folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Dünyanın En Büyük Genetik Uzmanlarından Craig Venter"Le İmana Geldi

Dünyanın En Büyük Genetik Uzmanlarından Craig Venter"Le İmana Geldi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek

Dünyanın en büyük genetik uzmanlarından biri olarak gösterilen ve sekiz yıl önce çalışma arkadaşı Craig Venter'le birlikte insan DNA'sının şifresini çözerek büyük şöhret yakalayan Dr. Francis Collins, “imana geldi

Venter, bilim dünyasında büyük ses getiren buluşlarının ardından çalışmalarını ilerleterek, laboratuvarda “yapay canlı” üretmeye çalışırken, Collins ise yeni kitabıyla bilim ve din arasında yeni bir tartışma yaratacak gibi gözüküyor

Laboratuvarda çalışırken Tanrı'yı hissettim  

Eylül'de piyasaya çıkaracağı “Tanrı'nın Dili” adlı kitabıyla ilgili İngiliz The Times gazetesine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Tanrı'ya inandığını söyleyerek, “Tanrı'nın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Tanrı'ya daha da yaklaştırıyor” dedi. Amerikalı bilim adamı artık mucizelere ve meleklere inandığını belirterek, “Laboratuvarda çalışırken Tanrı'yı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum.
    DNA'nın şifresini çözmek beni Tanrı'ya biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Tanrı'nın işidir” diye konuştu. İnsan genini çözmenin de kendisine Tanrı'nın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Tanrı onu her zaman biliyordu” dedi.

İnsan vücudunun genetik kodları olan DNA'nın şifresini çözen iki bilim adamı, bu çalışmalarıyla bilim tarihine geçmişlerdi. DNA'nın dizilimi ve kodlarının çözülmesi dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eş zamanlı açıklamalarıyla dünyaya duyurulmuştu

kaynak
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

din insanları yönetmek için gereklidir benim özgürlüğüme kimse karışmadısürece hiç biri umrumda deil

bilim evrende durduralamayacak ve herzaman daha iyisi olacak tek şeydir ve gerçekleri gösterir din ile kendinizi istediniz kadar avutun allah korkusu gereklidir =) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

arkadasım ben bu konuda söyle düşünüyorum;

Tanrı korkusu ii yonlendirilebilirse ve ödül olgusu (dinlerdeki ortak cennet anlayışı) din devleti yada aslen din devleti olmayıp cogunluk ve yönetimin tanrı kavramına inanması o yönetim için vazgeçilmezdir..

Neden dersen hepimiz biliriz ki ;

Baskı aracı olarak kullnılabilir , özgür düşüğnce zorla engellenmese bile şahsın zekai donanımları yerine oturmamış iken inanca uygun hale getirilebilie.Tabii bu kaba kuvvetle de olabilir ancak din  benimsetilip ve de o din kavramının şahsın kimliği ve de  onun kişiliği olduguna inandırılabilirse o zaman saglam zeminde demektir din e göre.

T abi buradan sonra şu sorun ortaya cıkar  şahıs zekai donanımlarına tam hakim oldugu zaman araştırır .

İnsanın varoluşsal sahip oldugu bir özelliğidir bu aslında nereden geldim? (yani varoluşsal zamanına kadar nerede idi) ve ölen bir tabiat ile birlikte nereye gidecek veya ne olacak niçin bu zamanda dünyaya geldi vs..;

Burada şöyle bir durum ortaya cıkar;

1= materyalist felsefenin iddiası olan allak bullak aklı bir şekilde derlemek toplamak korku anında üstün bir güce sıgınma olgusu için "Tanrı" icat edilmiştir. 

2= zaten tanrı vardır vede herşeyin sahibidir o yönetir (tabii bu daha uzun uzun anlatılabilir ancak ilk kelimeler turetilirse zaten denilenlere ulasılabilir)..

Şimdi 1. olgunun içine inelim ateizm temel olarak aslen değiştirilmiş hristiyanlığın(tabii müslümanlar için böyle hristiyanlar böle düsünmüyor)  yanlıs ve mantıga yatmayan anlayışlarının münafık bir toplum icat etmesinden sonra belkimiğini bunun üzerine inşaa ettiğini düsünüyorum sebebi ise komünizmde;"din insanlara afyon etkisi yapar zihinleri köreltir "  vs.. cümleleri olusturdu. Ancak tanrı kavramı (diğer dinlerin )

ile müslümanlığın Allah kavramı ve müslümanlığın uygulamaları, yaşayış ve işleyişi farklıdır.. 

( baya yoruldum devamı daha sonra bi yemek yiyeyim...) 

yorum tartısmada olur imza da değil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    <HTML><BODY><p>(devam etmeye calısalım)</p><p><br></p><p> burada hristiyanlıkta rönesansa kadar klise nin baskısı haksızca eziyetleri ve yopluma manasız mantıksız uygulamaları zorla dikte etmesi kabul etmeyenleri afaroz çarmıh vs.. gibi eziyetlere ugratmaları(gagile yi hatırlayalım);</p><p><br></p><p>Tabi bu yanlış uygulamalara düşmanlık yanlış dini uygulamalara olduğu için ateizm i hristiyanlıkla bagdastırıyorum.</p><p><br></p><p>Ancak islamiyyet farklıdır farkında ineniz munafıklık kavramı ne kadar önemlidir(sahabelerin "biz munafık olduk ya rasulallah " diye yanına koşuşturması)</p><p><br></p><p>onun için (yanlış uygulamaları olabilir ama ona öyle inanmayan müslüman olarak şöyle diyorum)</p><p><br></p><p>(bi arkadaslar ile halflife kapısayım dönecem insaallah...)<br></p><p><br></p><p><br></p>

yorum tartısmada olur imza da değil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

din insanları yönetmek için gereklidir benim özgürlüğüme kimse karışmadısürece hiç biri umrumda deil

bilim evrende durduralamayacak ve herzaman daha iyisi olacak tek şeydir ve gerçekleri gösterir din ile kendinizi istediniz kadar avutun allah korkusu gereklidir =)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kendisi ateist falan değildir güdümlü hristiyan kodomanlarındandır.

http://www.asa3.org/ASA/PSCF/2003/PSCF9-03Collins.pdf

Burada ne demek istediğimi anlarsınız.

ayrıca bu islam dünyasının bilime bakışına hastayım.

adamlar DNA dior RNA dior evrim dior iplediğiniz yok,bir tane satılmış gazetecilik örneği çıkıp x kişisi tanrı var dedi diye haddi bilime saygınız geliyor.

işinize gelene inanıyorsunuz,gelmediğine inanmıyorsunuz.

inandığınızıda sorgulamıyorsunuz.

yazık. 

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:

Kendisi ateist falan değildir güdümlü hristiyan kodomanlarındandır.

http://www.asa3.org/ASA/PSCF/2003/PSCF9-03Collins.pdf

Burada ne demek istediğimi anlarsınız.

ayrıca bu islam dünyasının bilime bakışına hastayım.

adamlar DNA dior RNA dior evrim dior iplediğiniz yok,bir tane satılmış gazetecilik örneği çıkıp x kişisi tanrı var dedi diye haddi bilime saygınız geliyor.

işinize gelene inanıyorsunuz,gelmediğine inanmıyorsunuz.

inandığınızıda sorgulamıyorsunuz.

yazık. 

yok dai adamın raprortajında dio ateistim adam doğru yolu bulmuşş darısı başkalarının başına

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

yok dai adamın raprortajında dio ateistim adam doğru yolu bulmuşş darısı başkalarının başına

ateist oldusa gerçekten doru yolu bulmuş bir aklı başında insan daha kazandık = )  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek
    benmi yanlış okuyorum acaba!?!  adamın müslüman olup olmadığı yazmıyor tanrıyı bulmuş belki hristiyan oldu?!  ama nerdeyse internette bu haberle ilgili yorumlar müslümanlık üzerine.. hatta denyonun biride "bende kuran'ı okudum ateist oldum" gibi alakasız seyler yazmış...

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ajdar+anik+dini
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    ikinci resim bana birini anımsatıyo..yoksa yoksa hayır olamaz....
Toplam Hit: 3456 Toplam Mesaj: 12