Domain'i Elimden Alırlar Mı?
-
Arkadaşlar x diye bir şirket var.Bu şirketin x diye birde web sitesi var. Bende xzzz diye bir domain aldım. Acaba bu şirket domaini elimden alabilir mi?
Örnek vermek gerekirse;
tahribat diye bir şirket var. tahribat.com diye bir sitesi var. Bende tahribatüyeleri.com diye bir domain aldım. Tahribat şirketi, domaini elimden alabilir mi acaba?
-
Sebeplerini bilmemekle beraber mantıklı olarak alamaz diye düşünüyorum.
-
bi yerde olan bakkalın karşısına başka bi bakkal açmak gibi bişey. yasal olarak bişey yapacağını sanmıyorum. ama etik ve ahlaki olarak yakışık kalmaz
-
direk şirketin adını bile alsan bişey yapamaz
-
nidafilm bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------+1
Bunu ticaret olarak yapan adamlar bile var sağda solda gördüğü firmaların web sitesi yoksa onların adına alıyo bi domain ondan sonra adamlar site açmaya kalktığında ona başvurmak durumunda kalıyo yüksek fiyatlara satabiliyor tabi satabilirse , şans işi.
-
Yanlış hatırlamıyorsam şöylebişey vardı
Diyelim nokia diye bi şirket var nokia.com diyede sitesi var.sende nokia.net i aldın ve nokia şirketiyle aynı ürünleri satıyorsun yani aynı sektörde iş yapıyorsun o zaman almaya hakkı var
ama nokia.net var fakat teknolojiyle alakalı olmayan bişeyler yapıyorsun mesela kişisel bloğun var yazılar falan yazıyorsun o zaman bi bok yapamazlar diye biliyorum
ama yanlışda biliyor olabilirim
-
Şirket aleyhine yada şirketin gözüne batıcak bişi yaparsan her şekilde davalarla uğraşırsın..
Domaini alabilirlermi ?
Alamasalar bile dava şu bu hesabına yıldırırlar adamı..
-
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. anladığım kadarıyla alamazlar domaini
-
tahta bunu yazdı:
Yanlış hatırlamıyorsam şöylebişey vardı
Diyelim nokia diye bi şirket var nokia.com diyede sitesi var.sende nokia.net i aldın ve nokia şirketiyle aynı ürünleri satıyorsun yani aynı sektörde iş yapıyorsun o zaman almaya hakkı var
ama nokia.net var fakat teknolojiyle alakalı olmayan bişeyler yapıyorsun mesela kişisel bloğun var yazılar falan yazıyorsun o zaman bi bok yapamazlar diye biliyorum
ama yanlışda biliyor olabilirim
-----------------------------Evet bu doğru.
-
nidafilm bunu yazdı:
Bilmeden konuşmayın, horoz.com örneği http://wipo.int/amc/en/domains/decisions/html/2009/d2009-0767.htmlArkadaşın alan adına gelince, bir benzeri Sahibinden Aş davası var. Sahibinden.com, ufak bir ilan sitesi olan SahibindenTekne.com için WIPO’ya başvurmuş ve alan adının kendilerine devrini istemişti. WIPO’da, D2010-0560 dava numarasıyla görülen sahibindentekne.com ilgili davada hakem Gökhan Gökçe, şikayet eden Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin genel müdürü Taner Aksoy’un savlarını haksız bularak, alan adının şu anki sahibi olan Mesut Laçin’de kalmasına karar verdi.
-
Alamaz...