folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Düz Duvara Tırmanan Robot Yapmışlar

Düz Duvara Tırmanan Robot Yapmışlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selamlar,

Haberlerde gördüm paylaşayım dedim, belki bazı arkadaşlara fikir verir (çizgi izleyen robot-sumo robottan öteye bir şeyler hayal etmek güzel)

Aslında mantık çok basit ama acayip zekice.. Projeyi ETH Zürich (einstein in da okuduğu bir yer)  ile Disney Research (muhtemelen maddi destek) birlikte yapmış

Siteleri bu http://www.vertigoproject.ch/index.php/team

Kısa video burada 

https://www.youtube.com/watch?v=tmm6etLlleA

Çalışma prensibi ile ilgili sunum yapmışlar (Almanca) 

https://www.youtube.com/watch?v=1EbBXWX4nDU

Drone dan sonra ilgi çekecek bir proje olarak görüyorum..(tekerlekli drone gibi bir şey).. bakalım nasıl geliştirecekler projeyi

unbalanced tarafından 04/Oca/16 20:18 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Projenin altında ne yatıyor bilemiyorum ama şu haliyle işe yaramayan bir proje. Kullanabileceği alanlar sınırlı. İlk akla gelen alan askeri. Bu alanda da drone a göre tek bir avantajı var daha sessiz çalışması ama günümüzde dronelarda neredeyse cebimize girecek kadar küçüldü. Ancak gökdelenlerin camlarını silmekde işe yarar herhalde şu haliyle:D

Bostondynamics'in şu robotları kadar gelecek vaad etmeyen bir proje.

https://www.youtube.com/watch?v=M8YjvHYbZ9w

Ayrıca bostondynamics ve spacex gibi firmaların özel şirketler olması devlete bağlı olmamaları da devlet yalakası diğer şirketler için örnek teşkil ediyor. Adamlar bu işleri gerçekten aşmış durumda.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

daha önce bu konuyla ilgili bir konu açmıştım hocam oraya bakabilirsin http://www.tahribat.com/forum/yapay-zekanin-geldigi-nokta-214049

ayrıca geçenlerde okudum, boston dynamics bigdogs isimli projeyi durdudu, askeri amaçla kullanamayacaklarını çünkü sesi düşüremediklerini belirttiler o yüzden de projeyi durdurdular (artık ne kadar yerseniz)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Gormustum bunu gecen gun, bu ETH Zurich cilgin isler yapiyor

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

Gormustum bunu gecen gun, bu ETH Zurich cilgin isler yapiyor

diploma notunu yüksek tut, gel oku hocam :) ben başvuracaktım yüksek lisansa eth da ama yönetici biriyle tartıştım vazgeçtim başvurmaktan. Benim bir arkadaşım orada master yaptı sonra benim okuduğum yere gelip bir daha orada master yaptı, şimdi de almanya'da çalışıyor :) Söylediğine göre eth nin eğitimi baya zormuş, zaten bana göre avrupa'nın en iyi üniversitesi, keza epfl de çok iyidir, hatta bir türk hoca var, http://people.epfl.ch/emre.telatar 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Selamlar,

Haberlerde gördüm paylaşayım dedim, belki bazı arkadaşlara fikir verir (çizgi izleyen robot-sumo robottan öteye bir şeyler hayal etmek güzel)

Aslında mantık çok basit ama acayip zekice.. Projeyi ETH Zürich (einstein in da okuduğu bir yer)  ile Disney Research (muhtemelen maddi destek) birlikte yapmış

maddi destek derken ?  bu tarz projelerin yapılması ve hayata geçirilmesi için çok büyük meblalarda bi para mı olması gerekiyo ki ? 

Böyle bi roboto ben yapsam 1 tane devre , 1 tane program ,3 5 motor pervane çubuk yapıştırıcı xD

hadi olsun 300 lira :D

not : Bilmediğimden soruyorum. Benim gözümde robotun maliyeti 300 lirayı geçmiyor xD

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Selamlar,

maddi destek derken ?  bu tarz projelerin yapılması ve hayata geçirilmesi için çok büyük meblalarda bi para mı olması gerekiyo ki ? 

Böyle bi roboto ben yapsam 1 tane devre , 1 tane program ,3 5 motor pervane çubuk yapıştırıcı xD

hadi olsun 300 lira :D

not : Bilmediğimden soruyorum. Benim gözümde robotun maliyeti 300 lirayı geçmiyor xD

hocam türkiye'deki hesap gibi yürümez işler burda, her şeyin a dan z ye maliyeti hesaplanır..

bak şimdi,

bu öğrenciler muhtemelen doktora öğrencisi. Üniversitede araştırma yapıyorlar. Projeye 2014 de başlamışlar, üniversitede aylık olarak muhtemelen kişibaşı 6000-7000 frank (20 bin tl civarı) maaş alıyorlardır, bunların giderleri var, kullandığı malzemeler, denemeler, varsa eğitimleri karşılanır. İki dakikalık yapılacak iş değil, bu projeyi görmeden önce bunu düşünebildin mi? Sana biri düz duvara çıkabilen bir araba yap deseler ne hayal ederdin acaba?

Kısaca iki dakikada olacak işler değil, birikerek ilerliyor.. Belki robotun maaliyeti 300 liradır ama harcanan emek çok çok fazla :) O yüzden apple milyon dolarlar ayırıyor AR-GE ye ama sattığı telefonlar 700-800 dolar :)

Bu işler böyledir hocam..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

süper çok beğendim.

harika. Adamlar yapıyor abi. 

fanlarla işi götürmüşler güzel.

bunu izlerken nedense  karıncalar aklıma geldi.  peki bu hayvanlar nasıl çıkıyor

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

daha önce bu konuyla ilgili bir konu açmıştım hocam oraya bakabilirsin http://www.tahribat.com/forum/yapay-zekanin-geldigi-nokta-214049

ayrıca geçenlerde okudum, boston dynamics bigdogs isimli projeyi durdudu, askeri amaçla kullanamayacaklarını çünkü sesi düşüremediklerini belirttiler o yüzden de projeyi durdurdular (artık ne kadar yerseniz)

hocam bigdogs durdurulmadı, proje petman ile birleştirildi. bigdogs daki algoritmalar ise cheetah'a aktarıldı belli bir aşamaya geldiği için bütün projeleri birleştirdi boston dynamics. amerikan ordusu 2021 yılında petman'ı sahaya sürebilir, pil sorununa çözüm bulamadılar tek sıkıntıları bu şu anda.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Yanlış hatırlamıyorsam popüler science de okumuştum petman da engebeli alanlarda robotun ilerlemesiyle ve düşünce kalkmasıyla ilgili ciddi sıkıntılar varmış , sonuçta iki ayaklı olduğu için bu sorunu aşmaları pekte kolay görünmüyor

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Bu kopek robot cok urkutucu amk. Evimde rastlasam hic dusunmeden direk en yakin camdan asagi atlarm :/

Cigu bigule :(
Toplam Hit: 2445 Toplam Mesaj: 21
düz duvara tırmanan robot