Dombra Çalmayı Öğrenmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

İnternette aratınca akpnin falanın filanın mevzuları çıkıyor, Arslanbek Sultanbekov'un şarkısı çıkıyor. İllaki bir metodu var aletin ama nereden öğrenebilirim?

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Dombran var mı hocam yoksa almadan acaba çalabilir miyim hesabında mısın? :D Telli çalgı sonuçta. Sazıdır bağlamasıdır nasılsa o da öyledir diye düşünüyorum.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Ukuleleden bozma bir dombram var :)) öndeki deliği mukavva ile kapatıp alt ve üst telleri söktüm sadece ortadaki iki teli dombra gibi akord ettim, Arslanbek Sultanbekov'un Dombra şarkısını çalmayı becerdim. Adamlar gitarı çevirmişler ben ukuleleyi neden çeviremeyim diyip yaptım, oldu :D

http://www.youtube.com/watch?v=x3fRxVsiA0Y

İşte şimdi biraz daha farklı bişeyler yapayım diye metod falan varmı diye soruyorum. Ha bulamazsamda ufak ufak kendim uğraşırım.

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

senin yaptığın dutar olmuş hocam ya.

http://www.youtube.com/watch?v=MJucB1sf4mE

DrKill tarafından 02/Mar/14 04:19 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

hocam iki telli, perdeli bi alet sonuçta ne kadar fazla tekniği olabilir ki? sanmıyorum :!

kendi kendine kurcalaya kurcalaya çözersin kanımca.

edit: gitardan bozma olanını kastettim.

edit2: buldum bişeyler yine de

https://www.youtube.com/watch?v=eFWq-brd-X8

anarsistherif tarafından 02/Mar/14 04:19 tarihinde düzenlenmiştir

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Ulan dombra falan derken bu videoyu buldum 15 dakikadır dinliyorum. Dombra nın sesi komuzdan daha dolgun ve güzel geldi bana

http://www.youtube.com/watch?v=jOr5RQHXXXk

torpedo_XL tarafından 02/Mar/14 04:26 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    wasd bunu yazdı

İnternette aratınca akpnin falanın filanın mevzuları çıkıyor, Arslanbek Sultanbekov'un şarkısı çıkıyor. İllaki bir metodu var aletin ama nereden öğrenebilirim?

Aynen çalmayı öğrenmek istiyorsan r.te ye gidiceksin bunu en iyi o öğretir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

benim kazakistanlı bir arkadaşın evinde vardı aslında çok basit sadece her nameyi sanki at koşuyor muş gibi vuracaksın "çakkıdı çakkıdı" diye bana öyle dedi müziği o şekil oluşturacaksın 
    ben elime aldım denedim biraz arkadaş dedi mantığının çözmüşsün olucak dedi şaşırdı hatta ilk defamı çalıyorsun vs dedi şaşaırdı

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    anarsistherif bunu yazdı

hocam iki telli, perdeli bi alet sonuçta ne kadar fazla tekniği olabilir ki? sanmıyorum :!

serdar ortaç da 'topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilirki'  demişti ya o aklıma geldi :D

adamlar  odun kabuğuyla çöp kutusuyla müzik yapıyor hacı

erebos tarafından 02/Mar/14 13:38 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    erebos bunu yazdı
    anarsistherif bunu yazdı

serdar ortaç da 'topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilirki'  demişti ya o aklıma geldi :D

adamlar  odun kabuğuyla çöp kutusuyla müzik yapıyor hacı

3 renk lede dünyanın rengi üretiliyor.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

DOMBIRA YAPIMI

Türkiye'de dombıra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov'un "Dombıram" adlı eseriyle tanınan ve son günlerde bir kez daha gündeme gelen Dombıra'nın "bir şarkının adı" olduğunu zanneden kandaşlarımız bulunduğunu fark ettik ve bu videoyu paylaşma gerekliliği duyduk.
    Dombıra, büyük Türk bilimadamı Farabi'nin icat ettiğine inanılan ve bugün özellikle Kıpçak Türklerinden Kazak ve Nogaylarda yaygın olan muhteşem bir Türk sazıdır.
    Dombıra'nın tellerinden yalnızca "Türk nağmeleri" çıkar. Arap, Fars, Hint, Çin etkisinden arınmıştır.
    Ve Kazakistan'da o kadar yaygındır ki, iddia ederek söylüyoruz, dombırası olmayan tek bir ev olmadığı gibi, her ailede mutlak surette dombıra çalmayı bilen (en az) bir kişi vardır.
    Ülkenin başı bile iyi dombıra çalar!..

https://www.facebook.com/photo.php?v=1447892362109758&set=vb.1437206336511694&type=2&theater

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 3021 Toplam Mesaj: 15