Dosya Kurtarma (Uzmanlık)
-
merhaba arkadaşlar. şöyle bir problemimiz var.
şirketimizde kullandığımız bir netbook içerisinde şirkete ait bilgilerin bulunduğu bir klasör var idi. dün bilgisayarı açtığımızda şu şekil bir uyarı aldık: windows yerel profili bulamıyor ve geçici bir profil kullanarak oturum açmanızı sağlıyor. Bu profilde yaptığınız değişiklikler oturumu kapattığınızda kaybolacak.
şirket dosyalarımızı buraya kopyaladım sonra eski profilde documents settings de bulunanı sildim tabi yeniden başlatınca verileri sildi gerizekalı makine :@
bu olaydan sonra 2 gün boyunca yaptıklarımı yazıyorum:
1) recuva dosya kurtarma
2) pc inspector file recovery 4.0
3) EASEUS data recovery
4) recover my files
adlı programlarla defalarca tarattım 2008 2009 2010 2011 ve 2012 yıllarının nisan ayına kadar işlenen verilere ulaştım. fakat bulunan bazı dosyalardaki excel dosyaları bozuk açılıyor. nisan-temmuz arasına erişemedim gitti.
daha sonra kafama takıldı bu diskte birşeymi var diye
hd tune adlı programla bad sector aradım ve tamı tamına 1 tane buldu. şimdi bu aradığımız dosyanın 109421395415 tane sector arasından bu sectore denk gelmesi nasıl bir olasılıktır ben inanmak istemiyorum açıkçası. başka önerebileceğiniz daha profesyonel programlar varmıdır derinlemesine tarama yapabilecek?
daha öncede veri kurtardım. silinen dosyaları hiç bulamadığım olmamıştı. 2 gündür taramadığım yer kalmadı ama ufak bi kısmı bulamıyorum. silinen bir klasörün çok rahat bulunması gerekiyor aslında hele hele üstünden 1 gün geçtikten sonra. ben tıkandım arkadaşlar buradan uzman arkadaşlarımızdan yardım istiyorum. saygılar...
-
hdd regenerator ile tarat ve onar hocam sectorleri
1 tanecik bad sector icin hdd ye hic ulasamadigimi hatirliyorum
-
valla bir yığın recovery programı denedim hep aynı dosyaları buluyor klasörlerine kadar tüm dosyaları buluyorum benim klasör hariç. büyük ihtimal tam bozuk sectore geldi. şimdi hocam dediğin programla sectorü onarıyorum ve tekrar recoveryle deniyorum. bu arada sector onarımında dosyalar uçmaz dimi :)
-
yanlış okumadısam üzeerinden bir gün geçti diye yazmışsın bilgisayarı dosyanın ana konumda yüklü olduğu bir tarihe geri yükleme yap.. bu işini görebilir belki..
-
sistem geri yükleme devre dışı kalmış daha önceden belli tarihler vardı artık yok yapamıyorum.
şöyle söliyim ASD adında bir klasör vardı bu klasör ve içindeki bilgiler silindi ve kullandığım programları yazdım yok geri gelmiyor ne yaptıysam. klasör içindeki bazı eskiden kalmış excelleri buluyorum ama yok benim aradığım içlerinde ne iş anlamadım eskiler geliyor geri 2008 2009 yılları yeniler yok :S
daha ayrıntılı profesyonel veri kurtarma programları varsa bildiğiniz onlarıda denemeye hazırım arkadaşlar...
-
hocam şirket bilgisayarı demişsin. Eğer istanbuldaysan bu işi prof yapan firmalar var. Dosya kurtarım olayına göre teklif çekiyorlar. ama para veremem diyorsan o başka
-
hocam seni polise ihbar edelim , ergenekon üyesi filan diye , ya da başka bi suçtan
polis senin bilgisayarı bi gözden geçirsin :))) onların programı anladığım kadarıyla bayağı profesyonel ,
polisde kurtaramazsa o zaman yapçak bişi yok
-
sen hatayı en başında yapmışsın. dosyaları direk d ye kopyalıyacaktın. geçici profile kopyaladığın için silmiş yine bütün dosyaları.
-
student bunu yazdı:
-----------------------------hocam seni polise ihbar edelim , ergenekon üyesi filan diye , ya da başka bi suçtan
polis senin bilgisayarı bi gözden geçirsin :))) onların programı anladığım kadarıyla bayağı profesyonel ,
polisde kurtaramazsa o zaman yapçak bişi yok
-----------------------------yemin ediyom düşündüm o seçeneği hocam :))
yok yapcak kurtulmuyo veri elle yazıcaklar baştan biraz saydırcaklar ama yapcak bişi yok. sanki ben bozdum makineyi :)
-
Veriler o kadar önemliyse tek bir yerde tutmayacaktiniz. Hele netbookda hiç tutmayacaktiniz. Kaç farklı program denemussin, mutlaka üzerine veri yazılmıştır artık. Boşver ders olur yedek alırsıniz
-
anladığım kadarıyl alet seni zaten uyarmış sileceğim diye :|