Dtp Baraja Karşı Çünkü..
-
Hasankeyf'te yapılması planlan dev Iılısu barajına DTP tarihi yapıları gerekçe göstererek karşı çıkıyor. DSİ yetkilileri ise karşı çıkışın nedenini buldu.
PKK'nın kullandığı yaklaşık bin mağaranın da sular altında kalacağını ve terör örgütünün bölgedeki hareket kabiliyetinin zayıflayacağı iddia edildi..
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 'Ilısu Barajı'nın yapımına izin vermeyeceğiz' yönündeki açıklamalarını, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın talimatları doğrultusunda yaptığı iddia edildi.
DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, önceki gün, gerekirse milyonlarca kişiyi sokağa dökerek barajın yapımına izin vermeyeceklerini açıkladı.
Baraj yapımına karşı çıkılmasının altında PKK'nın geçiş güzergahlarının kapanacağı endişesinin yattığı ileri sürüldü.
22 Şubat 2007'de toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda barajın yapımına terör örgütünün geçiş yollarının kapanacağı gerekçesiyle karşı çıkıldığı ifade edildi.
Toplantıya katılan DSİ bürokratları Hasankeyf'in tarihî güzelliklerini yok edeceği için yapımı tartışma konusu olan Ilısu Barajı'nı, "PKK'nın geçiş yolları ve lojistik desteği kesilecek." diyerek savundu.
DSİ bürokratları kurula, PKK'nın kullandığı yaklaşık bin mağaranın da sular altında kalacağını ve terör örgütünün bölgedeki hareket kabiliyeti ve barınma imkanının kısıtlanmış olacağı ifade etti.
Ahmet Dinç, Emrullah Bayrak-Zaman -
pkk kayamda doguanadolu bölgesinde tarihi bi kaç yer sular altında kalacak ona üzüldüm.Haberlerde gördümde nere oldugunu unuttum.
-
PKK'nın kullandığı yaklaşık bin mağaranın da sular altında kalacağını ve terör örgütünün bölgedeki hareket kabiliyetinin zayıflayacağı iddia edildi..
akıL Mantık İşimi Bu. Siz Bin Magaranın Yerini BiLeceksiniz Ve DTP De Sırf Bu Yüzden Karşı Çıkacak. Bana Heçte İnandırıcı GeLmedi. Sınır İçinde BiLinen Bir BöLgeye MüdaheLe ediLebiLecegini DTP BiLmiyor Mu ? Ben Çıkamadım İşin İçinden. :S
-
Bu haberleri kimse yutmaz artik, satilmis medya bosuna cabalama.
-
sırf dtp karşı çıkıyo die barajın büyüklüğünü iki katına çıkarırdım
-
Mağaraları kontrol etmek çok kolay değil 2001 de sayılan bilinen 1237 mağara var. Hasankeyf karayolu ulaşımı ve elverişli arazi nedeniyle batman, diyarbakır, siirt, şırnak geçişlerini çok rahat yapabildikleri bir nokta. Baraj yapılırsa mağaralar sular altında kalacak ve barajlar asker tarafından korunduğu için orada barınamayacaklar. Yapılsın güvenlik ve su tarihten daha önemli.
-
uçuralım orayı ? uçağımızmı yok bombamızmı yok ? darmadağın edelim . izin versinler mühimmatta istemiyorum darmadağın ediyim o mağaraları.
-
bilmiom bunu yazdı:
-----------------------------
sırf dtp karşı çıkıyo die barajın büyüklüğünü iki katına çıkarırdım
-----------------------------:D:D çok güzel bi fikir :D
-
Ben Bu yaşıma kadar Bolesi saçma sapan ne Bı haber nede bİ neden ne okudum ne duydum Hiçmi akIl mantık yok bu medyada yaa alah İçin adam gıbııı bi haber yapınnn :)
neymiş pkk ninn sığnakları neyMış kulandıyı mağaralar Bırakın ya saçmalık
-
Bölgedeki işsizlik ve bölge için kullanacakları bahaneler gidiyor o yüzden sebebleri kalmıyor halkın refah seviyesi artacak türkiyenin en buyuk 2.barajı olacak tabiki karşı çıkarlar ... bunların çenesini kapamalarını sağlamak lazım ...
-
biraz kafa olsa baştakilerde.. Abdülhamit bi iş yapmadan önce hep ingiliz büyükelçisine sorarmış, aldığı cevabın tam tersini yaparmış.. soracan dtp ya ne diosa tersini yapacan :)