Domuz Gribi Hakkında
-
Griplerde garip olmaya başladı.Burundan enjeksiyon olur mu ya buldukları deliğe sokacaklar bişiler :/
-
kisisel tedbirler almakdan yanayim,kesinlikle bu asi olayina guvenmiyordum ki osman durmus un bugunku aciklamalarida gayet mantikliydi
''Medeni ülkelerde ilaç, aşı üretildikten sonra laboratuarda etkinliği, yan etkileri biyolojik olarak hayvan deneyleri ile güvenirliği test edildikten sonra insan uygulamalarına faz1 ve faz2 geçilir. Aşılarda faz1 uygulama daha çok üçüncü dünya ülkelerinde gönüllüler ve özendirme karşılığı yapılır. Faz2 geri kalmış ülke insanları üzerinde denenir. Türkiye'ye alınan bu aşıların henüz faz1 sonucu yoktur. Yani bizim insanlarımız denek olarak kullanılacak.'' diye bir aciklama yapti
kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=179596&cat=110&dt=2009/10/15
-
Bende bugun Tv de haberlerde izledim Asıları üstümüzde deniceklermiş Kobay niyetine ...
-
aşı getirtsen bir dert getirtmesen bir dert.
-
Niflheim bunu yazdı:
-----------------------------
Griplerde garip olmaya başladı.Burundan enjeksiyon olur mu ya buldukları deliğe sokacaklar bişiler :/
Burundan enjeksiyon olmayacak sanırım .
-
edüt.
-
Sağlık bakanı diyor domuz gribi tehlikesi var şudur budur geçenlerde havaalanlarındaki hastalığı tespit eden termaller sökülüyordu bu ne perhis bu ne lahana turşusu
-
okul ların tatil olması yalan olcak gibi ama sağlık bakanı bile sölüyo bir çok insan bu hastalıktan ölcek diyor elinizi bol bol yıkıyın diyor :P
-
bu hastalık ilk çıktığında aylar önce tv de bi dr açıklama yapmıştı.2.5 milyon insanımıza yetecek kadar aşımız mevcut diye.hala neden aşılar dışarıdan geliyo amk?
-
HoLyCat bunu yazdı:
Bende bugun Tv de haberlerde izledim Asıları üstümüzde deniceklermiş Kobay niyetine ...
öyle hocam aşılar şimdiye kadar hiç denenmemiş ilk defa türkler üzerinde denenecek! aşılar türkiye de üretilmiyor yurt dışından gelecek! ilk öncelik 24 yaş altı insanlara yapılacak (nüfusun devamlılığı için...)ülkemizde hastalığa karşı aşı üretecek teknoloji mevcuttur! bildiğim birkaç firma bu işte uzman! ancak bu konu ustunde bir çalışmaları yok... haberlerde izlerken bişey dikkatimi cekti iki öğrenci domuz gribine yakalanmış ancak bünye kendiliğinden bağışıklık kazanmış bu kişilerden alınacak kan örnekleri ile aşı ya da serum üretimi yapılabilir diye düşünüyorum...