folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dövizli Askerlik Yasası Değiştirildi

Dövizli Askerlik Yasası Değiştirildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

http://www.payscale.com/research/DE/Job=Electrical_Engineer/Salary

http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=81&loctype=1&job=22&jobtype=1

Şuradaki verilere ne diyorsunuz yurt dışında yaşayan arkadaşlar. Yurt dışında yaşamadığım için bilgim yok. Biri almanyada ortalama mühendis maaşı 4000€ diyor diğeri de 2000€ ile 6000€ arasında değişiyor diyor.

Sizin bahsettiğiniz gibi 1400€ da fazla alan mühendis yok muhabbeti saçma geldi bana.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=81&loctype=1&job=22&jobtype=1

Şuradaki verilere ne diyorsunuz yurt dışında yaşayan arkadaşlar. Yurt dışında yaşamadığım için bilgim yok. Biri almanyada ortalama mühendis maaşı 4000€ diyor diğeri de 2000€ ile 6000€ arasında değişiyor diyor.

Sizin bahsettiğiniz gibi 1400€ da fazla alan mühendis yok muhabbeti saçma geldi bana.

Hocam sorsan Türkiye'de de her mühendis 1500 lira civarı alıyor. Ama tanıdığım her kalifiye mühendisin maaşı neden 3000-4000 liranın altına inmiyor onu da bilmiyorum. Ya bu rakamlardan bahseden adamlar boş adamlar ve bunu bilenler ona göre maaş bahşediyor, ya da emeklerini yokluktan çok ucuza satıyorlar. Türkiye'de bile 1000 €'u (3000 lira yapıyor düz hesapla) şak diye verebilecek yüksek bir kitle varken Avrupa'da, Amerika'da vb. de çalışıpta bu parayı biriktiremeyen adam yurda geri dönsün, kendini oralarda boşa heba etmesin.

1500 € alıyoruz 1000 € nasıl vereceğiz diyenler; şimdi kenara köşeye 100-200 bir şey atsan bir iki aya bunu biriktirirsin, merak etme bir anda tüm maaşını verip aç kalmana göz yummaz adil, yüce devletimiz. Zaten bizdeki bedelli gibi 1 hafta 10 günde tamamlanan bir süreçte değil. Buna da ağlaşmayın bir zahmet. Sanki yarın çıkacak diğer hafta sona erecekte bir anda 1000 € çıkarıp vermeni isteyecekler. Yaş sınırın var, kriterlerin var. Tamamladıktan sonra istersen git 6 ay sonra yap işlemini. Zaten kimse zaten seni 3 gün gitmedin diye inzibatla gelip götürmeyecek. Dünyanın öte ucundasın korkmana gerek yok.

Bir iPhone ücretine askerlik borcu ödeniyor işte daha ne. Bizdekiler arabasını satar denkleştirir siz de iPhonelarınızı satın üzerine 100-200 koyun ödeyin "vatan borcunuzu". Daha neyin ağlaşması bu? Keşke aynı olayı Türkiye'deki Türk vatandaşlarına da yapsalar. Ama nerede? Gerçi oy maksatlı olduğun yedi düvel biliyor da neyse.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

şimdi hocam biraz daha açık yazayım o halde.

makine mühendisi arkadaşım mezun olduktan sonra frankfurt civarlarında güdel de bir aracı firma sayesinde çalışmaya başladı. 2014 nisan ayı gibi yanına gitmiştim ve aldığı para 1400 euro civarında alıyordu. Bi miktarı aracı firma alıyordur muhtemelen.

Diğer arkadaş da 2015 nisana gibi münih te yazılımcı olarak başladı aldığı para da dediğine göre 1600 euro ydu. 

aynı arkadaş isviçre de staj yaparken aynı parayı alıyordu haftada 15 saat çalışarak. isviçrede yazılımcı maaşları aylık 6000-7000 frank civarındadır brüt ilk giriş maaşı o da aşağı yukarı 6000-7000 euroya denk geliyor ama isviçre burası, refahın en yüksek olduğu ülkelerden bir.

Ama diğer avrupa ülkelerinde maaşlar çok iyi değil. mesela çek cumhuriyetinde maaşlar türkiyedekinden bile düşüktü. o yüzden her avrupa ülkesini eşit sanmayın

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

makine mühendisi arkadaşım mezun olduktan sonra frankfurt civarlarında güdel de bir aracı firma sayesinde çalışmaya başladı. 2014 nisan ayı gibi yanına gitmiştim ve aldığı para 1400 euro civarında alıyordu. Bi miktarı aracı firma alıyordur muhtemelen.

Diğer arkadaş da 2015 nisana gibi münih te yazılımcı olarak başladı aldığı para da dediğine göre 1600 euro ydu. 

aynı arkadaş isviçre de staj yaparken aynı parayı alıyordu haftada 15 saat çalışarak. isviçrede yazılımcı maaşları aylık 6000-7000 frank civarındadır brüt ilk giriş maaşı o da aşağı yukarı 6000-7000 euroya denk geliyor ama isviçre burası, refahın en yüksek olduğu ülkelerden bir.

Ama diğer avrupa ülkelerinde maaşlar çok iyi değil. mesela çek cumhuriyetinde maaşlar türkiyedekinden bile düşüktü. o yüzden her avrupa ülkesini eşit sanmayın

Hocam linklerdeki veriler Almanya verileri. Türkiye'den en çok giden orada olduğu için oraya baktım. Çek cumhuriyetini kontrol ettim. O konuda haklısınız 1500€ civarı alıyorlar. Arnavutluk daha da kötü durumda. Benim amacım siz haksızsınız demek de değil zaten yanlış anlaşılma olmasın. Ortada zorunlu askerlik gibi saçma bir sistem var. Parası olan veya yurt dışında yaşayan insanlara kolaylık tanınmış. Fakat yurt dışındaki biri ayda 30€ biriktirerek zorunlu bekleme süresi olan 3 yılda dövizli askerlik bedelini karşılayabiliyor. Türkiye'de ise bu 500 liraya tekabül ediyor. Adaletsizlik burada. Ve ben yukarıdaki yorumlarda biz de mağduruz, çok mu iyi sanıyorsunuz yorumlarından rahatsız oldum. O yüzden maaş araştırması yaptım. Konuya dönersek, bedelli miktarını mı düşürsünler? Hayır komple kaldırsınlar. 20 yaşında gencecik adamlar heba olmasın yat kalk sürünle. Her yerde bizim bordo berelilerimiz amerikan ekiplerini falanca yarışmada yendi, bizim pilotlarımız dünyada en iyi demeyi biliyorlar. Madem öyle 20 yaşında çocukları bir aylık eğitimle ölüme yollamak yerine yıllarca bilfiil bu işi yapmış askerlerden ordu kurulsun. Gençlerimiz de vatana millete ekmek üreterek, maden çıkararak, araba üreterek faydalı olsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

Hocam linklerdeki veriler Almanya verileri. Türkiye'den en çok giden orada olduğu için oraya baktım. Çek cumhuriyetini kontrol ettim. O konuda haklısınız 1500€ civarı alıyorlar. Arnavutluk daha da kötü durumda. Benim amacım siz haksızsınız demek de değil zaten yanlış anlaşılma olmasın. Ortada zorunlu askerlik gibi saçma bir sistem var. Parası olan veya yurt dışında yaşayan insanlara kolaylık tanınmış. Fakat yurt dışındaki biri ayda 30€ biriktirerek zorunlu bekleme süresi olan 3 yılda dövizli askerlik bedelini karşılayabiliyor. Türkiye'de ise bu 500 liraya tekabül ediyor. Adaletsizlik burada. Ve ben yukarıdaki yorumlarda biz de mağduruz, çok mu iyi sanıyorsunuz yorumlarından rahatsız oldum. O yüzden maaş araştırması yaptım. Konuya dönersek, bedelli miktarını mı düşürsünler? Hayır komple kaldırsınlar. 20 yaşında gencecik adamlar heba olmasın yat kalk sürünle. Her yerde bizim bordo berelilerimiz amerikan ekiplerini falanca yarışmada yendi, bizim pilotlarımız dünyada en iyi demeyi biliyorlar. Madem öyle 20 yaşında çocukları bir aylık eğitimle ölüme yollamak yerine yıllarca bilfiil bu işi yapmış askerlerden ordu kurulsun. Gençlerimiz de vatana millete ekmek üreterek, maden çıkararak, araba üreterek faydalı olsun.

simdi hocam bu verilerin dogrulugunu bilmem.. tecrube, konum vs etkiliir. Cek cumhuriyetinde 4 yil once falan calismitim o zaman maaslar brut 20 000 czk civarindaydi, o da 2 bin tl ye tekabul ediyor. Simdi ne kadar artti ya da artmadi bilmem..

ama almanca icin durum bu.

Simdi askerlige gelirsek; hadi ben sonradan geldim ama burada cok uzun yillardir yasayan ve turk vatandasi olan bir suru insan var, turkiye ile tek bagi yilda bi kere akraba ziyaretinden oteye gitmiyor. simdi bu adamin vatan ile dogru durust bir bagi yokken vatna hizmeti yapmasini istemek sacma.. 

Benim gibilere gelince, ben de artik bu ulkede ikamet etmiyorum ve etmeyi de dusunmuyorum. Her hangi bir haktan da yararlanmiyorum (oy vermek dahil), ama turkiyede yasayan o ulkenin tum haklarindan yararlanan insanlar ile esit tutulmami bekliyorusn. Ben okulumu bile y.disinda okudum ve devletten burs v.s. bile almadim. (yuksek ogretimden once turkiyede okudum). Yani turkiyedeki vatandas kadar bu ulkeden yararlanmiyorsam elbette ayni sartlarda olmam beklenemez.

ama isin surasi da var, ben zorunlu askerlik yerine, profesyonel ordudan yanayim, Boylece her sey daha profesyonel olarak yurur, bunu meslek olarak yapmak istemeyenler de kendi islerine guclerine bakarlar. Askere gitmeyenler de bir miktar ekstra vergi oder. Tabi bu vergi y.disindakiler haric tutulmak kaydiyla olmali. Cunku dedigim gibi, y.disinda yasayan adam sirf turk vatandasi diye, hic bir hakkindan yararlanmadigi ulkesinden para koparilmasi, yurtdisinda yasayanlari yolunacak kaz olarak gorulmesi (bazilari boyle goruyor) dogru degil.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

Almanya'da makine mühendisi olarak 1400 euroya çalışan adamı çok pis kekliyorlar söyleyeyim. Bence iyi bir arkadaş ol uyar adamı. Koca ülkenin en düşük mühendis maaşını alıyor garibim.

@unbalanced şimdi tekrar bir okudum ilk yazdıklarını da hakikaten ya seni kandırıyorlar ya da sizin arkadaşlar mafyanın eline düşmüş. Çince ana dil seviyesinde Zürich'te master yapan bir bilgisayar programcısına 1600 euro verilmez. imkanı yok yani benim arkadaşım 1000 euro alıyor okurken garson olarak çalıştığı halde. Ve ben de makine mühendisi olduğum için az çok piyasasını biliyorum. Tezini yazan başka bir makine mühendisi arkadaşım 2000 euro alıyor haftada 3 gün falan gittiği halde. Almanya para konusunda cennet bir ülke, öyle M.Sc diplomasıyla 2000 altında para kazanan olduğunu sanmıyorum.

XpertVision tarafından 15/Oca/16 16:22 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı

Almanya'da makine mühendisi olarak 1400 euroya çalışan adamı çok pis kekliyorlar söyleyeyim. Bence iyi bir arkadaş ol uyar adamı. Koca ülkenin en düşük mühendis maaşını alıyor garibim.

@unbalanced şimdi tekrar bir okudum ilk yazdıklarını da hakikaten ya seni kandırıyorlar ya da sizin arkadaşlar mafyanın eline düşmüş. Çince ana dil seviyesinde Zürich'te master yapan bir bilgisayar programcısına 1600 euro verilmez. imkanı yok yani benim arkadaşım 1000 euro alıyor okurken garson olarak çalıştığı halde. Ve ben de makine mühendisi olduğum için az çok piyasasını biliyorum. Tezini yazan başka bir makine mühendisi arkadaşım 2000 euro alıyor haftada 3 gün falan gittiği halde. Almanya para konusunda cennet bir ülke, öyle M.Sc diplomasıyla 2000 altında para kazanan olduğunu sanmıyorum.

bu makine muhendisi arkadasin maasina sahidim hocam, ama dedigim gibi bir araci firma var. simdi sistem soyle, bu araci firmaya bagli arkadas ve araci firma da baska firmaya kiraliyor, onlar da surekli olarak komisyon aliyorlar. Maasi o yuzden dusuk ama ne kadar aliyorlar bilgim yok.

En son bildigim kadariyla arkadas direk gudel in kadrosuna gecti, maasi vs bilmiyorum simdi ne kadar aliyor..

cinli arkadasin da soyledigi boyleydi hocam, o yuzden isvicre de is bakiyor yine :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

haksizlik yurtdisindaki asgari ucret miktarinin yarisina dovizli askerlik var kosullari saglanirsa vs vs

.tr de olsa 15 ay asgari ucret bedeli.cok ciddi ucurum var tl cinsinden. 

6bin euro bile cok az bir rakamdi avrupada yasayan icin adam zaten bunu yapiyor ha yapmak istemiyor avrupada dogmus buyumus 3.kusak vs zaten tr ile.bagi kalmiyor vatandasligini sildirir .ki adamlar vatandaslik hakknan vazgecilmesin diye bin euroya askerlik yaptirtiyorlar gelyor olay =) pasaportumuzun bedeli

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    uLtRaLoVeR bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

simdi hocam bu verilerin dogrulugunu bilmem.. tecrube, konum vs etkiliir. Cek cumhuriyetinde 4 yil once falan calismitim o zaman maaslar brut 20 000 czk civarindaydi, o da 2 bin tl ye tekabul ediyor. Simdi ne kadar artti ya da artmadi bilmem..

ama almanca icin durum bu.

Simdi askerlige gelirsek; hadi ben sonradan geldim ama burada cok uzun yillardir yasayan ve turk vatandasi olan bir suru insan var, turkiye ile tek bagi yilda bi kere akraba ziyaretinden oteye gitmiyor. simdi bu adamin vatan ile dogru durust bir bagi yokken vatna hizmeti yapmasini istemek sacma.. 

Benim gibilere gelince, ben de artik bu ulkede ikamet etmiyorum ve etmeyi de dusunmuyorum. Her hangi bir haktan da yararlanmiyorum (oy vermek dahil), ama turkiyede yasayan o ulkenin tum haklarindan yararlanan insanlar ile esit tutulmami bekliyorusn. Ben okulumu bile y.disinda okudum ve devletten burs v.s. bile almadim. (yuksek ogretimden once turkiyede okudum). Yani turkiyedeki vatandas kadar bu ulkeden yararlanmiyorsam elbette ayni sartlarda olmam beklenemez.

ama isin surasi da var, ben zorunlu askerlik yerine, profesyonel ordudan yanayim, Boylece her sey daha profesyonel olarak yurur, bunu meslek olarak yapmak istemeyenler de kendi islerine guclerine bakarlar. Askere gitmeyenler de bir miktar ekstra vergi oder. Tabi bu vergi y.disindakiler haric tutulmak kaydiyla olmali. Cunku dedigim gibi, y.disinda yasayan adam sirf turk vatandasi diye, hic bir hakkindan yararlanmadigi ulkesinden para koparilmasi, yurtdisinda yasayanlari yolunacak kaz olarak gorulmesi (bazilari boyle goruyor) dogru degil.

Olaya o şekilde yaklaşırsak devlet kurumunun, çoğunluk demokrasisinin saçmalığına kadar gideceğiz zaten. Ben yurt içinde de yurt dışında da yaşayan Türk vatandaşlarının (ki aynı vatanda yaşamayan vatandaş da ilginç oluyor) devlet tarafından bir tutulup böyle bir durumda adaletsiz davranılmasından bahsetmiştim. Oy kullanmayarak en iyisini yapıyorsun tebrik ediyorum. Ama oy konusunda itirazı olmayanların da 18000 TL / (3.33 TL / 1 €) = 5400 € askerlik bedeline itirazı olmaması gerekir. Düşünceni sonuna kadar destekliyorum. Eğer bu ülkeden yararlanmıyorsan neden hizmet edesin. Umarım anlatabilmişimdir. Benim derdim işine geldiği gibicilikle, biz de mağduruzculukla.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
Toplam Hit: 6785 Toplam Mesaj: 63
dövizli askerlik