Dün Bugün Yarınlarmız
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------
sizde yazıyı ciddiye aldınız öylemi?
baba senin hikayeyle paralel bağlantıda :F -
TugrulBaba bunu yazdı:
sizde yazıyı ciddiye aldınız öylemi?
-----------------------------Konuya ileti atıp yukarı çıkmasını istemezdim ama madem ki böyle bir soru sordun cevap veriyim, ''HAYIR''
-
yazıdaki kelimelerin tarihle uyumlu olmasındaki yanlışlık dışında
"Karşıma aniden çıkınca korktum. Kapkara çarşafın içinde kara bir hayalet gibiydi. "
kısmına bayıldım.Bir kere 2007 den sonra gittikçe dincileşiyor ve dilde öyle hav are you falan olmaz hoca onlara biraz dikkat.
Gelelim konu muhattabına kıçı başı açınca oy vermeye?Pardon şimdiye kadar bülent ecevitin kaç kez kıçını görüp oy verdiler?biraz mantıklı konuşmak lazım dimi.
Ayrıca dövme falan hikaye mi?Sen iranda saçı gözüktü diye kızlar nasıl dövülüyor haberin varmı?
Bekleyin bekleyin gelcek çok yakında yaşasın alahül azim 4 karıya sahip olcaz.ama ben istemiyorum şimdi haftada var 7 gün paylaştırılmıyor.Ya hafta 8 gün olsun yada benim tercihim karılar 4 gün olsun diayenete bildirmek gerek.Şeriatta eşitlik var ya...
-
Valla senin dediğin mantıkla ele alırsak
ayda 4 hafta var değil mi?
4 karı 4 hafta. 1 karı 1 hafta oluyor. Eşitlik bozulmuyor. Ama o mantık değil konu.
Ayşeyle 1 sene çıktım. bu bir sene boyunca karı koca hayatı yaşadım. Sonunda da ayrıldım.
Fatmayla aynı.
Hülyayla aynı
.....
Hatta aynı anda 6 kızı idare ettim.
......
Çok eşlilik dediğimiz kavram asıl asıl avrupai hayat tarzında göze çarpıyor. Zira hadisle sabittir.
Tek olan daha hayırlıdır diye. Serbest 4 karı ama tek almanız daha iyi
Eee? Hani tu kakaydı islamiyet?
-
Zümsük müsün nesin bir bok biliyormuşsun gibi her şeyi ballandıra ballandıra anlatıp durma.
Allaha, onun kurallarına , aşağılar gibi konuşup dil uzatmak neyine ulan senin deyyus. Adamın canını sıkma. Kur anda canı çeken 4 karı alsın falan demiyor. Ama senin gibi işine geleni kulağından işine gelmeyeni götünden anlayanlar milleti zıvanadan çıkarıyorsunuz. Biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan konuşma adam sansınlar.
-
andidit bak hoca oturup klavye başında delikamlılık yapma.
allah'ın kuralı olduğunu sen söylüyorsun.Ben her dine, her söylenene gözüm kapalı inansaydım işimiz vardı.Benim için yaratıcı vardır din minde umrumda değil.İşine geleni falan görüyoruz mısıra bak irana bak kimin ne işine geliyorsa orda vardır.
Şimdi şuraya birşeyler yazacaktım sildim yazmıyorum.Konuyu her ne kadar uğraşsanda senin seviyene getirmeyeceğim.
Senin gibi ahlaksız, bir saldırı aldığında direk küfür etmeye odaklı yani cahil, kalitesiz basit insanlar bir kaç aydan beri muhattabım değildir.Allah bilir sen normal hayatta en ufak birşeyde belki yaska olmasa burda bile anaya bacıya küfür edecek tiptesin.
Üzgünüm saldırıyorsam savunacaksın.Yok savunamazsan milletin sana inancı kalmaz bu kadar basittir.
edit:
Tuğrulbaba yokmu islamda nisa suresi 3. ayet.
İslamda 4. eşe kadar gidile bilir.Andit kardeşim gördüğün gibi bilmeden atmıyoruz.Biz burda hangi durumlarda ne olduğunuda tartışmıyoruz var mı var...
İŞte görüyorsun değil mi yine sen sadece saçmaladığınla, aptallığınla göründün..
edit 2 bakın neler neler buldum
http://www.islamustundur.com/nuranca.htm
--------------
Dört eşliliğin yaşanması için, Allah’ın emrettiği kurallardan bazıları
Kadınlar arasında, her konuda eşit haklar sağlanması.
Güzellik ve çirkinlik ayrımı olmadan, aralarına fitne sokacak tavırlardan kaçınmak.
İster yaşlı ister genç olsun, hepsinin Allah’ın en güzel tecellileri olduğınu çok iyi kavramak
Maddi olarak tüm imkanları kadınlar arasında ayrım yapmadan eşit olarak dağıtılması.
---------------------------------------------Alttada var bi zahmet okuda andidit öğren.Ondan sonra başka biriyle konuşurken direk hakaret etmezsin.
Peki şöyle bakalım 1 kadın 4 erkek alabiliyor mu ?Hayır işte biz buna eşitlik yoktur diyoruz.Peki medeni kanunda nasıl oluyor?Herkez yani hem kadın hem erkek yanlızca 1 erkek alır.
Yeterince açık, net...Biz bu yalanlara tokuz tok..Ne cahil, hakaret adamlara tahammülümüz var nede din üstünden yapılan oyunlara.
-
Bana ne dersen de umrumda değil. Allaha şükür anaya bacıya da küfür edecek kadar şerefsiz yetişmedik. Ha bunu bize öğreten de senin o ukelaca laflar ettiğin islam dini. Seninle fıkıh tartışması yapmayacağım. Sen bilgim olmadığını bil. Ayrıca her konuya atlayıp kendini ispatlamaya çalışma. Yanlış ve gereksiz laflar ediyorsun. Bu üç beş satırada bir sürü zırvalayıp durma konuyu uzatma. Yaşının bende küçük olduğunu düşünüp bir nasihatla seninle diyaloğumu bitiriyorum. Akllı ol. Sadece bu.
-
yazık ya size çürümüş beyinler
-
yahuuu konuyu nereye getirdiniz war yyaa :| ama doğru sen islamı sawunacaksın ki başbakanın oğlu ceolukla ödüllendirilsin maliye bakanın oğlu da başka bişeylere indirsin bindirsin sizde islam diyin hala :| lan ben müslüman değil miyim sanki konu akp akp anlayın yahuuu azıcık , uyanın çıkarın at gözlüklerinizi adamlar islam diye şettiriyo herşeeyi hade selametle :|
-
salak bir yazı. saçmalamış kim yazmış ise. türban ya da kara çarşaf bir simge değil, din ve vicdan özgürlüğünün bir parçasıdır. takan takar, takmayan takmaz. resmi tarihin ucube çocuklarını gördükçe içim burkuluyor. nasıl bu kadar kibirli ve yaşam düşmanı olabiliyorlar. halbuki bir çoğu deli gibi bel bağladığı atalarını ve sözde inkilaplarını bilmiyor. yazık gerçekten.
kurtuluş savaşında ölen kadınlar örtülüydü. örtüleri ile ölüp, örtüleri ile gömüldüler. ( inanmayanlara videolar itelenebilir , ay aman iletilebilir. ahahah. olmadı dimi. ) fakat kandırıldıklarından haberleri yoktu. aynı kürtler gibi. kürtler neden kurtuluş savaşına bizimle girdiler biliyor musunuz ? ya da hangi şartla bizim yanımızda yer aldılar ? tabiki laiklik, türban yasağı, yaşama özgürlüklerinin kısıtlanması gibi yaptırımlar için değil.
laik depresifler için gelsin,
ne ararsın türbanım ile aramda,
sen kimsin ki örtüme el uzatırsın ?
gerçekten gözün yoksa namusumda ?
başı kapalıya neyin hesabını sorarsın ?
türban takıp, namaz kılıyorsam sanane ?
sana yoksa bir zararım yaparım..
ikimizde gelsek kıldan ince köprüye,
ben seni de sırtımda taşırım ( hayvan ) !!!
esir iken mümkün müdür hürriyet ?
yatıp kalkıp şehitlerimize dua et !
senin gibi hayvanların yüzünden,
atatürk'ten de soğuyacak bu millet !
işgaldeki hali sakın unutma !
örtüme dil uzatma sebepsiz,
seni çıktığın deliğe geri sokardım ama,
konsept izin vermiyor edepsiz !!!