folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dört Günlük Kıyamet Savaşı...



Dört Günlük Kıyamet Savaşı...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeRiLLa_SaGoPa
    GeRiLLa_SaGoPa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    İbrahim KARAGÜL ün yazısı

    Dört günlük kıyamet savaşı!..

    Claude Salhani, 2003 yılında "The American Conservative" dergisinde "Four Day War" (Dört Gün Savaşı) başlıklı hayali bir senaryo yayınlanmıştı.




    Dört günlük kıyamet savaşı!..

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Cuma günü, Beyrut'un merkezine yapılacak her hangi bir saldırıya karşı Tel Aviv'i bombalayacaklarını söyledi. İsrail'in BM'deki temsilcisi Dan Gillerman, BBC'ye verdiği söyleşide, "Hizbullah'ın Tel Aviv'e saldırması bir savaş ilanı sayılacak. Çünkü Hizbullah Tahran'ın açık talimatı olmadan böyle bir şey yapamaz" dedi. Bu söz; İsrail'in Tel Aviv'e yönelik saldırıya Tahran'ı bombalamakla cevap vereceği şeklinde yorumlanıyor. İran Devrim Muhafızları Komutanı Yahya Rahim ise dün, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırısına yüz kat daha güçlü cevap vereceklerini, cevabın İran halkının öfkesi ve gücüyle sınırlı kalmayacağını söyledi. Suriye bölgesel savaşa hazır olduğunu bir çok kez açıkladı ve Hizbullah'a desteğini yineledi.

    ABD'nin Fransa ile birlikte hazırladığı BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı, Lübnan, İran, Suriye, bazı Müslüman ülkeler, Rusya ve Çin tarafından reddedildi. Şu bilinmeli: Lübnan'ı kurtarmaya, İsrail saldırılarını durdurmaya yönelik hiçbir diplomatik girişim olmayacak. Bütün girişimler savaşı bölgesel düzeye çekmeye ayarlı olacak.

    Irak işgalinden hemen sonra başlayan askeri yığınak Lübnan'a saldırılarla bambaşka bir boyut aldı. ABD'den İsrail'e füzeler, bunker-buster bombaları, askeri mühimmat taşıyan uçaklar, İngiltere hava sahasını kullanıyor. İki haftadır devam eden seferlere kimse dikkat etmiyor. Şimdi İncirlik hava üssü de bu amaçla kullanılmaya başlandı. Dün İncirlik'ten Mersin'e giden ABD konvoyun da İsrail'i silah taşıdığı iddia ediliyor.

    Bu füze ve bombalar Lübnan'da kullanılıyor ama asıl hedefi İran ve Suriye. Askeri yığınak Lübnan ölçeğini çoktan aşmış durumda. Dünya; Büyük Ortadoğu Savaşı'nın hangi ölçeklerde seyredeceğini tartışmaya başladı. Bunu yaparken de, ABD-İngiltere-İsrail-Türkiye ilişkilerine dikkat çekiliyor.

    Bölgesel savaş aslında Irak işgaliyle başlamıştı. Üçüncü Dünya savaşı ise Afganistan işgaliyle. Şimdi merak edilen, Büyük Ortadoğu Savaşı'nın nükleer içerikli olup olmayacağı. Çok tehlikeli ve ürkütücü senaryolar dile getiriliyor. İran-İsrail/ABD çatışmasında nükleer silahların kullanılabileceği, bölgede büyük bir yıkım yaşanabileceği ifade ediliyor.

    7 Eylül 2004'te "En korkunç senaryo" başlığı ile buraya aldığım bir metni tekrar hatırlatmak istiyorum.

    Claude Salhani, 2003 yılında "The American Conservative" dergisinde "Four Day War" (Dört Gün Savaşı) başlıklı hayali bir senaryo yayınladı, ben de 7 Eylül 2004'te "En korkunç senaryo" başlığı ile bu köşeye aldım. Bugün yaşanan sapkınlığın nerelere uzanabileceğine dair biraz durup düşünmek için hatırlatayım:

    "Birinci gün: Çarşamba.

    Şafak vakti Negev çölündeki askeri üslerden kalkan İsrail savaş uçakları İran'ın Buşehr'deki nükleer tesislerini yok eder. Saldırı İslam dünyasını sarsar. Milyonlarca insan sokaklara dökülür.

    İkinci gün: Perşembe.

    İsrail'in ABD desteği olmadan saldıramayacağına inanan İran misillemeye geçer. Binlerce devrim muhafızı Irak içlerine girer. Şiddetli çatışmalar yaşanır. Hizbullah, İsrail'e füze yağdırır. İslam dünyasında dev kalabalıklar sokakları kaplar. Kahire, Amman ve Ankara'da İsrail büyükelçilikleri tahrip edilir, ABD büyükelçilikleri ateşe verilir.

    Üçüncü gün: Cuma:

    İslam dünyasında Cuma namazı sonrası kalabalıklar harekete geçirilir. Devlet binaları yağmalanır. Çatışmalar büyük bir zayiatla sona erer. Sıkı yönetim ilan edilir. Ancak kargaşa durdurulamaz. S. Arabistan'da İslamcı gruplarla güvenlik güçleri arasında yaygın çatışmalar başlar. Suudi kraliyet ailesi ortadan kaybolur. Endonezya'da, Malezya'da, Mısır'da İsrail'e savaş açılmasını isteyen halk çılgına döner.

    Dördüncü gün: Cumartesi.

    Pakistan ordusundaki İslamcı subaylar Perviz Müşerref'i devirme planını hareket geçirir. Pakistan istihbarat servisi ISI, ülkenin nükleer tesisleri ve nükleer kodların denetimini ele geçirir. Birkaç saat içinde, nükleer silah yüklenen iki uçak, gizli bir hava üssünden kalkar. Hedefleri Tel Aviv ve Ashdod'dur. Dolambaçlı bir yol izleyerek Doğu Afrika'da yakıt ikmali yapar. Kendilerini Güney Afrika uçakları olarak tanıtır. Kuyruk işaretleri de Güney Afrikalı olduklarına işaret etmektedir. İki uçak intihar pilotları tarafından uçurulmaktadır. İsrail hava trafik kontrolünün kendilerine verdiği hattı izlerken aniden yön değiştirip iki kente dalarlar ve nükleer yüklerini boşaltırlar.

    İsrail Pakistan'a misilleme yapar. Milyonlarca insan ölür. Arap yönetimleri çöker. Savaş Ortadoğu'yu kaplar. Yüz binlerce insan ölür. Zayıflayan İsrail ayakta kalma mücadelesi vermektedir ve nükleer silahlarla Arap başkentlerini vurur. Ortadoğu tam bir kaosa sürüklenir....."



    Bu cinnet çağında hiçbir şey ihtimal dışı değil....

    .......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2006
    Erkek
    bu herif bizi hesaba katmamış,bizsiz bi tarih yazılamaz.

    hız emniyettir...!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeRiLLa_SaGoPa
    GeRiLLa_SaGoPa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    harbiden haa. dur a.q. bizim de olduğumuz bi komplo bulcam bekle ..

    .......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeRiLLa_SaGoPa
    GeRiLLa_SaGoPa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    bi komploda ben kurayım fakat bu kuracağım komplonun gerçek olma olasılığı %50 den falza.


    -------------------------------------------------------------------------
    -İsrail ortadağuda kendisini iyice kabul ettirmek için son günlerde lübnan'a da saldırı yapmaya başladı ve Suriye'yide tehdit ediyor.

    -Orta Doğu'nun güçlü ülkelerinden olan İran İsrail'i tehdit ediyor(haklı olarak) ve ültimatom veriyor.

    -İsrail eğer suriyeye girerse karşısında güçlenmiş bi Suriye ordusu görecektir öncelikle geri çekilecek fakat İsrail saldırılarını artırarak Şam yönetimini kıskaca alacak tam bu sırada İran İsrail'i uçaklarıyla bombalayacaktır ve BM olağanüstü toplanacak ve ABD'nin baskısıyla sonuç çıkmayacak ama İran'a geri çekil uyarısı yapılacaktır.

    -Bu olaydan sonra Rusya ben burdayım dercesine İran'a ve İsrail'e geri çekil diyecektir.ama orta doğu'da savaş devam edecek ve Suriye-Lübnan-İran ordularıyla birlikte İsrail'e savaş ilan edecektir.

    -ABD. asya'daki ve avrupadaki güçleriyle (zaten bahane aradığı için) İran - Suriye- Lübnan devleterini bombalıyacaktır.

    -Rusya'nın beklediği an bu an olacaktır ve SSCB'den ayrılan devletlerdeki ABD üslerine saldıracak ve tahminime göre 1 hafta içinde üsleri darmadağın edecekir.

    -Çin Rusya'nın yanında olarak senelerdir tehdit ettiği Japonya ve Tayland'a girerek 3. dünya savaşını başlatacak.

    -ABD ve İsrail kendisini yalnız hissettiği için BM'yi toplayacak ve İngiltere-Japponya-Tayland-Irak-Avusturalya-Yeni zelanda-Kanada-Yunanistan gibi devletlerden destek alacak ve Rusya-Çin-İran-Suriye-Lübnan devletlerine savaş açacaktır.

    -Tam bu sırada 1. ve 2. dünya savaşında hezimete uğrayan Almanya ,Rusya ve beraberindeki devletlere katılacak ve Fransayıda etkilecek yani Fransa ,Rusya-İran-Almanya-Lübnan-Çin-Suriye ittifakına katılacaktır.

    -AvrupadaKİ kendi ırakının yanında olmak istiyen Avusturya-Sırbistan-Karadağ-Bulgaristan-Ukrayna-Belarus-Macaristan , Rusya ittifakına katılacak ve avrupada üstünlük Rusya ve bereberindeki devletlerin elinde olacaktır.

    -Asya'da belirsizlik devam edecek ama TÜRKİYE'NİN alacağı karar Asya'daki savaşı büyük ölçüde etkilecektir.çünkü Türkiye'yi yanına alacak olan ittifak Asya'daki tüm türki devletleri yanına almış olacaktır ki bu avrupa'dan uzak doğuya kadar olan büyük türk devletleriyle olacaktır.yani türkiye'yi yanına alan devlet TÜRKİYE-AZERBAYCAN-ÖZBEKİSTAN-TÜRKMENİSTAN-KIRGIZİSTAN-ÖZERK UYGUR DEVLET'lerini yanına alacaktır.

    -Avrupada Almanya-Fransa-Avusturya-Macaristan-Ukrayna-Belarus-Bulgaristan avrupayı tamamiyle ele alacak ve ABD-İsrail-ingiltere ittifakı avrupada büyük kayıplar verecektir.

    -------------------------------------------------------------------------
    Son olarak kendi düşüncemi yazayın değerli ....... üyeleri;

    bana göre yazdığım gibi Asyadaki savaşı Türkiye belirleyecektir ama Türkiye istekleriyle beraber savaşa girecektir.ülkemiz Rusya'nın türki devletlere saldırması şeklinde ABD nin yanında savaşa girer ama Rusya böyle bi şeyi yapmayacağının garantisini verirse senelerdir avrupalı devletlerin desteklediği terör'ü ortadan kaldırmak için -egedeki üstünlüğümüzü tüm dünyaya kabullendirmek için-türki devletlerin rahat olması için ve son olarak senelerdir zulüm gören müslüman halkı kormak için Rusya'nın yanında savaşa katılır.


    alıntıdır...

    .......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delichoban
    delichoban's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek
    walla olabilir ama rusya ile almanyanın aynı safta namaz kılma ihtimali pek düşük
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fistandantilus
    Fistandantilus's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2004
    Erkek
    Türkiye ne olursa olsun amerikanın yanında yer alır benden söylemesi. Ayrıca bu 2. komplodaki gibi büyük bir savaş olursa dünya yok olabilir. O ittifaktaki çoğu ülkede nükleer silah var...

    Fakat söyleyin kardeşlerim; insanlığın bir ereği eksikse, eksik değil midir- bizzat kendisi de?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2006
    Erkek
    türkiye-iran-rusya-çin müttefik olsa hayat bayram olsa:)a.q. kardeş kardeş paylasırız butun dunyayı.türkiye demek diger türk cumhuriyetleri + pakistan demek bu da bi asya versus butun dunya gibim bişi oluyo.

    hız emniyettir...!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeRiLLa_SaGoPa
    GeRiLLa_SaGoPa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Dünya öyle bir durumdayken başımızda bu rte olursa bencede sike sike ABD nin yanında yer alırız ama başa rte den başka adam gibi bi lider olursa ABD nin karşısında oluruz...

    .......
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeRiLLa_SaGoPa
    GeRiLLa_SaGoPa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    mavi bere ne güzelde konuşuyosun valla azımın suyunu akıttın bi an. ne güzel olurdu valla...:D

    .......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviBere
    MaviBere's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2006
    Erkek
    ulan dur konuyu biraz saptıraım,elinizde imkan ve güç olsa hangi milleti ve ülkeyi haritadan sileridiniz?

    benim cevabım:ingiltere, koduumun ibneleri tarihin derinliklerinden beri hep çakallık ve(tabiriyle, under the table) ateşi hep maşayla tutan,sinsice planlar yapıp uygulayan,ve bunlardan zarar gormeyen ama her turlu getirisinden faydalanan akıllı gecinen korkak ibneleri silerdim bu dunyadan.

    hız emniyettir...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeRiLLa_SaGoPa
    GeRiLLa_SaGoPa's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    hocam çok güzel bi konuya el attın valla :D
    ben olsam israil ve abd yi silerim haritadan a.q. larım soylarını ..... ben onların.

    .......
Toplam Hit: 3048 Toplam Mesaj: 22