Domain Nasıl Alınır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Doamin nasıl alınır ?

com ile  .com.tr arasında ki fark nedir ? (kullanıcı açısından)

Google de yazanlara ve önerilere güvenemiyorum. Çoğu reklam olduğundan birileri kazık atacakmış hissi doğuyor. 

Bu konuda bilgi istiyorum.

Sadece isimi alıp bir yerde dursun istiyorum. ( domaine ne kadar periyotlarla ne kadar para ödemek gerekli bunu merak ediyorum)

Bunu adım adım anlatan biri yada bir dokuman var mı ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

.tr uzantısını her önüne gelene vermiyorlar diye biliyorum.

Belkide yanlışta biliyor olabilirim.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

pek bir fark yok  com ile com.tr arasında .tr ülke uzantısıdır  .tr almak için belli başlı koşullar vardır sadece .com için herhangi bir şart yoktur

.tr için gerekli bilgileri www.nic.tr  adresinden bulabilirsin

domaine minimum yıldan yıla ödeme yapabilirsin en az 1 yıllık alınır ve domain süresi uzatılabilir onun haricinde de de kaç yıl uzatacağın sana kalmıştır istersen 10 yıl uzatabilirsn tek seferde bırakırsın 10 yıl kalır öyle 

ama .tr lerde en fazla 5 yıl uzatabiliyorsun.

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CodeInside
    CodeInside's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Herhangi bir firmadan alabilirsin (Godaddy, Name.com, Isimtescil, Dynadot) hepsini kullanmış biri olarak benim önerim name.com Her sene ortalama 15$ ödeyerek yenileyebilirsin. Firma vs. değilse .com.tr önermem. (normal şartlarda belge gerekir zaten)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Nereden ve nasıl almalıyım. 

Birde kişi ismi olacak sizce uzantısı ne olmalı. 

.net mi .com mu ?

Tabi nerden nasıl alacağım kısmınıda unutmayalım (:

Normal kredi kartımla dolar olarak alabilir miyim ?

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 22:14'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:
    -----------------------------

Nereden ve nasıl almalıyım. 

Birde kişi ismi olacak sizce uzantısı ne olmalı. 

.net mi .com mu ?

Tabi nerden nasıl alacağım kısmınıda unutmayalım (:

Normal kredi kartımla dolar olarak alabilir miyim ?

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 22:14'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.

İsimtescil e gir hocam üyelik al. (isimtescil benim önerimdir tabiki ama genel olarak bilinmiş sitelerde böyle ki bilindik firmalardan almanı kesinlikle tavsiye ederim) Sonra domainini seç sepete at. Ödeme işlemlerini uygula domaininin hazırdır. Bir de hosting olayını bilmen gerekiyor. + domain heryerde hemen hemen aynı fiyata denk gelir (3 aşşa beş yukarı 15 lira, 8$ filan civarı. .com, .org, .net uzantıları)

Com.tr içinse şahıs alan adı alabilirsin. adisoyadi.com.tr almak istiyorum dersen tc kimlik filan istiyorlar yalnızca sanırım açılması 1 gün filan sürüyor. Fakat firma içinse daha başka belgelere ihtiyacın var. (ticaret belgesi filandı sanırım açmıştık bizim amcanın şirkete de unutmuşum ) 

Ben böyle üstün körü yazdım bilerek. Çünkü şu şöyle bu böyle demeye gerek yok hocam. İsimtescil.net(yine örneğin) e girince zaten üyelikten sonra gerisi geliyor site seni yönlendiriyor.

Tabi daha fazla açıklama istersen yardımcı olmaya çalışırım :)

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

isimtescil denalmanı tavsiye etmem, sebebi telefonlara cevap vermiyorlar. istersen dene bir, domaini almadan ara kendin bak. ikincisi almak istedigin domain eger eli ayagi düzgünse ve sorgulattıgında almayıp yarım saat bir saat sonra almaya kalkıstıgında alındıgını farkedersin. yani hevesin kırılıverir. ben bunları bizzat yasadigim icin yazdim, firmayı karalamaya calismiyorum.

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

burhan808 bunu yazdı:

isimtescil denalmanı tavsiye etmem, sebebi telefonlara cevap vermiyorlar. istersen dene bir, domaini almadan ara kendin bak. ikincisi almak istedigin domain eger eli ayagi düzgünse ve sorgulattıgında almayıp yarım saat bir saat sonra almaya kalkıstıgında alındıgını farkedersin. yani hevesin kırılıverir. ben bunları bizzat yasadigim icin yazdim, firmayı karalamaya calismiyorum.

2 gün önce aradım çok da güzel cevap verdiler. 25'e yakın ticket açtım hepsini cevapladılar ben öyle diyeyim :) Nasip kısmet işimidir nedir bu anlamıyorum :D 

Buarada çoğu kişi isimtescili sevmez bense vazgeçmem

iyibu! yeniden..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uGuR
    uGuR's avatar
    Erkek

yenisin isimtescil'den al pratik kullanışlı site. ilerde isimtescili beğenmezsen domainini başka yere taşıyabilirsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

google

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

takipteyim

Toplam Hit: 1713 Toplam Mesaj: 12