Dost Ülke Azerbaycan (!)
-
İki devlet tek millet dönemi bitti, şimdi bir ümmet bir millet ve iki devlet var, bir diğer mevzuu azerilerin batıya dönük katolik islam anlayışını benimseyememesi, adamlar rusyadan kaçarken onlara vatikanı sunan bir türkiyeyle karşı karşıya kaldılar, eski sovyet yörüngesi olmaları da klasik islamı benimsemelerini zorlaştırıyor bunun yanında hristiyan değiller ve ateist bir devlet yapısı da yok, alevilik tanımı da onca yıla karşın oturmuş denemez. son ermenistan meselesi cumbabamız aponun gidiş gelişleri uzaklaşmaya tuz biber oldu, azerilerin milliyetçi ulusalcı türklerle bir sıkıntısı yok son on yıllık akımı sevmiyorlar, ben 8 yıldır ufak tefek işler yaparım azerilerle şimdiye kadar hiç sıkıntı çekmedim ama cemaatçi arkadaşlara bayağa iyi kazıklar giydirmişler gözlükçü açan bir eleman vardı donunu da bırakıp döndü baküden :) yani adamına göre muamele var, ne olduğunu söyleyeceksin kendini benimseteceksin yoksa ha rus ha amerikalı ha türk para kazanacam diye gidip borç yüküyle dönenleri gördük.
-
Benim bile zaman zaman şu hükümet yüzünden bu ülkeye sinir olduğum anlar oluyor kaldı ki Azeriler ne yapsın.Belli bir tavır koymaları oldukça normal.Bu ülkenin insanınada belli bir tavır koysunlar hatta.Arabın önünde secdeye varıp,arap ve arapçılıktan gelen herşeyi öpüp başına koyan içinde zerre milli bilinç barındırmayan bu insaları da marslılar başa getirmedi sonuçta.Şimdi adamlara ama siz dostsunuz hani diye ağlamayacak akp ye oy verenler.Sen koskoca cumhurbaşkanı protokölü değiştirip arap şeyhlerinin önünde soytarılık yap,başbakan azeri vekilleri çocuk gibi azarlasın,karabağ sorununu görmezden gelerek açık açık düşmanım diye bağıran ermeniler ile dostluk muhabbeti kur sonra Azeriler hiçbirşey yapmasın.Bu noktadan sonra azerilerin tavır takınmaması anormal olur zaten.
-
kalemlik bunu yazdı:
-----------------------------
Yazılanlar kısaca şöyle
- hocalı katliamına sessiz kaldılar. Cevabı: Türkiye ermenistana neden sınır kapısını kapattı?
- türkiye ermenistanla yakınlaşıyor. Cevabı: Bu olaylar daha eskiye dayanıyor.
Şu ana kadar yazılanlardan hiç birini azerbaycanın böyle davranmasını açıklamıyor.
-----------------------------Okulumuzdaki azerilerin bir çoğu biz vatanseverlerle takılıyorlar.. Bir sıkıntımız yok..
Hocalı katliamına sessiz kalıp gazzeye ağıtlar yakarsan Karabağ işgalini görmezden gelirsen ve daimi kanlı bıçaklı olduğu adamlarla işbirliği içerisine girersen elbette ki onlarda gerekeni yapacaklardır.
-
en büyük dostumuz araplar dimi :)
-
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------Hocalı katliamına sessiz kalıp gazzeye ağıtlar yakarsan Karabağ işgalini görmezden gelirsen ve daimi kanlı bıçaklı olduğu adamlarla işbirliği içerisine girersen elbette ki onlarda gerekeni yapacaklardır.
Sessiz kalmak mı :) alıntı yaptığın yazıda var. sorunun cevabını kendim yazayım.
Türkiyenin ermenistana sınırı kapatmasının sebebi ermenistanın azerbaycanı işgal etmesiydi. Türkiye azerbaycana elinden gelen her türlü yardımı ve dostluğun gerektirdiği herşeyi yaptı. Azerbaycanın karşılığında yaptıklarını ilk mesajımda yazdım. Onlara kıbrısı tanımama da eklendi. Faydalı bişeyler yaptığını bilen varsa yazsın...
-
kalemlik bunu yazdı:
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------Hocalı katliamına sessiz kalıp gazzeye ağıtlar yakarsan Karabağ işgalini görmezden gelirsen ve daimi kanlı bıçaklı olduğu adamlarla işbirliği içerisine girersen elbette ki onlarda gerekeni yapacaklardır.
Sessiz kalmak mı :) alıntı yaptığın yazıda var. sorunun cevabını kendim yazayım.
Türkiyenin ermenistana sınırı kapatmasının sebebi ermenistanın azerbaycanı işgal etmesiydi. Türkiye azerbaycana elinden gelen her türlü yardımı ve dostluğun gerektirdiği herşeyi yaptı. Azerbaycanın karşılığında yaptıklarını ilk mesajımda yazdım. Onlara kıbrısı tanımama da eklendi. Faydalı bişeyler yaptığını bilen varsa yazsın...
-----------------------------Ama konunun başında belirttiğin soruların cevaplarını veriyoruz biz sana. Güncel verilerle konuşuyorum..
Günümüz iktidarsız iktidarının yanlış politikaları bu hale getirdi. Onu anlatmaya çalışıyorum.. Sen zamanında yardımı ettin eyvallahta aralarında kıvılcım halen taze ve yangın çıkması muhtemelken sen ters taraftan körüklersen yanmanın etkisiyle sana da çektirirler.
Anlatabildim mi ?
-
bunlar kıbrısı tanımayan dostumuz deilmi?
-
anladım da bu ermenistan olayından önce de durum farklı değildi. 2007 yılına gidelim :) ortada ermenistan olayı yok ama durum aşağıdaki gibi.
-Türkçe tv yasak.
-Vize uygulanıyor.
-KKTCyi tanımamışlar.
-
kardeşlerle abiler birbirlerini sevselerde aynı mirasa ortak oldukları için... oluyo bazen böyle
-
Bu kıbrısı tanımama mevzusunu söylemişler bazı arkadaşlar sen 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti olarak kabul edilen bir ülke olan koskoca ülkende sözde ermeni soykırımına karşı hiçbir devlete söz söyleyeme yapmadığın şeyler için sana laf edip baskı yapsınlar büyükelçini çağır sonra onla beraber ayaklarına git
Ama 18 ekim 1991 yılında kabul edilen ülke kıbrısı tanımıyor diye suçla. Sen koskoca devlet olarak adamların baskısına katlanamıyorsun küçücük yeni kurulmuş sayılacak devlet nasıl katlanabilsin? Sen sözünü geçiremiyorsun çıkarlarım ters düşer diye sonra tabiri caizse köpek gibi ayaklarına gidiyorsun küçücük Azerbaycan tanımamış çok mu?
Lan devletin tanınması benim yaşımdan küçük niye şöyle niye böyle diye laf ediyorsunuz. Hiç düşündünüz mü bizim ülke o kadar askere güce sahip o kadar görev alıyor ama niye birlaf edemiyoruz diye?