Doların Yükselmesi / Küresel Saldırı?
-
Arkadaşlar malumunuz dolar yükseliyor. iniyor çıkıyor mübadelesi yapmaktan ziyade asıl sorun hangi araçlarla nasıl yükseliyor? Bu yükselişten bazı güclerin milyarlar götürdüğünü bilmemiz gerekiyor.. Ben 6 yıldır irili ufaklı change işindeyim. ve hiçbirzaman zarar etmedim hissiyatımın güçlü + gündemide çok iyi takip etmem nedeniyle..
Daha önceden bikaç dolar konusunda yazmıştım ve konuda birkaç uzman arkadaşın grafiğide aynı sonucu doğuruyordu: http://www.tahribat.com/Forum-Dolar-Ne-Olur-188330/1/#2303871
ProBilisim bunu yazdı 24 Aralık 2013:
Ortadoğunun karışık olması, ve siyonist/mason ülkelerin karışıklığı desteklemesi nedeniyle bütün şartlar doların yükselmesi,Altınında düşmesi üzerine. 6-7 ay kesintisiz yükselecek.
Şimdi şahsi hesaplarımı bir kenara bırakıyorum şunu söylemek istiyorum; Türkiye bu durumdan zarar görüyor! ve bu bize Türkiyeye kasıtlı olarak yapılıyor.Ki aramızda ekonomi ve borsa alanında uzman arkadaşlar varsa eğer ne demek istediğimi daha iyi anlıyordur.
Çunku 17 aralıkta hisselerin açıktan satılması, kazanılan paranın aynı günde dolara yatırılmasının makul bir izahı hiçbirşekilde mümkün değil.
Yani düşünün 1Güç ogün 10 milyarlık dolar satın aldığında, ertesi günün akşamında 2 milyar TL kar ediyor.(Bu bile bazıları için inanın küçük rakamlar) ve türk parasını dibe batiriyor, ve diğer günlerdede türkiyeyi krize sokarak kendi parasını yükseltiyor. Türkiyeye küresel bir saldırı olduğu bariz. Olayı doğru teşhis eden kısa bir videoda denk geldi gözüme: http://bit.ly/KNSy88
Bu olay ülkemize hepimize olan bir saldırı olduğu için, parti siyaset ideoloji olayına fazla girmeden Kaliteli analizleri olan arkadaşlar varsa eğer fikirlerini almak isterim. Ki hiçbirşey düşünmeyen boş insanlardan bi farkımız olsun.
-
hoca doların ülkemizdeki gerçek değeri, olması gerekeni bu zaten yani 2 lira üzeri
doların yükselmemesi akp şerefsizi yüzünden
yıllardır düşük gösteriyorlardı müdehale ediyorlardı
üreten bi ülke değilki türkiye döviz 2 liranın altında olsun amk varsa yoksa tüketim
belkide ülke battı ama vatandaşın haberi yok... -
yiğit Bulut'un yerine seni alalım kardeş sen daha iyi tespit yapıyorsun :)
17 Aralık'ta olan olaydan bir hafta yazdığı yazıyı koymuş bi de :) bak kardeşim küresel güçler şart zurt inanıyo musunuz gerçekten? bu düpedüz geri zekalılıktır.
olan olay şu artık anlayın amk İsrail'in işi diyenlere kanmayın------------> yolsuzluk var, cemaatle araları bozulunca cemaat ortaya çıkardı. Başka açıklama yok, küresel güçlerin işi gücü yok dolarla uğraşacak he amk
ayrıca hiç bir grup bu olayların ekmeğini yemedi bank Asya'ya iftira attılar sonra merkez bankası açıkladı böyle bir dolar alımı olmadığını
-
siyonist, mason falan anti-semitik aptallıkla yaklaşmayın olaya,
dolar 2, euro 3, bu nedemek ? senin bir birim paran diğerlerinin 2 veya 3 birim parası, bu açık, peki bu ne demek ?
Mesai saati (8-12 saat) = 20-30 TL = 10 - 20 $ = 6 - 10 Euro
Mesai saati (8-12 saat) = 20 - 30 $ = 40 - 60 TL
Mesai saati (8-12 saat) = 20 -30 Euro = 60 - 90 TL
Zamanlar eşit, değerleri farklı, bu ne demek ? Birilerinin zamanı senden değerli demek.
Birilerinin zamanı senden değerli ne demek ? Bu hayatta geçirdiğim zaman ise, birilerinin hayatı senden daha değerli demek.
Bu ne demek ? Kölesin demek. -
Bi kere iç mihrak dış mihrak olayına hiç girmeyin, FED'in tahvil alım programı varken aylık 85milyar dolar para basıyorken dolar ucuzken, bizimkiler güzelce ucuz dolarla borçlanıp hem kendi ceplerini hem oy potansiyeli teşkil eden yoksul kesimi beslediler, üstüne cila olarak yol falan yaptılar, deniz sakindi kaptanın götü göklerde geziyordu, şimdi deniz dalgalanmaya başladı, TL değer kaybediyor çünkü tl değer üretmiyor, bunca yıldır verilmiş cari açıkla ne yaptık ? Sanayi mi kurduk ? Üretim mi oluşturduk tarıma mı destek verdik, tarım kökenli basit sanayiiye bile yatırım yapamadık kabul edelim, ortada bir güney kore örneği var adamlar samsungu bir dünya devi yaptılar hyndai olsun diğer markaları olsun fersah fersah geliştiler. Bunlar ortadayken kimse çıkıp da dış mihrak diye ağlamasın borsadaki hisselerini çekseler zaten ülke batar, abartısı cartı curtu yok net söylüyorum ülke batar. Hayali düşmanların peşinde koşmayın aynaya bakın. Bakalım.
glaurung tarafından 10/Oca/14 22:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Yatırımcılar risk oluşan ülkelerde para değerini korumak için diğer güvenli para birimlerine geçiş yaparlar. Risk ABD'de oluştuğu anda TL'de değerlenecektir. Ülkelerdeki riskler cds ile belirlenir. CDS Credit Default Swap açılımı ile kredi risk değerini bildiren bir değerdir. CDS yükseldikçe ülke kaybeder.Bu değer ile bir ülkenin iflasa yakınlığını ölçerler. Bir örnek ile açıklarsak:
Yunanistan Cds Baz puanı: 6253 İflas olasılığı: 94,64 (Yani borsasındaki hisseler tarihi değerde ucuz olmalı ve yerel parası olsaydı bedavaya toplanırdı)
Dolar ve borsa endeksimiz aşağıdaki linkte göstediğim bizim için ayarlanmış cds endeksine göre değişmektedir. Şimdi gezi olaylarını neden finanse ettiklerini ve ülkedeki karışıklıktan kimlerin karlı çıktığına dair biraz fikir sahibi olabilirsiniz. Açıklamamın hükümeti destekleme ile ilgisi yoktur bir önceki hükümette banka hortumlama mevzuunda da aynı parayı kaldırdılar.
http://www.stockexshadow.com/turkey-cds-chart
sanacasta tarafından 10/Oca/14 23:16 tarihinde düzenlenmiştir -
12 yıldır ülkenin her anlamdan belası sevilirken u saldırı değildi de balon patlayınca mı saldırı?
birileri 17 aralık olayını önceden bilip vurgun yapmış mıdır? mutlaka yapmıştır. ama bu 17 aralıkın (ay isimlerinin son harfi ek alınca yumuşamaz) düzmece olduğunu göstermez. bunun yanında ne yazık ki birçok muhalif isim de akpye karşı cemaati tutuyor nemalanmak için. oysa öküz öldü ortaklı bozuldu meselesinden başka birşey yok. yıllarca aynı eşeğe girdiler de şimdi namus kavgası çıktı. bu olayda hangi tarafı tutarsanız tutun yanlış taraftasınız.
umarım chpliler de kendine gelir ve partilerinin ne mal olduğunu anlarlar artık. dürüst insanlara ihtiyacımız var, çok dürüst insanlara.
-
dış mihrak dediğimiz amerila 2001 de ecevitin kellesini istiyorum demişti
şimdi o dış mihrak rte nin kellesini istiyorum diyor.
benim anladığım dış mihrak bu sizinkisi hangi dış mihrak oluyordış mihrakları bırakında şu an ülkemiz şeriatla yönetilseydi bakanların çocuklarının ailelerinin hepsinin kolları kesilirdi laaaaaa
sonra bi bakmışsınız mecliste vekil kalmamış yusuf yusuf yusuf
kaygusuz tarafından 10/Oca/14 23:33 tarihinde düzenlenmiştir -
peh yine yabancı mihraklar .
Yahu hiç mi işi yok bu ülkelerin amaçları türkiyeyi nasıl batırırız bilmem ne ?
6 yıldır borsa ile uğraşıyorum demişsin dolar nasıl yükselir hangi araçlarla bilmiyorum diyorsun . Borsa tamamen spekülasyonlara dayanır.
istanbul borsasında ki yabancı katılım payı %65 iken dış mihrak müdahale etmiyor emin ol sen çünkü kendi şirketleri zarar görüyor. aralık ayının 2. döneminde gerçekleşen çalkantılı olaylar nedeniyle maliye bakanı 300 den fazla katılım firmasıyla görüşmeler yaptı. Yani bu kadar amerika ile sermaye konusunda içli dışlı olan bir ülkede dövizin hızlı bir şekilde yükselmesi yada düşmesini borsanın endeks kaybetmesini istemez .
Bu döngüyü kavramak için iktisat anlaman gerekir . Herkes için iktisat jim standford tavsiye ederim .
Onun dışında borsada alım satım işleri yapıyorsun bunlarda iddaa gibi takıp ettıgını dusunuyorum yada aracı yatırım fınans kurulusu sayesınde lot alıp satıyorsun dıye dusunuyorum.Bazen duyumların fayfası oluyor elbette kagıt alıp satmakta fakat genel anlamıyla borsa sabit bir yapı ve oran şeklinde olmuyor tamamen dedikodulara dayalı bir mahalle karısı bioritmine sahip bir metabolizma bence
-
eğer senin ülke olarak sağlam bi ekonomin varsa senin paran zayıflamaz.
ama padişah efendi zannediyor ki o bu ülkeyi kurdu.
ulan amerikanın maşası olarak geldin köpekler gibi öleceksin diyorum ona.
akepe sempetizanlığı seziyorum hiddetlendim affola.
bi insan nasıl bi gerizekalı olabilir ki merkez bankasının elinde tutttuğu döviz rezervini ulu orta söyler.
gülhane parkında yaşadığı aile saadetini bile arayacağı günler yakındır.
-
küresel değilde yerel bi saldırı olduğu kesin.
kutunun içine dolar euro koyan boşuna mı koymuş. adamların kutu durduğu yerde büyüdü.