Dünyadaki İlk Harddisk
-
Üretilen ilk ticari bilgisayar IBM'in 305 RAMAC ıdır. RAMAC ın açılımı ise; "Random Access Method of Accounting and Control" dür. 4Eylül 1956 da üretilen bu bilgisayarda IBM 350 isimli harddisk kullanılıyordu. 50 adet 61 cm çapında diskten oluşan ve toplam kapasitesi 5 Megabyte olan bu harddisk bilinen ilk harddisk oalrak tarihe geçmiştir.
1 Ton dan daha ağır olan 305 RAMAC, aylık 3 bin 200 dolara 1957 yılında kiralanıyordu. Satış fiyarı ise 160 bin dolardı.
1961 yılının sonuna kadar 1000 tane bu sistemden üretilmiştir.
-
5 mb vay be teknoloji baya ilerlemiş :)
5213216843 katı filan çıktı sanırım şimdi :D
-
way bee teklonoji hergün 465478654525103864 kere daha ilerliyor.
-
Adamların 5 MB lık harddisk için çektiği çileye bak. Uçakla falan taşıyolarmış yazık
-
onlara 4gb küçücük flash disk gösterip yüz ifadelerini görmek isterdim doğrusu :D
-
black_lord bunu yazdı:
-----------------------------
onlara 4gb küçücük flash disk gösterip yüz ifadelerini görmek isterdim doğrusu :D
-----------------------------buyuk ihtimalle nasi yiyecegiz derlerdi :)
-
Hee görmüstüm bunu
Seadoga not:La bende daüde okuom :D izmirdeim suan eylülde gitcem gidince görüsek görüsek?(Sen çömezsin daü sorumlusu ben oluom dogal olarak :D)
-
Şok oldum bide 1 Terabyte lik Harici Ufacık Hd leri Görseler Yüz ifadelerini görmek isterdim. :)
-
vaybe bi flashdisk alıp geçmişe gitsek zengin olarak geri döneriz valla.
-
usb yi geliştirmesi lazım önce,sonrada o algılayabilecek bir işletim sistemi,seri işlem yapması gereken işlemciyi unutmayalım.
teknolji iç içe hoca,4gb usb ile gitseydin böyük ihtimalle,ne güzel anahtarlık tepkisini alırdın. -
canerator bunu yazdı:
-----------------------------Hee görmüstüm bunu
Seadoga not:La bende daüde okuom :D izmirdeim suan eylülde gitcem gidince görüsek görüsek?(Sen çömezsin daü sorumlusu ben oluom dogal olarak :D)
-----------------------------ok görüşürüz burada ii olur:) istersen görevide devir ederim sana:D