folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Düşük Isıda Yemek Pişirme Tekniği

Düşük Isıda Yemek Pişirme Tekniği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Dün akşam doğalgazlı ocakta çelik tencerede etli sebze yemeği yapmak istedim. Klasik tüplü-gazlı ocakta pişirme yöntemi yerine tencereyi komple aliminyum folyo ile sarıp bir nevi güveç tarzı düşük ısıda pişireyim dedim. Yani ocağın ateşini mümkün olduğunca sonuna kadar kısıp pişirecektim. Bu şekilde sebzenin ve etin içten içe pişeceğini düşündüm. zaten çok fazla acıkmamıştım zamanım vardı.

Derken aliminyum folyo'ya sarmaktan vazgeçip direk çelik tencereyi ocağa koydum. içine malzemeleri hepsini aynı anda olmak suretiyle iri iri doğrayıp tencereye bir buçuk su bardağı kadar su koydum. yağ ile uzun süre pişirince tencerenin dibi yanar. Sıvı yağ sadece 1 yemek kaşığı kadar attım. Ocağın altını yakıp en düşük seviyeye kadar kıstım. mümkün olduğunca en kısık seviye olacak. Yarım seviye felan değil, daha da kısık.

Yaklaşık 1 saat sonra mutfağa gidip tencereyi açtım ki yemek inanılmaz derecede içten içe pişmiş ve lokum gibi olmuş. lezzeti de mükemmel... Yüksek ısı ile pişirilen yemeklerin asla ve asla lezzeti olmuyor. Üstelik malzemelerin sadece yüzü yanıyor ama içleri çiğ oluyor.

Bir sonraki denemem janıcı jel ile daha da düşük ısıda 2-3 saatte yemek pişirmek olacak. Bir kutu jelin 3 saat yandığı düşünülürse bu kadar düşük ısıda pişen yemeğin tadı unutulmaz enfes bir yemek olacağını tahmin ediyorum.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

you are amazing :)

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

yakında çiğ yersin sen :D

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

adam ateşi beleşe getircek yakında tabi buna dahil olarak ısınma yemek pişirmek su kaynatmak :)

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    hacı okadar uğraşacağına düdüklü tencere al :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Et  yemekleri icin yavas pismeleri kesinlikle lezzetini arttiriyor. 

İmza icinde Gökce Firatin bi yazisini okumustum bu hafta Türk Solunda  "Asıl Dersimliler özür dilemeli" diye bunun gibi düşünen insanlar gerçekten varmi demiştim varmış görmüş oldum, saygılar :)

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WitchKing
    WitchKing's avatar
    Erkek

özlemişim senin şu ___________ konularını : D

Güzelleş be oğlum, şimdilik ölümüne kadar hayattasın..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

adam üretiyor yerinde duramıyor. maşalla hocam :)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

özetle; kısık ateşte yemek iyi pişer.

cevapla, biliyoruz fakat senin anlatış tarzın çok hoşuma gitti :D

Nerde o eski TBT...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

abi bu adama fan club acmak lazım.

zihni sinir'in veliahtı.

tv programlarında seni görmek istiyoruz hocam.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam osmanlı mutfağında mum ateşinde yemek pişirilirmiş, duymamış mıydın bi yerlerde :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 3742 Toplam Mesaj: 27