Donanımcı Müridler Acilen Yardım Ltfn :S
-
sistem geri yükleme yapim mi demişsin yap bakalım olucakmı.
olmazsa fdisk yap yeniden böl.
oda olmazsa hardiski fabrika ayarlarına dönüştüren programla dene.
yok oda fayda etmedi dersen yeni hardisk al.
bölme yaparken c ye 25-30 gb yer bırak kalanı d ye bırak.
-
anakartındandır hoca bilgisayarının gücü düşüktür işlemcinin ramının ekran kartının kaç olduğunu bilmem lazım
sana tavsiyem hard diskini değiştir bu aralar baya ucuz dolara endeksli olduğu için bir daha bu ucuz fiyatlarla bulamazsın
anakartının kaldıracağı bir hard disk al ramın düşükse ramını da güçlendirmeni tavsiye ederim pc nin kasmamasını istiyorsan biraz elini cebine atacaksın :D
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------anakartındandır hoca bilgisayarının gücü düşüktür işlemcinin ramının ekran kartının kaç olduğunu bilmem lazım
sana tavsiyem hard diskini değiştir bu aralar baya ucuz dolara endeksli olduğu için bir daha bu ucuz fiyatlarla bulamazsın
anakartının kaldıracağı bir hard disk al ramın düşükse ramını da güçlendirmeni tavsiye ederim pc nin kasmamasını istiyorsan biraz elini cebine atacaksın :D
-----------------------------arkadaş parayı dert ediyor herhalde :) bak sana son tavsiyem şuanda döviz düşüyor eski kasanı eski kasayı alıpta yeni kasa veren bilgisayarcıya götür. çift çekirdekli, asustek anakart, 1 gb ddr ram bellek, 120-160 gb harddisk, 512 mb ati radeon ekran kartı al. tabi bunların üstüne 300-500 arası para ödersin, 500 den fazla para ödeme.
-
hocam senin olay anladığım kadarıyla bootsector tipi bişey.. belli bi süre çalıştıktan sonra duruyor.. resetlediğinde geliyor.. hatta şölye olacak bi gidecek dah da gelmicek.. elimde 80gblık samsung hdd var.. bootsector yaptı.. düzelmiyorda amk.! samsunglar güzel ama bu sorunu deli ediyorbeni..
-
evet beyler okuldan geldım format attım su an ıtıbarıyle hdd çöktü :D d'yi görüyor fakat uzerıne gelıp 2 kere tıklıyorum dosyalarımıa bakmak ıcın d biçimlendirilmemiş dıyor abılerımı aradım pc muhendısı onlar dedılerkı 100# bayılırsan verılerını kurtarabılırsın su an bısı olmaz verılerıını kurtarabılırsın fakat yenı hdd alıcaksın dedıler artık hayırlı olsun fikir verın varsa anlayan su an verılerımı aktarmam lazım anlamadıgım şey c'ye format attım d gitti la :S yardımmmm
-
o hhd yi at gitsin git yenisini al
-
beyler Stellar Phoenix Fat & Ntfs byu pr0gramı önerıyor herkeste bana bupr0gramı suraya bırısı upload edebılırmı yok hıcbıryerde bulamıyorum eskı lınkler hep bırısı fıkır versın önce bıcımlendırıp sonra bu programla verılerımı cekeyım yoksa önce programımı deneyeyım ? yada bızcımlendırdıkten sonra kesın bverılerımı tekrar gerı alablırmıyım
-
Valla daha önce yazılanları okuyamadım usendım harddıskınde ya bozuk bır sektor var yada olusmak uzere bence benım sana 3 tavsıyem olacak
1.si Bilgisayarındaki butun dosyaları bır yere aktar saglam bır f dısk attıktan sonra ntfs formatını kullan
2.ben ugrasırım dersen low format yada kıll dısk programları var hdd kı hataları duzeltır ama verılerın yedekle cunku hepsı gerı gelmemek kaydıyla gıdecek sorunlu hddlerın % 95 ını duzelttıgı soylenıyor hdd hata varsa kesın duzeltırsın (low formatı kullanacak olursan cok dıkkat et profesıonel bırıyle bırlıkte yap cok ınce ayar ıstıyor cok tehlıkelı hdd yı yenılemek xorundakalabılırsın)
3. su bır kac ay wın2000 kullan zaman ıcersınde bozuk sektorlerı duzeltıyor (Olmaz demeyın denedı basarılı oldu)
Not: Bu arada o hurda dedıgın bılgı sayar benımkınden cok daha ıyı......
-
End0t0ksiN bunu yazdı:
-----------------------------beyler benım bu bılgısayar [ bunu demeye emcburum aslında kendısının hurdadan farkı yok ] her nesye beyler habreı kasıyor 1 aydır forumda cok kısıye sordum rene dahil herkese d hardıdskımde sorun var zaten su sıralar d hardddıskın ıcınde ne dosya atılıyor bazı turler harıc nede d harddıskte klasör oluşturulabılıyor bu 1. sorunum
2. sorun bılgısayarım beyler kendılıgınden ses drıverını sılıyor ses calmıyor bazen masaustundeyken ayrıca mouse kılıtlenıyor yavas yavas ıslıyor işlemci neredeyse %100 . bazen D harddıskı okumuyor masaustundeyken bır ses olusuyor zart dıye d harddısk gıdıyor kapatıp acıyorum öyle kendıne gelıyor
beyler pc kafayı yemıs durumda acılen su sorunuma boır önerı getırın format dısında önerıler beklyıroum format dıyedene küfür ederım :d
d harddısk neden böyle yapıyor pc beden böyle format atıcam ama ondan önce bır çözüm :S hmasaüstünde 1gb dosya var c'ye foramt atıcam d'de bozuk e ben ne halt edıcem :S taşak gecmeyın valla acil beyybler :D
-----------------------------masaüstünde 1 gb yedeğin vasa kadeş git bi tekno makete 2gb lık flash disk al içine at sora c ye vede d süücüne bas sistemi. aıca hard diskinde bad secto olabilir. hd tune programını bul o pogam ile dene bakalım
-
Arkadasım yardımcı olmaya calısayım,
Öncelikle Kullandıgın makinenin ozelliklerini sayabilirmisin? Mesela kullandıgın ses kartı onboard'mı yoksa pcimi?
Onboard ise Senin makineye hurda dedigin için Buyuk ihtimalle pga 370 p3 yada Amd 462 pin tarzı bir makinedir bios'a gir ses kartını kapat onboard'tan sonra kendine 2 kanallı dandik ses kartları var piyasada 7-8$ degerinde onu bi dene ses kartı sorunun için bi nebze yardımcı olacaktır..
İKinci sorununa gelelim D surucusune dosya atamıyorum diyorsun, iki harddiskmi kullanıyorsun yoksa tek harddiski iki partition olarakmı kullanıyorsun?
Eger tek harddiski iki partition olarak kullanıyorsan buyuk ihtimalle diskinde bad sector vardır ( Nasıl bu kadar emin konusuyor deme sakın ben sadece anlattıklarından anladıgım kadarı ile yardımcı olmaya calısıorum) Bunu anlamak için piyasadan sacma sapan disc doctor hesabı programlarla urasmana gerek yok
Başlat>Programlar>Donatılar>sistem aracları>disk birleştiriciyi ac oradan dumenden disk birleştirmeye basla D:\Surucun bos oldugu için buyuk ihtimalle bunu birleştirmene gerek yok diecek ama sen kulak asma birleştirmeye dewam et eger sorunsuz bir sekilde disk birleştirmeyi yaptıysa diskinde bad sector yoktur sorun yazılımsaldır ,
Yazılımsal derken bi program kurmussundur registery kayıt defterinde bi reg bırakmıstır ondan dolayı yazmaya karsı korumalı olmustur vius bulasmıstır ondan dolayı yazmaya karsı korumalıdır der!
Egerki zaten diski birleştiremiyorsa Kendine 2Gb bi flashdisk al yedeklerini al ondan sonra makineni formatla partitionları sil format sırasında bolumlerin degerlerini deiştir makinene sıkı bi sistem cak calıstır!
Umarım yardımcı olabilirim Sonuc bildirirsen sefinirim arkadasm...