Domuz Eti Tüketen Birisi Olarak Bu Et Hakkındaki Düşüncelerim
-
Memleketten uzak olduğum şu günlerde domuz etiyle tanıştım ve günaşırı tüketiyorum.
Benimle kalan Türkler ise başta buna büyük tepki gösterdiler. Hatta benimle ilişkisini kesen bile oldu.
Neyse... Deneyimlerime dayanarak bu et hakkında bir pros/cons yapacağım:
Eksiler:
- İnek etine göre daha yağlı.
- Koyun eti gibi bekledikçe kötü kokmaya başlıyor.
- Domuzun sindirim sistemi inek veya diğer besili hayvanlara nazaran daha ilkel. Bu yüzden dışkısını tekrar yiyerek yediklerini öğütmeye çalışıyor.
Artılar:
+ Çok ucuz
+ Gayet lezzetli (hafiften bir fıstık ezmesi tadı alıyorsunuz)
+ Eğer düzgün yetiştirilir ve kesimi de steril bir ortamda yapılırsa bu eti tüketiminden çekinilmesine gerek yok. Gözlemlediğim kadarıyla Avrupa'daki insanlar da en az bizim kadar uzun ömürlü ve sağlıklı. Üstelik Avrupa'daki kanunlar da et kesimine ve temizliğine çok özen gösteriyor.
-
Haram namına bişey kalmamış haram gülüm haram yeme onu bunu bulduğunu
-
hacı sıçan eti hakkında tavsiyelerinide bekliyorum
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
hacı sıçan eti hakkında tavsiyelerinide bekliyorum
-----------------------------Tavuk eti gibiymiş :F belgeselde gösteriyordu geçen gün
-
Afferin sana..
-
kardeş çok güzel tanıtmışsın etmişissin ama dinen yasak yani haram olduğu için tüketmem ben kendi adıma ayrıca temizliğide tartışılır sonuçta dışkısını yiyen bi hayvan bunun kesimlede bi alakası yok yanı yiyosa pistir bence....
-
Adam Ateist...Dinle alakası yokki :) Siz ne dininden bahsediyorsunuz.Ne haramdan gahsediyorsunuz..
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
hacı sıçan eti hakkında tavsiyelerinide bekliyorum
-----------------------------Tavuk eti gibiymiş :F belgeselde gösteriyordu geçen gün
-----------------------------belgeseli salla hacım , z chan yesin anlatsın, baksana bokunu yiyen hayvanı yemiş, bence onuda yer
-
adam kafir oldugu icin istedigini yer icer..
-
dini yönünü geçtim kendi bok'unu yiyen hayvanın eti'nden n'olurki
-
leş gibi kokan, kıvamı iğrenç bir et.
bir yenilebilir pastırması vardır; ancak o kadar baharatı bassam her boku yerim zaten.