Dünya Osmanlı`Nın Yayına Şaşıyor !!!!!!!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    sipahilerin yetişme tarzını okumadan yazarsın tabi buraya adamın ne eksiği var sipahilerden diye

... sorcerer & musket ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

yetişme tarzını falan geç abicim onlar da insan siz de insansınız.

neymiş 90 kiloluk gürzle savaşa giderlerdi, bizim boyumuzda kılıcı savururlardı,tepelerin ardına ok atarlardı dede korkut hikayelerinde kaldı arkadaşlar bunlar.

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

biz osmanlıyı neden gözümüzde büyütüyoruz? onlarda herkes gibi insan... mı acaba?:D herkez gibi deilller bence.

bu 4. murad

Bir gün sarayda Murat Han'ın, musahibi Musa Paşayı sağ eliyle kuşağından tutup kaldırarak ve öylece Has Odayı dolaştırmış ve sonra da en küçük bir yorgunluk ve tıknefeslilik göstermeden, paşayı kaldırdığı gibi tek elle yavaşça zemine bırakmıştır....

Bir cirit mızrağı ile, arka arkaya konan dokuz kalkanı bir atışta delmiştir...

200(yaklaşık 240 kg eder.) okkalık bir gürzü kolayca kaldırıp salladıktan sonra fırlatabiliyordu . . .

Ve İstanbul Okmeydanındaki kemankeşlik müsabakalarda 1070,5 gez (706. 5m) mesafeye okunu ulaştırıp rekor kırmış ve okun düşdüğü yere rekorunu belgeleyen menzil taşı dikilmiştir . . .

Musul'da bulunduğu bir sırada oraya gelen Hint elçisinin tüfek ve kılıç kar eylemez diye hediye ettiği fil kulağından yapılma üzeri gergedan postu kaplı çok sağlam kalkanı el mızrağı ile ortasından delmiş ve içini altın ile doldurup elçiye geri hediye etmiştir...

eee biraz büyütebiliriz şimdi herhalde:D

eğer derseniz ki sadece 4. murat öyleydi, size yeniçeriler ve 4. muradın iç oğlanını, malkoçoğlu ali bey i falanda yazabilirim ;)

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

arkadaşım bu ortalıkta dolaşan bilgilerin çoğu dönemin edip kişilerinin eserlerine başlarken padişaha yaptıkları özgülerdir ki bu övgülerde mübalağ sanatı çokça kullanılmaktadır.

ama hadi diyelim ki öyleydi o kadar güçlüydü osmanlının soyu devam ediyor onlar da yapabikliyor mu bötyle şeyleri? veya senin neyin eksik de yapamıyorsun?

yeniçerilerin de böyle olduğunu iddia ediyorsun ki yeniçeriler devşirmeydi. o zaman bu soyla alakalı bir şey de değil. havasından mıdır nedir acep:D efsanelerle yaşamayın:D...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

bunlar ortalıkta dolaşan değil bizzat tarih kitaplarından edindiğim bilgilerdir.
    mübalağa falan yok.

osmanlının soyu yapamıyor. bizde yapamıyoruz. çünkü insan nesli giderek küçülüyor, ve güçsüzleşiyor.
    bırak osmanlıyı benim dedemin babası da bu herif gibiymiş.
    bilmem hiç topkapıdaki kaftan ları gördünmü içine senin gibi üçtane sığar. yada oradaki gürz ve kılıçları gördünmü? sen ve ben kaldıramayız mesela:)
    yada erzurumdaki abdurahman gazinin türbesini gördünmü? 3,5m. boyunda bi adam... ben kendi gözlerimle gördüm efsane falan deil.(mezarını gördüm kendini değil)

evet yeniçeriler devşirmeydi. bende zaten türkler demedim, osmanlılar dedim. yeniçerilerde he halükarda osmanlı. yani burda
    onların eğitimnden nsaı eğitildiklerin bahsediyoruz, sadece türkler güçlüdür demiyoruz. efsanelerle değil gerçeklerle yaşıyoruz...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    öncelikle yetişme tarzından kastım sipahi olana kadar yaptıkları ve sipahilik dönemlerinde tabi oldukları uygulamalar.
    sikindirik bi tv adamıyla ömrü savaşlarda geçmiş görevi savaşmak olan bi sipahinin gücünü ve kabiliyetini bir tutamassın sanırım.
    ikincisi kimse zaten ben yapamam falan demiyor.ama iyice çalışıp yapılabilicek şeyler.normal bi vatandaşla bi sipahinin yapabiliceğiı şeler aynı seviyede olmaz.
    üçüncüsü yeniçerilerin tümü devşirme deildir.devşirilen çocukların askeri yönü iyi olanlar yeniçeri yapılmıştır evet ama yeniçeri ocağı tamamen devşirmelerden kurulu bir ocak deildir.
    dördüncüsüde topkapı sarayından çıkan (bilgi için ilber ortaylı'nın osmanlıyla ilgili herhangi bi kitabı) bugünkü adıyla günlük diyebilceğimiz yazılar.bunlarda padişahı meth için yazılmamıştır sanırım ?
    efsane flan deil herşey kaynaklarıyla var.
    benim anlamadığım atalarımızla övünmemiz bu ülkede bazı güruha neden bu kadar dokunuyor.
    ordusunu rusyada bırakıp kaçan napolyona fransada herkes kahraman der kimse laf söletmez.at hırsızı bi adam için avrupalı braveheart die film çeker.
    ama biz bu kahpeliklerin hiçbirini yapmamış (bkz temür - yıldırım beyazıt savaşında kaçma durumu varken yıldırımın kaçmayarak esir düşmesi) olan atalarımızla, onlardan kat kat üstün olan Osmanlı devletimizle gurur duydukmu onun güzelliklerini dile getirdikmi neden efsane oluyor buna anlam veremiyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek
    kokainman büyüksün:D iyi hoş söylüyosunda yeniçerilerin tamamı devşirmeydi dostum. hatta yeniçeri ocağı içine Türk girince bozulmaya başlamıştır:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

yetişme tarzıyla insanın o dediklerinizi yapabilmesi yine de efsanevi geliyor bana ama aksini gösteren bir kanıtım olmadığından susuyorum.

ama şunu söyleyeyim mimar; insanlar gittikçe küçülüyor demişsin ama yapılan kazılardan ve açılan mezarlardan bilindiği kadarıyla tam tersi söz konusu. aksine gittikçe büyüyoruz. zaten inanıyyor musun bimem ama evrim teorisinin bir kanununa göre memeliler evrim sürecinde  vücutlarını büyültme eğilimindedirler...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    -----------------------------

yetişme tarzıyla insanın o dediklerinizi yapabilmesi yine de efsanevi geliyor bana ama aksini gösteren bir kanıtım olmadığından susuyorum.

bu cümlenden dolayı takdir ediyorum.  insan susmasını da bilmeli dimi, tebrikler.

ama şunu söyleyeyim mimar; insanlar gittikçe küçülüyor demişsin ama yapılan kazılardan ve açılan mezarlardan bilindiği kadarıyla tam tersi söz konusu. aksine gittikçe büyüyoruz. zaten inanıyyor musun bimem ama evrim teorisinin bir kanununa göre memeliler evrim sürecinde  vücutlarını büyültme eğilimindedirler...

ben burda gördüğümü söylüyorum. kılıçlar, kaftanlar ve mezarlar. hiç te normal bi insanın giyeceği kullanacağı türden değillerdi. seninle evrim teorisini tartışalım demiştim, kaç kere mesaj attık sen yanaşmadın, evrime inanmak için hiç bi sebep göremiyorum. o yapılan kazılar ve açılan mezarlara bi örnek verebilirmisin?  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek

yeniçeri ocağı ilk kurulduğunda 1000 tane yeniçeri alındığında bunların her 100 tanesinin başına yayabaşı adı verilen türkler atanmıştır.yeniçeri ocağı ilk kurulduğunda türkler vardır ancak az bi zaman sonra sadece devşirmelerin alındığı bi ocak halini almıştır.ilerleyen zamanlarda disiplin bozulunca herkes girmeye başlamış o zaman yine türkler girebilmişdir.
    yani haklı olduğun nokta yeniçeri ocağının harbiden yeniçeriyken sadece devşirmelerden kurulu olması.
    evet genel olarak devşirmelerden kuruludur ama dediğim gibi türklerinde girdiği dönemler olmuştur.

Toplam Hit: 7213 Toplam Mesaj: 23