Domuz Eti..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vayhayvanvay
    vayhayvanvay's avatar
    Erkek

hocam konuyu sadece din altyapısıyla ele almamalıyız. sosyo-kültürel faktörler, gelenekler, tarih ve yaşanılan çevre toplumları biçimlendiren şeylerdir tıpkı din gibi. Biz Türkler İslamiyet'i sonradan kabul etmiş bir milletiz, önceki inanışlarımızda şarap ve kımız içen bir topluluktuk. ama hiçbir zaman kültürümüzde domuz eti olmamıştı. ne islamiyetten önce ne de sonra.

Bir Arapın da alkole müslüman Türkler gibi bakmayacağı açık. Aynı müslüman Türklerin domuz etinde gösterdiği duyarlılık gibi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Bico bunu yazdı:
    -----------------------------

unbalanced bunu yazdı:

Bico bunu yazdı:

biri ''müslümanız ama hep domuz eti yiyoruz'' diyorsa onun müslümanlığından birşey çıkmaz ha bulgaristan ha türkiye ha almanya yer farketmez

şimdi gelelim senin konuna hocam zina alkol vs vs bunlar çok çok çok günah biliyoruz bunları yapıncamı müslümanlıktan çıkıyorsun yoksa domuz etini yiyince mi ?

bi sorsaydın sende arkadaşına domuz eti yiyenin senden hesap sormaya hakkı yok.

Kur-an a hakaret yapmadıkça fiilden iman gitmez. yani tüm günahları günah oluduğunu inkar etmeden yapabilirsin yine de müslümanlık dairesinde kalırsın. İman birinci esastır. Yani birisi içki içer ve bunun günah olduğunu bilirse sadece o günahkar olur. Ama içki içmez ve içki de haram mı olmuş derse işte o insan dinden çıkar hayatında bir damla bile alkol ağzına vurmamış olsa dahi

hocam sacmalama ya ben domuz eti yiyeyim bile bile en yalnız işi yapayım dinim açısından ve müslüman kalayım böyle birşey yok he mesela yiyeceklerin içine

koyarlar sende bilmeden yersin ondan birşey olmaz ama senin dediğin şimdi çok inandırıcı gelmedi.

Benim dediğimi araştır sen, doğru söylediğimi fark edeceksin. iman söz ile vuku bulur, fiilden küfür çıkmaz (kur-an a hakaret harici) onun dışındakilerin hepsi söz ile iman dairesi dışına bırakır. İnsanların günah işleme potansiyelleri vardır, normaldir bu. O yüzden tövbe denilen bir şey var. Ama inkar etmek ayrı bir şey. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

müridler aytaç helal mi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

dertli bunu yazdı:

allah'a inanan biriysen onun koymuş olduğu kuralları sorgulamazsın. kural koymuş. sen sorgula diye değil. yapma diyor. tercihi sana bırakmışister ye ister yeme. 

bilimsel olarak araştırma yapılır bir sorun olmadığı anlaşılır ayrı. müslümanım diyen kişi dinin gereğini yapmalı.

allah masturbasyon yapma dese sanki yapmıcaktın amk :D

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Erkek

vallahocam ben melbournedeyim dil okulunda okuyorum ayni zamanda melbournede guzel bi italyan restoraninda calisiyorum parami cikarmak icin burda insanlar havyan gibi domuz eti yiyo bende bigun bilmeden domuz etli pizza yemisim hayatimda boyle guzel bi pizza yedigimi hatirlamiyorum o gundur hergun bi australina large pizza yerim arkadasin dogru demis bole tipler var ben hayatta domuz eti yemem diyen ama hayvan gibide sarap icer zitliga bak yurtdisina cikinca sunu anladim bizim cok kucuk dunyalarimiz varmis, ama sonucta herkesin dusuncesine saygi gostermek lagzim..

https://www.fitnessaktif.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

dertli bunu yazdı:

allah'a inanan biriysen onun koymuş olduğu kuralları sorgulamazsın. kural koymuş. sen sorgula diye değil. yapma diyor. tercihi sana bırakmışister ye ister yeme. 

bilimsel olarak araştırma yapılır bir sorun olmadığı anlaşılır ayrı. müslümanım diyen kişi dinin gereğini yapmalı.

allah masturbasyon yapma dese sanki yapmıcaktın amk :D

sürtünmeyle idare ederdik o zaman :))

imzayı bıraktım basıyorum artık
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:

az gunah cok gunah taniminin oldugunu ilk defa sizden ogreniyorum.

her biriniz allah olmussunuz gunahlarin seviyesini bile soyluyorsunuz.

yurun bre muslumanlar. kim tutar sizi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

burası diyanet sitesine döndü maşalaaaa 

dinin ikiyüzlülüğünü ifşa eden bariz bir örnektir , ne domuz ne içki, faiz kadar haram değil en başta,  ama faizsiz yaşayan bir allahın kulu var mı şu ülkede ? 

madem o kadar dindarsınız önce şu faiz belasından kurtarın insanları , azılı bir kafir olarak ben  günde 5 vakit namaza başlayıp tevbe etmezsem şerefsizim. 

ama yapamıyorsan oturcan götünün üstüne , milletin yediğine içtiğine karışmayacaksın . 

herşeyin bir şeyi vardır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

Sorgulamak , incelemek , araştırmak, kafa patlatmak iyidir. körü körüne inanmak boş inanmak demektir. arkadas güzel cevap vermişte alkol alıyoz zina yapıyoz domuzu niye yemiyelim ki diyorsunuz:) şey gibi oldu bu ; "nasıl olsa cehennemlik olmusuz amk tüm haramlara saldırın" gibi  gibi:)) arap kültüründen aldıklarımızda var orta asya kültüründen aldıklarımızda:) yörükler eskiden at eti yerdi mesela bunun gibi. karışık kültürün çermesini çekiyoruz işte...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

köyde vurduğumuz domuzları iyice paklayıp aklayıp yiyenleri biliyorum (:

tadının çok iyi olduğunu söylüyorlar.. tavuk, inek vb hayvandan daha lezzetliymiş.

evet, domuz kendi pisliğini yiyen hayvan canlı gözümle de gördüm.

fındık ocağının a. koyup bir güzel afiyetle yedikten sonra bide dibine sıçıp gömüyor sonradan çıkartıp yiyor (:

yeme meselesine gelince hiç merak etmedim koyun keçi inek davık yemeye devam.

Toplam Hit: 10426 Toplam Mesaj: 79