folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Doktor Bey Oğlumu Kurtarın ! [ İnternet Bağımlısı ]



Doktor Bey Oğlumu Kurtarın ! [ İnternet Bağımlısı ]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End0t0ksiN
    End0t0ksiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Eylül/2007
    Erkek
    Doktor%20%20bey%20oğlumu%20kurtarın
    'Doktor bey oğlumu kurtarın'
    19 Temmuz 2008 Cumartesi 05:04
    Bir annne, doktordan 'Oğlum günlerce yıkanmıyor, okula gitmiyor,konuşmuyor, kilo aldı' diye NEDEN yardım ister.!


    Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Kliniği, yaklaşık iki yıldır internet bağımlılarını da tedavi ediyor. Hastaların önemli bir kısmı ise gençler. Yemiyor,içmiyor, yıkanmıyor ve kimseyle konuşmuylar.  Bu gençlerin büyük bir kısmı ailelerinin zoruyla merkeze getiriliyor. Sayıları ise, için her geçen gün daha da artıyor.

     İnternet Bağımlılığı Servisi'nin sorumlusu Doç.Dr.Özkan Pektaş, Habercocuk.com'a şunları söyledi:

    Bu kliniğe başvuranların bir profili var mı?
    Her yaş grubundan başvuran var. Türkiye'de interneti en çok ergenler kullandığı için 12-18 yaş grubundan daha çok hasta geliyor.

    'Oyunu bırakmamak için okulu kırıyorlar'

    Ne tür şikayetleri oluyor?
    Daha çok ergen gruptakiler, online oyununu bırakmamak için okula gitmek istemiyor. Gece de uyanık oldukları için ders başarıları düşüyor.Aile bize, 'çocuğumuzu bilgisayar başından alamıyoruz" şikayetiyle geliyor. Saatlerce hareketsiz kaldıkları için obezite olanların sayısı da çok fazla. 


    Oyun bağımlısı çocuklarda şiddet eğilimi artıyor mu?
    Özellikle stratejik oyunlara dikkat. Küçük çocuklar oynamasın.Bu oyunları küçük yaşta oynayan çocuklarda ‘şiddet’ işlemi eğilimi artabilir.

    'Oyun bağımlısı genci ambulansla getirdiler'

    Uç örnekli hastalarınız oldu mu?
    Hastalarımdan biri 13 yaşında erkek çocuğuydu.Günün 14 saatini internette geçiren bir çocuktu. Evden dışarı çıkmıyordu, ailesi bilgisayarı kapatmak istediğinde onlara saldırıyordu.

    Bir başka genç. Annesi, bizi ağlayarak aradı. Çocuğu gece gündüz internetteymiş. Bilgisayarın karşısından kaldırmadıkları için sonunda yardım istediler. Çocuk ambulansla servisimize getirildi ve birimimizde tedavi oldu.

    Hastalığın tedavisinden bahseder misiniz?
    İnterneti sınırlamak, bu tür oyunları yasaklamak etkili çözüm değil. Çocuğun internette vakit geçirmesini ‘kurtuluş’ olarak görenler bile var. Gençler,enerjilerini atabileceği sosyal kanallara örneğin spora yönlendirmeli.

    İNTERNET BAĞIMLISI HASTALARIN VİZİTE NOTLARI KORKUTUYOR

    EVİNDEKİ EŞYALARI SATTI
    '14 yaşındaki O.C.; 'Counter Strike' adlı oyunun bağımlısı.Saatlerce bilgisayar karşısında vakit geçirdiği için oyunu oynamaya başladığından beri kilo almış, okula gitmiyor, günlerce yıkanmıyor
    .İnternet kafeye para yetiştiremediği için evden eşyalar çalıp, eskicilere satmaya başlamış. Sonunda ailesinin zoruyla hastaneye yatırılan gence müdahale edildi.

    İNTİHAR ETMEK İSTEDİ
    17 yaşında olan, lise ikinci sınıfta öğrenimine devam eden bir kız çocuğu. Son iki yıldır, günlük ortalama 5-6 saatini bilgisayar başında kalıyor. Son dönemde, kişinin okuldaki derslerinde düşüş ve  okula devamsızlık ettiği gözlemlendi. Kişinin ailesiyle yaşadığı tartışmalar sonucu, birkaç kez ilaç kullanarak intihar girişiminde bulunduğu belirtilmiş.

    BİR GÜN BİLE OKULA GİTMEMİŞ
    O.Ç. 18 yaşında. Üniversiteyi kazanmış, kaydı yapılmış ancak son iki yıldır internet bağımlılığı nedeniyle bir gün bile okula gitmemiş. Hastaneye ailesinin imzasıyla, onun istemi dışında yatırıldı. Bilgisayardan uzaklaşmamak için fast food dışında yemek yemiyor. Arkadaşlarıyla özellikle son bir buçuk yıldır hiç diyaloğu yok. Telefonunu bir yıldır hiçbir şekilde kullanmıyor.

    UYUŞTURUCUDAN KURTULDU İNTERNET BAĞIMLISI OLDU
    17 yaşında erkek çocuğu. Hiperaktivite ve uyuşturucu bağımlılığı tedavi görmüş Şimdi bir başka bağımlığı var. İnternet. Geceleri de uyumuyor.Yaşam kalitesi düştü. Kilo aldı. Arkadaşlarıyla asla görüşmüyor.Tedavi oluyor.(Kaynak:www.habercocuk.com)

     

    Dipnot: Bu Çocuktakı anlamadıgım dava bu kadar boktan bır ınternette bunları yapıyor 32mbıt gelınce ne halt edıcek :D bu 1 - 2.side ben bundan fazla kalıyorum ortalama gunde 13 saat fılan ben ndn komaya gırmedım :S neyse allah şifa versın :D 


    Potansiyel Rahatsız # 'yengesini s.kenlerin dizisinin yapıldığı devirde yaşayan mürid '
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    anlamıyorum knightan en anlıyolar mesela ben iki yıl oynadım bıraktım çok çar soydum o paralarla keyifede yaptım ama en sonunda bıraktım hala bırakmayan kişiler tanıyom

     

    adam maaşını aldığı gibi gb çar fln alıyo

    yazık gençliğe..


    ebedi devlet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek
    tbt nin alayını götürsünLer o zaman :P

    Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    Lisedeyken babamda bana bu şekil davranıyodu..olm bak seni bi hasteneye götürelim falan :) ama sonra alıştılar sanırım şimdi onlarda benim gibi :))

    Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek
    Alayımızı alırlar ozaman :)

    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErK
    ErK's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    BİR GÜN BİLE OKULA GİTMEMİŞ
    O.Ç. 18 yaşında. Üniversiteyi kazanmış, kaydı yapılmış ancak son iki yıldır internet bağımlılığı nedeniyle bir gün bile okula gitmemiş. Hastaneye ailesinin imzasıyla, onun istemi dışında yatırıldı. Bilgisayardan uzaklaşmamak için fast food dışında yemek yemiyor. Arkadaşlarıyla özellikle son bir buçuk yıldır hiç diyaloğu yok. Telefonunu bir yıldır hiçbir şekilde kullanmıyor.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    çocuğun ismi de dalga haa o.ç :)


    hangi çılgın beni banlayacakmış şaşarım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2008
    Dişi
    :( evet ya bağıımlılık kötü bişey sonumun öle olmasından korkar oldum  .dikkatli olmak lazım

    Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2007
    Erkek
    knıght oynuodur bu kesin a.q.:)

    spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    bende aynıyım bi fark yok.. günde 15 saat pc başındayım...  böyle durumlarda hastaneye yatırma tedavi olma filan hiç bi işe yaramaz.. tek işe yarayan psikolojik savaştır.. alttan alttan çocuğun hiç bi işe yaramadığını, büyüyünce hiç bi halt yiyemeyeceğini, kızsa erkeklerin ona bakmayacağını erkekse kızların ona bakmayacağını, anlatmak kafasına sokmak çok işe yarar.. yemeğe çağırmama, önüne yemek getirmeme, evde yokmuş gibi davranma isteklerini yapmama baskısıyla zamanla pc hevesi zaten bitecektir ve bu psikolojik savaşa da yenik düşecektir napıyorum lan ben diye kendine gelecektir.. daha sonra bir psikoloğa götürülerek durum anlatılır psikologta artık hepsi geçti pc açma hayata atıl der ve herşey düzelir..

    tabi bu durumlara düşmemek için de baştan saldım çayıra mevlam kayıra yapmamak gerekir.. pc yi salona koymak, arada sırada internet kablosunu çekmek ve suçu telekoma atmak, pc yi ondan habersiz bozmak, sürekli yanına gelip başında dikilmek, istediği bişeyi almayarak kendisinin gidip almasını sağlamak baştan ipleri ele almak için güzel yöntemlerdir.


    :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xdabbex
    xdabbex's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Nisan/2007
    Erkek

    O.Ç. 18 yaşında. Üniversiteyi kazanmış, kaydı yapılmış ancak son iki yıldır internet bağımlılığı nedeniyle bir gün bile okula gitmemiş. Hastaneye ailesinin imzasıyla, onun istemi dışında yatırıldı. Bilgisayardan uzaklaşmamak için fast food dışında yemek yemiyor. Arkadaşlarıyla özellikle son bir buçuk yıldır hiç diyaloğu yok. Telefonunu bir yıldır hiçbir şekilde kullanmıyor.

     

    bende O.Ç. olsam bende şizofren salak aptal deli olurdum 


    .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Allahtan işe gidiyorum yoksa bende böyle olabilirdim :)) sanmam ama başka işler var.

    zaten ağustosun sonunda bağlantıyı iptal ettireceğim. Telekomu protesto ediyorum...


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
Toplam Hit: 4598 Toplam Mesaj: 26