Donanım Hakkında Düşünceniz !
-
Kolay gelsin arkadaşlar. Bir süredir yeni sistem almayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak After Effect, Photoshop vb. programlar kullanarak video montaj , motion graphics ile uğraşıyorum. Ara ara oyunda oynarım ancak yüksek grafik olsun vb. düşüncem yok . Donanımları ileri yönelik seçmeye çalıştım. Anakart ve işlemci 3-4 yıl işimi görse yeterli olacaktır. Ekran kartını ve ram'i süreç içerisin de artırırım .
- AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci- Asrock 970 Pro3 R2.0 AMD AM3+ Soket DDR3 SATA3 USB 3.0 ATX Anakart
- Team Dark Series 16GB (2x8GB) DDR3 1600 mHz Bellek
- Zotac GTS250 1GB 256BIT DDR3 ekran kartı ( elimde mevcut şuan için değiştirmeyi düşünmüyorum )
- WD 500GB Blue 3,5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM 16MB Cache (WD5000AAKX)
- Dark Cobra 600W USB 3.0, 2xUSB 2.0 2x12cm Fan SSD Ready ATX Siyah/Kırmızı Oyuncu Kasası
- Acer 18.5" K192HQLB 5ms Siyah D-SUB Vesa LED Monitör
-Asus USB-N14 300Mbps Yüksek Menzilli Kablosuz Ağ Adaptörü
- Creative Sound Blaster EAX 5.1 24 BIT PCI Ses Kartı
Ekran kartına para vermiyorum . Diğer parçalar toplamda 1650 tl tutuyor. Dediğim gibi süreç içerisinde ekran kartı ve ram 'i artırırım o sorun değil . En azından anakart ve işlemcide sorun yaşamayayım.
-
Asrock dan uzak dur hocam 2-3 hafta önce içinde kısa devre oldu ve işlemciyide gümletti onun yerine msi 970 anakartı al derim bide işlemci uzun gitsin dersen 8xxx serisini öneririm 8320 var bende inanılmaz memnunum onun dışında iyi gibi ama ilerde bi ekran kartı güncellemesi yapman iyi olur özellikle renderda rahatlatır seni.
-
çok kötü o işlemci ne o anakart ne o ekran kartı ne ne ne ne
-
Böyle bir yorum yerine ana kartını şu seçersen bu faydasını görürsün gibi yorum yapsanız da yararlansak :)
-
1-hocam bu kasaya 16 gb ram fazla 8gb de aynı işi görür çok spefik bir işlem yapmıcaksan
2-hocam zaten ses kartı anakartta 7+1 entegre geliyor. ses kartı güzel lakin çok iyi bir hopörlörün yoksa ( 400-500 tl arası ) aradaki farkı hissetmiceksin bile. bence ses kartı gereksiz
3-asrock yerine gigabytein 970 serisini öneririm
4-yukarıda sölediklerimi yaparsan monitörü çok rahat 21-23 inç arası bişi alabilirsin ( 18,5 çok ufak geldi gözüme )
-
bu tarz programlar için 18.5" çok küçük.
Gereksiz şeyleri ele (ses kartı, ağ adaptörü, pahalı kasa vs,) monitörü büyütmeye çalış hocam. AOC 24" IPS kullanıyorum yeri geliyor o bile yetmiyor :) ki 18.5" çileye dönüşür.
Elenenlerin yerine SSD alırım programların 3-4 sn de açılmasını izlerim :)
-
amd nin o bok gibi işlemcilerini alma hocam. bok gibi diyorumki miden bulansın.
bunun yerine gigabyte ga41m combo anakart üstüne intel core 2 quad q9550 ilave et deli gibi çalışsın.
bu anakartta usb ve diğer bileşenleri kısadevreden korumak için devreler var.
ayrıca bu işlemci eski olduğu için 2. el olanını heryerde bulursun ve çok sağlamdır . i3 hatta bası i5 işlemcilerine kafa turabilir.
-
Grafik render için ekran kartı işlemciden önemlidir. İşlemci Amd alma. Bir i5 yeter. Ekran kartı için Geforce 9xx serilerinden bir kart öneririm. Tabi biraz pahalı bu seri.
Senin için renderda kullanılacak ucuz olsun kartlara bir göz attımda bulamadım hocam. Ekran kartları cidden pahalı.128 bitlik kartlar uygun ama onlarda işini görür mü bilmem
SkynetX tarafından 14/Oca/16 11:45 tarihinde düzenlenmiştir -
AMD ye bok atan arkadaşlar çoklu çekirdek işlemcilerini kullanan After Effect, Photoshop vb amd intelden daha iyi testlere göre. intel tekil işlemlerde daha iyi oyun vb gibi.
-
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. İşin ehli olmadığından tavsiyeleriniz benim için önemli. AMD konusunda fikir ayrımı çok . Kimileri çok iyi yorumlarda bulunuyor kimileri ise tam tersi. Aslında benimde amd ye karşı olumlu bakışım var ancak program bazlı düşündüğümden hangisin de iyi sonuç var ise onu tercih edeceğim.
Biraz daha araştırayım o zaman. Bu arada anakartlar da bulunan ses kartı ortalama bir iş için ( ses kalitesi açısından ) yeterli oluyor mu ? Elimden bir tane kasa mevcut aslında .Sadece güç kaynağı alıp oradan fiyatı azaltmak daha mantıklı ozaman. Monitörü büyültürüm bu şekilde. -
AMD kullanıyorum. Video montaj demeyelim de küçük kesme ve dönüştürme işlemlerinde şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ha benimki 10 dakikada tamamlıyordur öbürü 7,5 dakika çok umurumda değil. Fark ediyorsa iyice araştırın.
Anakart olarak Gigabyte tavsiye ederim. Kişisel kullanımımda gigabyte dışında bakmam bile. 990X serisi kullanıyorum, sanırım isteklerine fazla gelir (daha pahalı).
Bellek olarak gskill kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı çıkarmadı. Zaten bellek kitini alırken anakartın kitapçığında denenip-onaylanmış belirttileni aldım. Benim yaptığım gibi yapmanı tavsiye ederim.
500 GB disk yeterli gelmeyecektir hele hele videodan bahsediyorsak. En az 1 TB olmalı ki yeterli olmayabilir. Tavsiyem daha büyük disk ve ssd alman olur.
Ekran kartlarından anlamam. Yorum yapamıyorum fakat HD5570 var sistemimde ve fazlasına ihtiyaç duymadım.
Ekran en az 21.5'' olsun. Daha büyüğüne zorla ya da iki tane ekran almaya çalış. Çalışmanı çok rahatlatır.
Kasa o kadar önemli değil (şekil olarak). Zaten yeterli soğutma sağlanır ama güç kaynağı önemli. Gerçek 600W mı acaba? Peak değerinin 600W olması bir şey ifade etmiyor şayet AMD'nin bazı işlemcilerinin TDP'si 135 W.