Düğün Fotoğrafçısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Öncelikle herkese iyi geceler diyerekten konuya giriyorum.

Geçen gün  bir düğüne konuk oldum ve düğün salonunun fotoğrafçısı vardı.

tabi bizide çekti arada ve çıkışta resimleri gördüğümde çok şaşırdım 

acayip bir berraklık duruluk ne biliyim temizlik vardı :)

Daha önce Samsung es10 kullanmış varsa ondan "Güzellik Modu" diye bi çekim modu vardı bu modda çekim yapınca.

Örneğin bir kişide , yüzdeki çiller olsun sivilceler olsun lekeler olsun 3kademeli olarak gideriliyordu çekim sonrasında.

Düğün salonundada aynı olaya rastladım. El yüz parlamış net güzel fotoğraflar..

Adamlar hafıza kartını yazıcıya bağlayıp direk çıktı alıp satıyorlardı. Herhangi bir PS işlemi kesinlikle yoktu.

Genelde düğün fotoğrafçılarının kullandıkları bir makina veyahut lens veya başka bir halt varmıdır ? 

Varsa bu nedir. Bu konuda bilgi istiyorum..

Cihaz normal dslr makina lens ve flaştan oluşuyordu :)

Örnek olması açısında Samsung es10'dan bi kaç resim koyuyum.

http://www.leyladansonra.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

fotografçı deilim ama ben genelde bu temizlik işlemini (elde yüzde olan lekeler sivilceler yaralar vb. ) fotoları çektikten sonra photofilitre ile yapıyordum makinanın da böyle birşey yapabilitesi yüksek artık teknoloji çağındayız :) 

bu arada hocam elemanın sizi çektiği makinaya bakmadın mı ? bu aralar profesyonel olarak foto çeken adamlarda ya nikon D90 görüyorum yada  canon 60D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Genelde makinaların kaliteli olması haricinde ortak bir özellik bulunmaz. Fotoların bu kadar net ve parlak çıkmasının sebebi biraz da surata dayanan flaşlar oluyor.

Bu arada düğünün yeri şehre çok uzak değilse minilab yerine yazıcıdan fotoğraf basmak maliyet açısından çok mantıklı değil, o mekanın işini yapan anlaşmalı firma bellidir görüşüp onlardan da net bilgi alabilirsin.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mosquit0
    mosquit0's avatar
    Erkek

profosyonel makınlar genelde jpg ayarında cekdıklerı zaman zaten kendılerı fotoğrafa bı ayar cekiyolar ama cilleri ya da yara ızlerını yok edecek bir  program barındrmazlar kendi sistemleri dahilinde

adaletin bu suçu önleyemiyecek olduğunu düşünüyorsan yargıçda sen ol cellad da
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Fotosipsak makinesi artik oyle boyutlara geldiki bi el cantasi boyutunda cok kaliteli baski verebiliyor. Ama bi fotograf makinasi o sekilde duzeltme yapacagini zannetmiyorum. Kaldiki profesyonel bir fotografcida bir fotograftaki cilleri yok edip hafif blurlamasi 2 dksini almaz hani. E makina iyi, baski iyi, profesyonel eleman,kisa zamanda en iyi cozum getiriyor tabikide

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

mosquit0 bunu yazdı:
    -----------------------------

profosyonel makınlar genelde jpg ayarında cekdıklerı zaman zaten kendılerı fotoğrafa bı ayar cekiyolar ama cilleri ya da yara ızlerını yok edecek bir  program barındrmazlar kendi sistemleri dahilinde

-----------------------------

raw kaynak hali o şkildykne istedigi gibi oynar jpg ikne daha zor

"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sezpanhe
    Sezpanhe's avatar
    Erkek

aynen kardeşim. güzellik modu diye bi sahne seçimi var benim makine dede . yalnız bendeki makine samsungun kötü 8 mgpxl foto makinesi :D çok iyi işe yarıyor photoshop'a hiç gerek kalmıyor bazen.

Zehirrr . . .
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

bende merak saldım bu fotoğraf işine. önerebileceğiniz makine var mı şöyle ucuz güzel bişey?

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek

gecen bi dijital makinaya baktım kodak yada canon du galiba 250 lira bişey di sanırım onda wardı o özellik. yeni nesil makinaların cogunda var bu ozellik

NesTo | same shit diffirent asshole
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

diffusion filtresi diye bir şey var, yumuşaklık veriyor, özellikle söylediğin tarz portre fotoğraflarında çok kullanılır.. bir de natural density filtresi var ki o da tam toprak tonlarını doğal tonları güzelleştiren, yine portre fotoğraflarında sık kullanılan bir filtre.. yüksek olasılıkla bu tarz bir filtre kullanıyordur.

sigara değil, balık olan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

kardeş fotoğraf makineleri çağ atlıyor farkında değilmisin.

3 milyara al bi makina cillop gibi resimler çekersin.  askerde çömezimin makinası vardı çektiği resimler sakallarımın kıl adetini sayacak çekim modunda ayarlanabiliyor :) biz ancak sonradan sahip oluyoruz ve şaşkın oluyoruz böyle şeyleri görünce. fakirik fakir.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 2633 Toplam Mesaj: 14