Dövüş Sanatları Yardım
-
mywts bunu yazdı:
-----------------------------
:) genelde karşılaştığım tepkilerden biri boşluğa yumruk meselesi.. dostum biz boşluğa yumruk çalışmıyoruz.. bizim antrenmanlarımızın % 90 ı Lat Sao dediğimiz dövüş sanatların Sparring olarak geçen karşılıklı eldivensiz kasksız çalışmalarla geçer.. klasik wing chun ile karıştırma bizi.. başka sporlar çalışarak demişsin yazdığım yazıda belirttim lisanslı wushucuyum uzun zaman çalıştım taekwondo da çalıştım 1.5 sene kadar.. kickbox fazla uzun sürmedi.. eğer eskişehirdeysen birgün çalışmalarımızı izlemeye gelebilirsin.. o zaman bu şekilde bilinçsiz konuşmazsın WT hakkında.. WC den bahsetmiyorum bak belirtiyorum WT. Biraz Emin Boztepe'yi Salih Avcı'yı Hasan Çifci'yi araştırabilirsin istersen.. Çin Kung Fusunun gereksiz felsefelerini çalıştığımızı sanma asla.. Ringlerde puan kazanmaya çalışmıyoruz.. şahsım adına konuşuyorum WT ile gerçek hayatımda bir çok tecrübe yaşadım.
-----------------------------Hocam wt vc karşılaştırması yapamam belki ama (çünkü teorik konularda yeteri kadar bilgim yok) şu yukarıda yazdığına(kalın olan) katılmam mümkün değil bende wt çalıştım orda lat sao uygulaması yaptım ,şu anda başka bir sistem çalışıyorum ve inan bana sparring'in yerini tutmayı bırak yakınından bile geçmiyor. Hatta şurada çok beğendiğim bi karşılaştırma eleştirisi var http://www.mucadelesporlari.com/thread-1328.html bu yazıyı yazanda uzun yıllar wt yapmıs bir kişi okmanı öneririm.
evet anlıyorum seni.. benim hocamdanmıdır nedir bilmem.. kuralsız biridir.. türkiye kick box 3.lüğü var 9 sene capoeira antrenörlüğü var taekwondo türkiye derecesi var vs vs. bazen düşünüyorum sadece bizmi böyle çalışıyoruz diye ama bu mücadelesporlarında yazan arkadaşın dediği çoğu ritüeller standartlar bizde yok.. karşındaki sürekli wing chun yumruğuyla saldırıyor vs yok bizde.. lat saoda herşey serbest bizde gerçek kavgada olabileceklerin bir çoğu var her ne kadar tam gerçek olamazsada.. dövüşmeye başladığımızda lat sao startıyla başlarız ama gerisinde biraz daha mma ya benziyor çalışmalarımız.. uzun yıllar kiminle wing tsun yaptıysa bu yazdıklarını gidip onun yüzüne çarpsın.. ama benim yüzüme çarpamaz veya benim çalıştığım sistemin. aynı organizasyondaki çoğu sihingler sifular benim hocamı sevmezler kuralsız olduğundan dolayı.. seminerde daha 2. seviye olmama rağmen bir sihingi pataklamıştım.. adam senin dediğin gibi veya bu gönderdiğin forumdaki anlatılan gibi bir dövüşçüydü.. dediğim gibi ben bu zamana kadar 2 farklı hocayla çalıştım wing tsunu biri sihing diğeri sifu.. başkasını bilmem ama yaşadığım tecrübeleri WT ile yaşadım dostum.. bir videomuz vardı ama youtubedan felan silmiştim eğer eklersem yazarım buraya videomuzu izlersin dövüşürken.. -
evet anlıyorum seni.. benim hocamdanmıdır nedir bilmem.. kuralsız biridir.. türkiye kick box 3.lüğü var 9 sene capoeira antrenörlüğü var taekwondo türkiye derecesi var vs vs. bazen düşünüyorum sadece bizmi böyle çalışıyoruz diye ama bu mücadelesporlarında yazan arkadaşın dediği çoğu ritüeller standartlar bizde yok.. karşındaki sürekli wing chun yumruğuyla saldırıyor vs yok bizde.. lat saoda herşey serbest bizde gerçek kavgada olabileceklerin bir çoğu var her ne kadar tam gerçek olamazsada.. dövüşmeye başladığımızda lat sao startıyla başlarız ama gerisinde biraz daha mma ya benziyor çalışmalarımız.. uzun yıllar kiminle wing tsun yaptıysa bu yazdıklarını gidip onun yüzüne çarpsın.. ama benim yüzüme çarpamaz veya benim çalıştığım sistemin. aynı organizasyondaki çoğu sihingler sifular benim hocamı sevmezler kuralsız olduğundan dolayı.. seminerde daha 2. seviye olmama rağmen bir sihingi pataklamıştım.. adam senin dediğin gibi veya bu gönderdiğin forumdaki anlatılan gibi bir dövüşçüydü.. dediğim gibi ben bu zamana kadar 2 farklı hocayla çalıştım wing tsunu biri sihing diğeri sifu.. başkasını bilmem ama yaşadığım tecrübeleri WT ile yaşadım dostum.. bir videomuz vardı ama youtubedan felan silmiştim eğer eklersem yazarım buraya videomuzu izlersin dövüşürken..
-----------------------------2 seviyede bir shingi pataklayıp da sistemden atılmamışsan eğer senin hoca hakikaten farklı:)şanslısın yani böyle biriyle çalıştığın için..Bide bir şey daha sormak istiyorum tecrübelerini wt ile yaşadığını söylemişsin kavga anında zincir yumruk yaptın mı?gerçekten bunu çok merak ediyorum, gerçek bir kavga anında bu tekniği kullanımı nedir?dürüstçe cevap vermeni bekliyorum.
-
yaptım ama öyle yüzlerce yumruk felan değil.. şimdi insanların anlamadığı konu şudur.. dışardan görünen wt yumruğu birde gerçek wt yumruğu.. gerçek wt yumruğunda her yumruk zincir olsun olmasın incpunch olarak çıkar yani ben kavgada zincir yumruk kullandım fakat bu 5i 6yı geçmedi sanırım(yumruk sayısı) gerek kalmadı çünkü.. o an işime yaradı o kadarı.. birde vurduğun yer önemli adamın en sert tabakalarına zincir yumrukla dalıyorsan ve o adam biraz kaslıysa yumruk sayısı çok olması gerekir yani biraz ıkınman gerekir.. sihingi pataklama meseleside seminerde kalabalık "pataklama" kelimesi abartı olabilir ama yedirdim baya bi patağı yani.. sesini çıkartamazdı karşıma gelen oydu :)
-
sağol hocam cevap için.bu arada video'yu da beklerim merak ettim gerçekten türkiye'de biraz daha özgür bi wt yapıldığını öğrenmemde iyi oldu.
-
Senelerce taekwondo yapmis birisi olarak soyluyorum. sokakda hicbir isine yaramaz taekwondo.
MMA tavsiye ederim. bir donem amator olarak yapmisdim.
-
+ olarak şunu eklemek gerekir ki kavga sırasında yumruk mesafesine düştün ve o atak halinde aklına hiçbişey gelmiyorsa yapacağın en son şeydir zinciryumruk.. öyle robot gibi adam karşına geçince zincir yumrukla başlayıp kavganın sonuna kadar zincir yumruk yapamazsın.. kaybeden sen olursun.. kavgada şov yapılmaz şu teknik bu teknik diye düşünülmez.. en kısa yoldan ne yapabiliyorsan onu yapman gerekir.. bu isterse en basit veya en adi teknik olsun.. ki gerçek kavgada şartlar gerektiriyorsa adamın gözüymüş boğazıymış hayalarıymış kulaklarıymış asla düşünmezsin.. çünkü düşman sana acımıyor..
-
ufacık bi öneri :
sokak kavgası esnasında birbirinize girdiğnizde bir veya birden fazla asla ve asla boş brakmayın kendinizi bilinciniz yerinizde olsun etrfaınızdakilerden kendizden herşeyden haberiz olsun seri olsun atik olun yumruk alsanız çabuk cevaplandırın özellikle nesefinizi iyi olsun kafa eyik kaldımı mide boşluğuna yada kara ciğere sağlam bi apar vurursanız işiniz hayli kolaylaşır kavga sırasında adrenalin normalinden fazla olduğu için neyaptınızğınızı ve nasıl dövüşeceğinişzi o esneda kestiremezsiniz ve kesinlikle çene ve buruna dikkat edin :)
-
bencede wing tsun..
-
Deli_Dervis bunu yazdı:
+ olarak şunu eklemek gerekir ki kavga sırasında yumruk mesafesine düştün ve o atak halinde aklına hiçbişey gelmiyorsa yapacağın en son şeydir zinciryumruk.. öyle robot gibi adam karşına geçince zincir yumrukla başlayıp kavganın sonuna kadar zincir yumruk yapamazsın.. kaybeden sen olursun.. kavgada şov yapılmaz şu teknik bu teknik diye düşünülmez.. en kısa yoldan ne yapabiliyorsan onu yapman gerekir.. bu isterse en basit veya en adi teknik olsun.. ki gerçek kavgada şartlar gerektiriyorsa adamın gözüymüş boğazıymış hayalarıymış kulaklarıymış asla düşünmezsin.. çünkü düşman sana acımıyor..
-----------------------------Bu açıklamanı sevdim adamım şöyle gerçeklerden konuşalım biraz :). Sokakta olay çok başka . Lan şu tekni mi bu teknik mi diye düşündüğün an dayağı yiyorsun. Düşünme süresinin sıfıra yaklaşması bu da ancak uzun yıllar çalışma ve tecrübelerle kazanılıyor. Sokakta çoğunluk Allah ne verdiyse stili tercihimdir artık kaldırım taşı mı atarsın kafa mı atarsın ne yaparsan yap :). Allah belalardan korusun herkesi , böyle durumlara düşürmesin inş.
-
Yoshin Ryu Ju Thai Jutsu......... söz biter... lakin 1-Japonya 2-Amerika harici hiçbir yerde öğrenemezsin. Jiu Jutsu tavsiye ederim.