folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dünyanın En Uzun Yaşayan İnsanı Zaro Ağa

Dünyanın En Uzun Yaşayan İnsanı Zaro Ağa

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Erkek

%3caro-ağa

Mêydanê köyü) Kürtlerinden Zaro Ağa, dönemimizin bilinen en uzun ömürlü insanı kabul edilir. 1700′lü yılların sonuna doğru Bitlis’ten İstanbul’a gelen Zaro, burada hamallık yaparak geçimini sürdürür. 10 Osmanlı padişahı (I. Abdülhamid, III. Selim, IV. Mustafa, II. Mahmud, Abdülmecid, Abdülaziz, V.Murad, II. Abdülhamid, V. Mehmet Reşat ve Vahdettin) gören bu ünlü Kürt, 7 büyük savaş (Kırım Harbi, Rus Harbi, Plevne, Kafkas Savaşı, Balkan Harbi, Birinci Dünya Savaşı, Türk Kurtuluş Savaşı)  atlatır. 1900′lerin başında Avrupa medyasının ilgi odağı olunca yaşamı hakkında bilgiler kayıtlara geçti. Medyatik hale geldi ve tanıtım amacıyla 1925 yılında İtalya, 1930 yılında Amerika, 1931 yılında İngiltere’ye götürüldü, buralarda uzun yaşamının sırlarını anlattı insanlara.
    Bir Fransız kızı da dahil olmak üzere toplamda 20 evlilik yapan bu zatışahane Siirt ve İstanbul’daki eşlerini de hiç ihmal etmediğini Avrupalı gazetecilere göğsünü gere gere söyledi ama çocuklarının ve torunlarının sayısını bir türlü hatırlayamadı. İstanbul’da hamallık yaparken Hamallar Teşkilatı’nı da o kurmuştu. Zaro Ağa’yı Amerikaya götürenler, iyi bir yaşam vaadederek aslında onu sirklerde çalıştırdılar. Onunla fotoğraf çektirmek 10 dolar, öpmek ise 15 dolardı. Neticede  160 yaşında Şişli Etfal’de öldüğünde cesedine el konuldu, otopsi yapıldı ve uzun yaşamın sırları öğrenilsin diye beyni, ciğeri ve kalbi çıkarılarak Amerika’da incelenmeye götürüldü. Naaşının geriye kalanları Eyüp Kabristanı’na defnedildi. Ne var ki torununun torununun torunlarından biri o gömülürken, ağlıyor ve babasının dünyasına doyamadan gittiğini söylüyordu…

nette dolaşırken tesadüfen karşılaştım. ilgimi çekti... ve amerikaya yine öfke püskürttüm ayrıca araştırınca alaaddin gövsa nında ansiklopedik çalışmasında rastlamıştım...

Sigarayı bıraksam diyorum; tamamen sana başlasam... Sen daha çabuk bitirirsin işimi, böyle çok yavaş ölüyorum... // üzüldüm ben; üzdü
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

ilginc bir mevzu

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Erkek

Spyware__007 bunu yazdı:
    -----------------------------

ilginc bir mevzu

hocam ben buna sinir odlum   : Zaro Ağa’yı Amerikaya götürenler, iyi bir yaşam vaadederek aslında onu sirklerde çalıştırdılar. Onunla fotoğraf çektirmek 10 dolar, öpmek ise 15 dolardı

Sigarayı bıraksam diyorum; tamamen sana başlasam... Sen daha çabuk bitirirsin işimi, böyle çok yavaş ölüyorum... // üzüldüm ben; üzdü
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

ozaman öyle bir durum sözkonusu olmuş yapmışlar şuanda bize bunu yargılamak düşmez eğer yargılamak gerekirse zaro agadan cok daha önemli mevzular war boşver takma kafanı kardeşim (:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Erkek

Spyware__007 bunu yazdı:

ozaman öyle bir durum sözkonusu olmuş yapmışlar şuanda bize bunu yargılamak düşmez eğer yargılamak gerekirse zaro agadan cok daha önemli mevzular war boşver takma kafanı kardeşim (:

mesele o deil hocam. ne isteiorlar bizden yaa. ne die oynuorlar bizimle miletimizle saf temiz insanlarımızla. ben ona takarım...

bir gün evet bir gün gelecek... herkesin hesabını sorcağız

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

Aryan bunu yazdı:

Spyware__007 bunu yazdı:

mesele o deil hocam. ne isteiorlar bizden yaa. ne die oynuorlar bizimle miletimizle saf temiz insanlarımızla. ben ona takarım...

bir gün evet bir gün gelecek... herkesin hesabını sorcağız

ne istediklerini söyleyim adamların daha osmanlı devletinden kuyruk acıları var bu topraklar zenginliklerle dolu türkiyedeki maden oranı diye google amcaya yazarsan sana gerekli cevapları verecektir emin ol şuan türkiyeyi yahudilerle doldurdular daha evveldende vardı bugün bir iç savaş cıksa yarın sabah ekmek bulamayabilirsin bunlar gerçekten derin mevzular hiç buraya getirme derim konuyu  en iyisi sen uyumana bak kardeşim (: Allah herşeyin hayırlısını versin milletimize  VATANIMIZA

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aryan
    Aryan's avatar
    Erkek

çook derinlere inilr ya hacı.. özelike yahudiler konusundada.. nyse hazı knuyu saptrmylaım....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek

160 mı :S bi insanın o kadar yaşaması biyolojik olarak yaşaması mümkün mü? bilmediğimden soruyorum

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Aryan bunu yazdı:

Zaro Ağa’yı Amerikaya götürenler, iyi bir yaşam vaadederek aslında onu sirklerde çalıştırdılar. Onunla fotoğraf çektirmek 10 dolar, öpmek ise 15 dolardı. Neticede 160 yaşında Şişli Etfal’de öldüğünde cesedine el konuldu, otopsi yapıldı ve uzun yaşamın sırları öğrenilsin diye beyni, ciğeri ve kalbi çıkarılarak Amerika’da incelenmeye götürüldü.

" Hayat tekerrürden ibaret " birkez daha kanıtlandı :)

Bazı ülkeler vardır sömürürler, kullanır, işleri bittiğinde paçavra gibi çöpe atarlar, rahmetli dayı'da olduğu gibi,

Bazı topluluklar vardır, bedenlerini - beyinlerini peşkeş çekerler, sömürülmekten, kullanılmaktan zevk alırlar...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Renato
    Renato's avatar
    Erkek

Zaro agada masallah silah gibi,

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

Renato bunu yazdı:

Zaro agada masallah silah gibi,