemeye devam ettiği bi dizi. İzlemeye başlamadıysanız biraz daha bekleyin dizi tamamen bitsin öyle başlayın. Çoğu şeyi unuttum. tam 9 ay sezon arası verdiler....
-
Buffy the vampire slayer :
vampir avcısı buffynin hayat serüvenleri. yalnız o kadar basit değil.. dizide hem komik yanlar var hem de sadece vampirler yok..
bir yaratık ortaya çıkınca önce araştırılıyor bilgi ediniliyor sonra buffy ve arkadaşları (xander, willow) bu kaka canavarların, vampirlerin vs. üstesinden geliyorlar.
Angel :
Buffy nin devamı niteliğindeki dizi.. oldukça güzel bu da..
kısacası yukardaki 2 dizi supernatural tarzı dizilerden hoşlananlar içindir..
-
Chuck ==>Her şey Chuck ın bilgisayarındaki mesajı açmasıyla başlar ve bilindiği üzere hükümetin en gizli bilgileri zihnine yüklenir...Ajanlar,komik ve sempatik tavırlar,arasına duygu serpiştirilmiş geren aksiyona teğet geçen falan fıstık...
görev:dünyayı kurtarmak
maaş:asgari ücretScrubs ==>Hastanede staja başlayan bir öğrenci ve çevresindekileri konu alan,mizah anlayışına bayıldığım ama maalesef şimdilerde geri planda olan bir dizi...ama hala bölümlerini indirip izliyorum...
carla: let me ask you something. you're kind of a boob guy, right?
jd: excuse me?
carla: i can tell, because i've seen you look at mine. not in a sleezy way or anything.
jd: i think this is the most uncomfortable conversation i've ever had.
carla: you wanna touch one?
jd: i stand corrected. you're my best friend's girlfriend.
carla: aah, so your instinct is to pass on this fantastic one time offer?
jd: [staring at her boobs, gulps and] i am afraid so... [continues to stare]
carla: i am up here bambi.
jd: sorry. =))CSI:NY ==>Ne zamandır izlemiyorum hatta devam ediyor mu onu bile bilmiyorum ama süperdir...Tıbbi dedektiflere verilmiş roller tamami ile oturmuş,bölüm kurguları mükemmel olan dizidir...
Not: Dizinin soundtrackleri mükemmeldir kesinlikle göz atın =)))
E.R ==> Sanırım hastaneli dizileri seviyorum (ben doktor olmak için yaratılmışım bea :P)..."Koridorlarında sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı acil serviste özel yaşamlarını arka plana atan fedakar doktorlar insanüstü çabalarıyla yine nefesleri kesiyor"... =))
Cold Case ==> Bu da cinayet davalarını barındırıyor;kurguları zekice olmuştur her zaman...
Big Shots ==> Pek rastgelemedim ama izlediğim her bölümü çok sarmıştı...Sex And The City nin erkek versiyonlusu olarak söylemler var :|...Neyse sıkı takipçileri yorum yapsın;başarılı ve karizmatik erkekler mevcut e bir de herkesin kendine biçtiği güzel bayanlar,eğlenceli...
Son olarak da nip/tuck ==> her türlü kesip biçme ve değişik pozisyonlar mevcut;çok çok sevmem ama dizi olmadığında izliyorum :| =)