Dünyada Yer Çekimi Olmayan Odalar Nasıl Oluşturuluyor
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Hocam 2 tipi var zaten o mevzunun biri uçaklı biri de shockman'in dediğine benzer bir şey.Senin resimlerini gösterdiğin uçaklı olan.
sokoban tarafından 29/Mar/13 14:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Pardon yanlış anlamışım Düzeltiyorum.. :)O Odayı ben yapmış isem Girip girmemek Deneye Katılıp Katılmamak Tamamen Size Kalmış.. Çünkü Oda Çok Döndüğü için Beyin ve Vücudu Patlatabilir....
Ben Şeyden Dem Vurdum bu Bilim adamları Piç Gibidir, Onunda Çözümünü biliyo olabilirler diye demiştim Fikri... :)
ShockMan tarafından 29/Mar/13 18:13 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.youtube.com/watch?v=iyRlZB3cvkg
attığın fotolar bu uçaktan alınma.
ulquiorra tarafından 29/Mar/13 14:15 tarihinde düzenlenmiştir -
parabolik uçuştur arkadaşlar o..
oda filan değil özel modifiye edilmiş uçaklarda belli bir yükseklikten kontrollü düşüş esnasında bir kaç saniyeliğine yerçekimsiz ortam oluşturulur
-
yercekimine zit ve esit bir manyetik alan olusturulursa olur diye dusunuyorum.
Metanet tarafından 29/Mar/13 15:31 tarihinde düzenlenmiştir
Konuya wert hazretlerini cagiralim aciklasin. -
sv_gravity 100
-
Metanet bunu yazdı
yercekimine zit ve esit bir manyetik alan olusturulursa olur diye dusunuyorum.
Konuya wert hazretlerini cagiralim aciklasin.yerçekimi ve manyetik enerji birbirinden farklı enerji türleri, o ortam sadece uçakta oluşturulabiliyor.
-
bildiğim kadarıyla nasa bu eğitimi 2 türlü veriyor.
1. si uçakda arkadaşların bahsettiği gibi.
2. olarak ise su altında
-
Hocam alttaki wikipedia linkinde yapay yerçekimi olayını gayet güzel anlatmışlar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_gravity
Şu anda tam olarak yerçekimini simule etmek mümkün olmadığı için Dünya da yerçekimsiz ortam olarak parabolik uçuş ya da sualtı kullanılıyor.
Uzayda yapay yerçekimi yaratmak içinse santrifüj - merkezkaç etkisi düşünülüyor ama o da vücautta bazı olumsuzluklar yaratabileceği için şu anda kullanılmıyor diye biliyorum
torpedo_XL tarafından 29/Mar/13 16:21 tarihinde düzenlenmiştir -
bu astronotları su dolu havuzdada eğitiyorlar yanlış bilmiyosam