folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dyatlov Geçidi Olayı-2 (Hala Çozülemedi)



Dyatlov Geçidi Olayı-2 (Hala Çozülemedi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2010
    Erkek

    Asıl Konu: http://www.tahribat.com/Forum-Dyatlov-Gecidi-Olayi-Hala-Cozulemedi-188551/1/Dyatlov/

    Asıl konu "Derin Konular" bölümüne açıldığı için rağbet görmemiş, bende bugun bilgilendiğim için yeniden gündeme getirmek istedim ki tekrar tartışılmaya başladı.

    Konuyu bilmeyenler için detaylı "resimli" bilgi: http://www.dunyabulteni.net/haberler/275744/dyatlov-gecidinin-sirri 

    Konunun kabaca özeti:

    Dyatlov Geçidi vakası ya da Dyatlov Geçidi kazası, 9 kayakçının Ural Dağları'nda tahminen 2 Şubat 1959 gecesinde gizemli ölümlerini belirtmek için kullanılır. Olay, Kholat Syakhl (Rusça: Холат-Сяхыл) dağının doğusunda bulunan ve bu olayın ardından grubun lideri olan Igor Alekseievich Dyatlov'un soyadını alan Dyatlov Geçidi'nde gerçekleşmiştir. Araştırmacılar, kayakçıların olay gecesi bilinmeyen bir nedenden dolayı çadırlarını yırtarak -30°C sıcaklıkta ve ağır kar yağışında yalın ayak çadırı terk ettiğini saptamıştır. Bulunan cesetlerden ikisinin kafatasında; diğer iki tanesinin ise kaburgalarında kırıklar bulunmuştur

    Konunun Wikipedia Makalesi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Dyatlov_Ge%C3%A7idi_Vakas%C4%B1

    CEVAPSIZ SORU: Çadırdaki gençleri, gecenin bir yarısı dondurucu soğukta, yalın ayak ve bir daha hiç kullanmamak üzere çadırlarını yırttırarak dışarı kaçmaya nasıl bir kuvvet zorlamıştı?

    Bir Kesit:

    Kesit 2:

    Kesit 3:

    Dyatlov Geçidi Belgeseli:

    Bölüm 1

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4p1On-KhNXs

    Bölüm 2

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8rItOKPEiC4

    Olayı Konu Alan Filmin Fragmanı:

    http://www.youtube.com/watch?v=FqfQupAZmDY

     

    Konu son yıllarda bilgi sahibi olduğum en garip hadiselerden birisi. Rusya 'da vuku bulan bu mevzu bende biraz devletle alakalı askeri bir duruma benziyor. Filmlerde rastlanabiliyor, mesela ABD'nin veya Rusyanın özel araştırma bölgeleri oluyor oldukca yüksek radyasyonlu bölgeler. Buralarla alakalı devlet tehdidinden dolayı öldürülmüşler gibi geldi bana baska izahı ne olabilir ki ?

     


    Digital Marketing Manager / Health Tourism
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    güzel paylaşım teşkkrler hocam

     

    edit:sonunda okudum askeri bir silah deneyine maruz kaldıkları söyleniyor.

    seboist tarafından 04/Oca/15 12:59 tarihinde düzenlenmiştir

    ebedi devlet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2009
    Erkek

    filmi de varmış bu gece izleyim merak ettim

    http://www.sinemalar.com/film/220462/seytan-gecidi 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    belgeseli izliyim , buna benzer bir kaç olay var.

    şimdi aklımda yok ama belgeselleri arada dönüyor. 

    okudum sonuna kadar çok ilgin.

    ------------------------------

    Dyatlov Geçidi'nin Sırrı
    Dyatlov%20Geçidinin%20Sırrı

    9 dağcı 1959'da bir geceyarısı, Ural dağı eteğindeki kamp çadırlarından, ayakkabılarını, elbise ve giyeceklerini bırakarak, dayanılmaz soğuğa aldırmaksızın kaçtılar.

    50 yıl önce bir Cumartesi gecesi meydana gelen ve 9 genç dağcının anlaşılamayan ölümleri ile sonuçlanan hadise, Ural Dağlarının bir kösesinde unutulmaya bırakıldı. Taa ki 1990 senesinde Rusya’nın yeniden yapılanma dönemine kadar... Sır, 1990 yılında arşivden çıkartıldı. Araştırmalar başladı. Ancak ölenlerin yakınları için, bırakın esrar perdesinin kalkmasını, aralanmadı bile...

    Ekibe hastalığı sebebiyle katılamayan Yury Yudin seneler sonra olayın incelendiği bir televizyon belgeselinde “eğer hayatım boyunca cevabı alınacak tek bir soru sorma şansım olsaydı; bu soru ‘o gece arkadaşlarıma ne oldu?’ olacaktır” demekteydi.

    Soldan Sağa: Lyudmila Dublinina, Rüstem Slobodin, Alexander Zolotaryov ve Zina Kolmogorova.

    Herşey Böyle Başladı

    Yury Yudin ve Ural Politeknik Enstitüsü’nden 9 öğrenci, 28 Ocak 1959 günü, iki hafta sürecek bir gezi için Ural dağlarında yolculuğa başladılar. Yolculuk, kuzeyde bulunan ve son yerleşim yeri olan Vizhay’a kadar planlanmıştı. Ekibin başında oldukça tecrübeli bir dağcı olan Igor Dyatlov vardı. Heyetteki herkes daha önce de zorlu tecrübelere katılmış olan çetin insanlardı. Yudin daha seferin başında rahatsızlandı ve ekibin gerisinde kaldı. Böylece ekip, 2'si kadın, 7'si erkek toplam 9 kişiden oluştu.

    Kayakçılar 2 Şubat günü Otorten’i geçerek Holat Syahl tepesine ulaşmayı başardılar. Ekipten kalan fotoğrafları ve günlükleri inceleyen müfettişlere göre, saat 5'de çadırlarını kurarak kamp yeri oluşturdular. Kayakçıların bu bölgeyi neden tercih ettikleri belli değil... Çünkü grup 1,5 km. ileride dağ eteğindeki ormanlık bölgeye kamp kurmuş olsaydı, böylece iklimin sert etkilerinden de kendini koruyabilecektiler. Böylesi bir noktayı seçmiş olmaları bir şeylerden endişe ettiklerini düşündürmektedir.

    Yudin’e göre bunun sebebi, Dyatlov’un orman içindeyken etraflarındaki orman örtüsü nedeniyle tepeyi gözden kaybetme korkusu olmalıydı.

    Keşif seferi için Enstitü'den ayrıldıkları sırada Dylatlov, Otorten Dağı'ndan Vizhay’a döndüklerinde durumları hakkında telgraf çekeceğine söz vermişti. Bu işin muhtemel tarihi 12 Şubat olarak planlandığı için o güne kadar kimse grubun durumundan endişe etmediler. Hatta Dylatlov, Yudin’e bir kaç gün gecikme olabileceğini de söylemişti. Ancak 20 Şubat'tan sonra alarm çanları çalmaya başlayacaktı. Enstitü ve kayakçıların yakınları, öğrencilerin aranması için polis ve askerî yetkililerden yardım isteyeceklerdir. Bölgeye askerî keşif uçakları ve helikopterler gönderildi.

    Müfettiş raporlarına göre, çadırlar içeriden yırtılmıştı. Öyle ise içindekiler panikle dışarı çıkmış olmalılar. Ama neden?

    Cesetlere Ulaşılıyor

    Öncü arama ekipleri 6 gün sonra 26 Şubat'ta kamp yerine ulaşabildiler. Yekaterinburg’dan gelen telgrafta ekip başkanı Mikhail Sharavin “yarıya kadar yırtılmış ve içi kar ile dolmuş çadıra ulaştık. İçi boş, ancak grup ayakkabılarını bile çadırda bırakarak burayı terk etmiş” diye yazmaktaydı.

    Ekibin Çadırı Paramparçaydı

    Yapılan teknik incelemede çadırın içeriden yırtıldığı ve civarında karın altında kalmış olan 7-8 kişiye ayak izlerinin olduğu anlaşıldı. Ayak izlerinin hiç birinde ayakkabı veya çorap giyildiğine dair belirti yoktu. Bu ayak izleri yalın ayaklı birilerine aitti. Hem de gecenin o dondurucu soğuğunda..

    Çadırdaki gençleri, gecenin bir yarısı dondurucu soğukta, yalın ayak ve bir daha hiç kullanmamak üzere çadırlarını yırttırarak dışarı kaçmaya nasıl bir kuvvet zorlamıştı? Araştırmayı yürüten dedektiflere göre bu ayak izleri gruptakilere aitti ve hiç bir yabancı ayak izi tespit edilemedi. Kampta 9 dağcıdan başka kimse yoktu. Civarda da... Ayak izleri, dağın eteğindeki ormana doğru gidiyor ancak 500 metre sonra aniden yok oluyordu. Sharavin, ilk iki cesedi ormanın sınırında bir çam ağacının altında buldu.

    Cesetler ekipteki 24 yaşındaki Georgy Krivonischenko ve 21 yaşlarındaki Yury Doroshenko'ya aittiler. Ve her ikisi de ayakları çıplak ve üzerleri elbisesizdi. Sadece iç çamaşırı giymişlerdi. Yanlarında yakılarak kömürleşmiş ağaç parçaları vardı. Çamın dalları ağacın 5 metre kadar üst kısımdan koparılmıştı. Demek ki, adamlar olaydan sonra ağacı tepesine çıkarak etrafa veya bir şeylere bakmışlardı. Bir kısım dal kırıkları kar üzerinde dağınık olarak bulundu.

    Hadiseye yakından şahit olanlar, turuncu renkte ateş kürelerinden bahsetmektedirler. Bazılarına göre askerî bir silah, kimilerine göre başka âlemlerle temas olayı...

    Yardım Arama Ekiplerinin Gayretleri

    Dyatlov, 22 yaşındaki Zina Kolmogorova ve 23 yaşındaki Rüstem Slobodin’e ait sonraki üç ceset, ağaç ile kamp arasındaki sahada 150 metre ara ile bulundu. Cesetler arasındaki mesafeden onları kampa dönmeye çalışırlarken öldükleri sonucuna varıldı. Uzmanlar hemen adlî tahkikata giriştiler. Cesetler üzerinde yapılan otopsi işlemlerinde net bir sonuca ulaşılamadı. Adlî tıp uzmanları, beş cesedin hipothermi (yani soğuk etkisi ile donarak) neticesi öldüğünü açıkladılar. Slobodin’i kafasında fraktür tespit edildi ancak bu kırığın ölümcül olmadığı anlaşıldı. Olay mahallinde kalarak 2 ay boyunca araştırmalarını sürdüren araştırma ekibi, çamlıklardan 75 metre uzakta kara gömülü dört cesedi daha ortaya çıkardı.

    Nicolas Thibeaux-Brignollel (24), Ludmila Dubinina (21), Alexander Zolotaryov (37) ve Alexander Kolevatov'un (25) bulunan cesetlerinden anlaşıldığı kadarıyla, travmatik şekilde ölmüşlerdi. Thibeaux-Brignollel’ın kafatası kırılmış, Dubinina ve Zolotarev’in kaburga kemiklerinde kırıklar bulunmakta ve gene Dubinina’nın dili yerinden sökülmüştü.

    Bütün bunlara rağmen cesetlerin travmaya uğrayan kısımlarının dış yüzeylerinde yani cesetlerin üzerlerinde yaralanma belirtileri yoktu. Yani kırık kemikleri etrafını saran adale-et ve deri üzerinde yaralara rastlanılmadı. Cesetlerdeki tahribat, araba çarpmasına benzetilmesine rağmen, yara izleri oluşmaması, hadisenin esrarengizliğini iyice arttırdı.

    Sır İyice Büyüyor

    Son dört ceset, diğerlerinden daha kötü giyimliydi. Anlaşılan sonraki, ilk kim öldüyse onun kıyafetlerini üzerine geçirmişti. Zolotaryov, Dubinina’nın kürklü montunu ve şapkasını giymişti. Dubinina’nın ayağında ise Krivonishenko’nun yün pantolonu vardı. Elbiseler üzerinde yapılan incelemelerde ise, yüksek oranda radyasyona rastlanılmış olması başlı başına bir muamma idi.

    Olaydan bir kaç ay geçtikten sonra Rus yetkililer itham edecekleri kimseye ulaşamadıklarını, vakanın çözümsüz kaldığını açıkladılar. Böylece dosya gizli bir arşive gönderilerek unutulmaya terk edildi.

    Yıllar sonra sırrı çözmeye çalışan Yekaterinburg-Dyatlov Olayını Araştırma Derneği Başkanı Yury Kuntsevich "olayın olduğu sene 12 yaşında olmasına rağmen, otoritelerin ve araştırmacıların olayı halktan saklama gayreti içinde olduklarını" hatırlamaktaydı. Savcılık önce Mansi yerlilerinin bu cinayetleri işledikleri iddiasını araştırdı. Güya kendi yurtlarına geçiş yolu açan kâşifleri birilerinin cezalandırdığı düşünüldü. Oysa ne Otorten ve ne de Holat-Syahl yöre halkınca kutsal veya özelliği olan yerler değildi. Keza olay mahallinde de 9 kayakçıdan başkaları olduğuna dair hiç bir iz ve belirti yoktu. Otorten Dağı, Mansi dilinde “Ölüm Dağı” anlamına geliyordu. Hepsi o...

    1959 senesinde bir gece aniden 9 kayakçının hayatına mâl olan neydi? Dosya 30-40 sene sonra tekrar ele alınıyor. Ancak o dönem şartlarında toplanan ve açıklanan belgeler ne derece sağlıklıdır, belli değil...

    Yeniden Gündemde

    1990'da yazar Anatoly Guschin olayla ilgili bir araştırma yapıyor ve dosya yeniden hatırlanıyor. Yazar bazı fotoğrafları ve önceden bilinmeyen ayrıntıları gün ışığına çıkarıyor. Pek çok belgenin ortadan kaybolduğunu anlaşılıyor; hem de en can alıcı belgeler... Araştırmasıyla ilgili “Sırlar Dokuz Hayata Mâloldu” isimli bir kitap yazıyor. Yazara göre, Sovyetler'de askerî bir silah denemesi sırasında dokuz kişi ölüyor. Tabii bu bir teori... Hakikat çok daha farklı olabilir.

    PanxeR tarafından 04/Oca/15 12:54 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    İşim gücüm yok (harbiden yok) akşam akşam kafama takıldı izledim belgeselini. Gerçi belgeseli gereksiz uzatmışlar ama çok ilginç bir ölüm. Neden ölüler acaba demekten ileri gidememek kötü birşey.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    belgeselleri boş zamanım olunca izliycem


    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2012
    Erkek

    çizik.merak ettim. 


    Metalurjist.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mythbusters
    Mythbusters's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    Biraz dedektifcilik oynarsak bence bu piskopatca bi mevzudan kaynaklanmis gibi. Biri kampta kafayi kirip saldirmis olabilir kacmak icin cadiri yirtmis digerleride panikten kacismis ya da onu kovalamis olabilir. Ya da anlasmali olarak gruptan iki kisi tarafindan yapilmis sonra insanlar avlanmaya calisilmis daha sonra soguktan olmus olabilirler. Kiyafetlerdeki radyoaktivitede rusyanin o bolgede duzenledigi nukleer silahlardan kalmistir. Makaleden okuduguma gore rusya savas silahlarini denedigni kabul etmis. Any idea ? :)


    soralım öğrenelim, öğrenelim soralım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    Mythbusters bunu yazdı

    Biraz dedektifcilik oynarsak bence bu piskopatca bi mevzudan kaynaklanmis gibi. Biri kampta kafayi kirip saldirmis olabilir kacmak icin cadiri yirtmis digerleride panikten kacismis ya da onu kovalamis olabilir. Ya da anlasmali olarak gruptan iki kisi tarafindan yapilmis sonra insanlar avlanmaya calisilmis daha sonra soguktan olmus olabilirler. Kiyafetlerdeki radyoaktivitede rusyanin o bolgede duzenledigi nukleer silahlardan kalmistir. Makaleden okuduguma gore rusya savas silahlarini denedigni kabul etmis. Any idea ? :)

    hocam öyle de niye çadırdan iç çamaşırla çıplak ayak kaçmışlar.

    okadar soguk bir iklimde gece öyle uyuyacaklarını sanmıyorum

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Şubat/2011
    Erkek

    varmısınız tarikatça kamp yapmaya gidelim oraya :D 

     

    sonra holy şeyhimizin heykelini dikerler oraya ama bizi pek iplemezler :D 

    BerkayCit tarafından 04/Oca/15 22:02 tarihinde düzenlenmiştir

    havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    Mythbusters bunu yazdı

    Biraz dedektifcilik oynarsak bence bu piskopatca bi mevzudan kaynaklanmis gibi. Biri kampta kafayi kirip saldirmis olabilir kacmak icin cadiri yirtmis digerleride panikten kacismis ya da onu kovalamis olabilir. Ya da anlasmali olarak gruptan iki kisi tarafindan yapilmis sonra insanlar avlanmaya calisilmis daha sonra soguktan olmus olabilirler. Kiyafetlerdeki radyoaktivitede rusyanin o bolgede duzenledigi nukleer silahlardan kalmistir. Makaleden okuduguma gore rusya savas silahlarini denedigni kabul etmis. Any idea ? :)

    hocam öyle de niye çadırdan iç çamaşırla çıplak ayak kaçmışlar.

    okadar soguk bir iklimde gece öyle uyuyacaklarını sanmıyorum

    votka yüzünden olabilir.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 5264 Toplam Mesaj: 27