E Book Olasılıksız
-

Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?
Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?
Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman.. -
Şu anda okuduğum 2 kitaptan birisi
adam fawerin, arkasında
Bitirmek içn yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz yazıyor :)
Mükemmel bi kitap...
-
paylaşım için teşekkürler. dün kardeşime kitap aldığım yerde görmüştüm ilgimi çekti. ilginç!
-
ben okudum tavsıye ederım surukleyıcı bı kıtap aynı amerıkan fılmı gıbı ıstersenız fılm ızleyın :D
-
rapist34 bunu yazdı:
-----------------------------ben okudum tavsıye ederım surukleyıcı bı kıtap aynı amerıkan fılmı gıbı ıstersenız fılm ızleyın :D
-----------------------------hangi flim ?
-
guzel bir paylasım.
okunası bi kitap.
-
Biraz Spoiler olacak ama
Kitabın bir kısmında yazar, resmen geleceğe müdahale edebilirsiniz diye dolaylı yollardan açıklıyo.
yazı tura,Pascalın Hayatını dine adaması gibi mükemmel konuların yanı sıra
Matematik,Mafya,Poker,Quantum fiziği,bilim adamları,Cia,Fbi,KGB,Şizofreni,Determinizm ve böyle ilgi çekici bir çok konusu olan Müthiş bir roman...
-
vergi diye bir şeyin olmadığı hayali bir ülkede yaşadığımızı varsayalım. Şunu da biliyoruz ki
Powerball'ı kazanma olasılığı 120 milyonda 1. Çünkü sayısal kombinasyonların toplamı bu. Bir loto
bileti alarak ne kazanmayı beklediğimi hesaplamak için yapacağım işlem kısaca şöyle oluyor; Kazanma
olasılığını kazanacağım miktar ile çarpacağım, sonra da buna kaybetme olasılığımı sıfırla çarpıp
ekleyeceğim; sıfırla çarpmamın nedeni de kaybedersek bir şey kazanamayacak olmamız."
Beklenen Değer. (piyango bileti) = (kazanma) olasılığı * toplam para +
(kaybetme) olasılığı * (0$) [1/120.000.000.000}* ($10,000,000)+
(119,999,999/120,000,000)* ($0) = (0.00000083%) * ($10,000,0000) +
(99.99999917%) * ($0) =$0.083 + $0.000 =$0.083Yani bu hafta bir Powerball bileti alsanız ancak 8.3 sent kazanmayı bekleyebilirsiniz. Ama bilet bir
dolar ve görüldüğü gibi aslen değeri 8.3 sent Olasılık kuramına göre piyango bileti almak o zaman
mantıklı değil, çünkü ödenen bedel beklenen değerden daha düşük."kitaptan ufak bir alıntı değişik bir yaklaşım diyorum :D
-
Lüzümsüz Bilgiler Ansiklopedisinin 2.Cilt i bitsin Başlıycam buna
-
merak ettim bende bi indirim istanbuldan dönünce okurum artık.
-
Gerçekten güzel kitap,reklam gibi olmaz umarım,aylar evvel yazmıştım kitap hakkında bişiler,fikir edinmek isteyen olursa buraya tıklasın
Bir de ikinci kitabı çıkmış.Adı "Empati" daha okuyamadım..