Düşük Isıda Yemek Pişirme Tekniği
-
Dün akşam doğalgazlı ocakta çelik tencerede etli sebze yemeği yapmak istedim. Klasik tüplü-gazlı ocakta pişirme yöntemi yerine tencereyi komple aliminyum folyo ile sarıp bir nevi güveç tarzı düşük ısıda pişireyim dedim. Yani ocağın ateşini mümkün olduğunca sonuna kadar kısıp pişirecektim. Bu şekilde sebzenin ve etin içten içe pişeceğini düşündüm. zaten çok fazla acıkmamıştım zamanım vardı.
Derken aliminyum folyo'ya sarmaktan vazgeçip direk çelik tencereyi ocağa koydum. içine malzemeleri hepsini aynı anda olmak suretiyle iri iri doğrayıp tencereye bir buçuk su bardağı kadar su koydum. yağ ile uzun süre pişirince tencerenin dibi yanar. Sıvı yağ sadece 1 yemek kaşığı kadar attım. Ocağın altını yakıp en düşük seviyeye kadar kıstım. mümkün olduğunca en kısık seviye olacak. Yarım seviye felan değil, daha da kısık.
Yaklaşık 1 saat sonra mutfağa gidip tencereyi açtım ki yemek inanılmaz derecede içten içe pişmiş ve lokum gibi olmuş. lezzeti de mükemmel... Yüksek ısı ile pişirilen yemeklerin asla ve asla lezzeti olmuyor. Üstelik malzemelerin sadece yüzü yanıyor ama içleri çiğ oluyor.
Bir sonraki denemem janıcı jel ile daha da düşük ısıda 2-3 saatte yemek pişirmek olacak. Bir kutu jelin 3 saat yandığı düşünülürse bu kadar düşük ısıda pişen yemeğin tadı unutulmaz enfes bir yemek olacağını tahmin ediyorum. -
you are amazing :)
-
yakında çiğ yersin sen :D
-
adam ateşi beleşe getircek yakında tabi buna dahil olarak ısınma yemek pişirmek su kaynatmak :)
-
hacı okadar uğraşacağına düdüklü tencere al :|
-
Et yemekleri icin yavas pismeleri kesinlikle lezzetini arttiriyor.
İmza icinde Gökce Firatin bi yazisini okumustum bu hafta Türk Solunda "Asıl Dersimliler özür dilemeli" diye bunun gibi düşünen insanlar gerçekten varmi demiştim varmış görmüş oldum, saygılar :)
-
özlemişim senin şu ___________ konularını : D
-
adam üretiyor yerinde duramıyor. maşalla hocam :)
-
özetle; kısık ateşte yemek iyi pişer.
cevapla, biliyoruz fakat senin anlatış tarzın çok hoşuma gitti :D
-
abi bu adama fan club acmak lazım.
zihni sinir'in veliahtı.
tv programlarında seni görmek istiyoruz hocam.
-
Hocam osmanlı mutfağında mum ateşinde yemek pişirilirmiş, duymamış mıydın bi yerlerde :))
Toplam Hit: 3742 Toplam Mesaj: 27