Donanım Ustaları Bi Bakar Mısınız?
-
hocalan ben şimdi cod 5 oynamak istiyorum makinam cod 4 ü rahat rahat kaldırıyor ancak cod 5 te takılıyor filan bide yeni oyunları oynamak için gerekli olacak şimdi hocalar benim anakartım; Gigabyte GA-8VM800M-775
şimdiki ekran kartım ise winfast a6200td şimdi sorumsa şu benim ana kartım 512 mb olan ddr 2 veya ddr 3 128 bit veya 256 bitlik 4x veya 8x lik bi ekran kartını kabul eder mi yani ben benim kasama uygun bi ekran kartı ne var ama kasamın kesinlikle açabileceği 512 mb olsun okusun yeter hocalar
not:şimdiki ekran kartım hocam kaç x bilmiyorumSaygılarımla!
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------
hocalan ben şimdi cod 5 oynamak istiyorum makinam cod 4 ü rahat rahat kaldırıyor ancak cod 5 te takılıyor filan bide yeni oyunları oynamak için gerekli olacak şimdi hocalar benim anakartım; Gigabyte GA-8VM800M-775
şimdiki ekran kartım ise winfast a6200td şimdi sorumsa şu benim ana kartım 512 mb olan ddr 2 veya ddr 3 128 bit veya 256 bitlik 4x veya 8x lik bi ekran kartını kabul eder mi yani ben benim kasama uygun bi ekran kartı ne var ama kasamın kesinlikle açabileceği 512 mb olsun okusun yeter hocalar
-----------------------------oyunlarda anakart çok önemli degildir işlemci ram ve ekran kartına bakar cod 5i rahat oynamak için çift çekirdekli bi işlemci en az pixel shader 3.0 destekleyen bi ekran kartı (bit olarak yüksek) ve yine en azından 1 gb ram lazım o anakarta ddr 3 takamazsın sanırım o ddr2 destekli
-
yTSe_JaM bunu yazdı:
rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------oyunlarda anakart çok önemli degildir işlemci ram ve ekran kartına bakar cod 5i rahat oynamak için çift çekirdekli bi işlemci en az pixel shader 3.0 destekleyen bi ekran kartı (bit olarak yüksek) ve yine en azından 1 gb ram lazım o anakarta ddr 3 takamazsın sanırım o ddr2 destekli
emin misin hocam vatan da bonus bi abi var o isterse ddr 5 olsun dedi reneye sordumda bi cevap alamadım -
hee eger ekran kartından bahsediyosan pci express destekliyosa ki destekliyodur ddr5 ramli ekran kartı olsun takarsın tam performans alamazsın o ayrı ama ramde max ddr2 takarsın ddr3 war zaten bide :) o vatandaki abin büyük ihtimal ekran kartından bahsemiştir. eger alcaksan 512bit olsun ekran kartın ram kaç olursa olursun ama 512bit olmasına dikkat et
-
Genişleme Yuvaları
- 1 x AGP yuvası (8x/4x-AGP 3.0 uyumlu), sadece 1.5v görüntü kartlarını destekler
- 3 x PCI yuvası (PCI 2.2 uyumlu
-
şimdi hocalar ben tam olarak ne almalıyım ddr 3 okurmu benim ana kart bu 1 2.si alacağım 8 x mi olmalı bu 3.sü 256 bit te olsa 512 bitte olsa ana kartım okurmu?
-
GA-8VM800M-775
P4M800 / Socket 775
- HT Teknolojisine sahip, FSB800MHz Intel® Pentium® 4 işlemcileri destekler
- Entegre UniChrome™ grafik motoru
- DDR 400 bellek mimarisini destekler
- Yüksek kaliteli grafik performansı için AGP 8x arabirim desteği
- 8 x USB 2.0 portu
- Tümleşik SATA arayüzü ile RAID 0,1 fonksiyonu
- Entegre 10/100 ağ bağlantısı
- Entegre yüksek kaliteli 6-Kanal AC'97 ses
Anakartin bu hoca. DDR ram alacaksin.DDR2 falan degil DDR 400mhz lik ram alacaksin.
AGP 8x vga slotuna sahipsin.AGP slotlu bir ekran karti alacaksin. Sana tavsiye X1650 pro gibi bir kart alman.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------GA-8VM800M-775
P4M800 / Socket 775
- HT Teknolojisine sahip, FSB800MHz Intel® Pentium® 4 işlemcileri destekler
- Entegre UniChrome™ grafik motoru
- DDR 400 bellek mimarisini destekler
- Yüksek kaliteli grafik performansı için AGP 8x arabirim desteği
- 8 x USB 2.0 portu
- Tümleşik SATA arayüzü ile RAID 0,1 fonksiyonu
- Entegre 10/100 ağ bağlantısı
- Entegre yüksek kaliteli 6-Kanal AC'97 ses
Anakartin bu hoca. DDR ram alacaksin.DDR2 falan degil DDR 400mhz lik ram alacaksin.
AGP 8x vga slotuna sahipsin.AGP slotlu bir ekran karti alacaksin. Sana tavsiye X1650 pro gibi bir kart alman.
tmm hocam ekran kartı ne olmalı ddr 1 2 3 4 ? yani hangilerini okur? -
ne alirsan al yeterki agp 8x olsun hoca ddr i fark etmez.memleket sorunu yaptin la git al bi ekran karti:D
-
ComputerWolf bunu yazdı:
ne alirsan al yeterki agp 8x olsun hoca ddr i fark etmez.memleket sorunu yaptin la git al bi ekran karti:D
-----------------------------:D:D
yerinde olsam meseleyi az daha büyütüp beleşe getiririm ekran kartını :D
-
Anakartın ram'i ile ekran kartı ram'i arasında hiçbir ilişki yok. İstersen ddr 8 çıktığı zaman ddr 8 ekran kartı al, pci express ise pci express yuvası olan her anakarta takarsın.